Wat een ervaring was het… Echt heel bijzonder. Ja ik moest er aan geloven en wilde natuurlijk ook graag, we maakten een tandemvlucht! We hadden al eens eerder bovenop de Hohe Salve gestaan maar toen heeft Hajo het na een verstandige overweging het afgeblazen. Was jammer toen maar gaf wel positief vertrouwen. Een week later stond ik dan toch bovenaan de berg met wat gezonde spanning in de benen.

Na wat korte voorbereidende werkzaamheden en alles dubbelchecken stonden we klaar om de berg letterlijk af te rennen. Na wat meters over de grond waren we ineens los, het meest bijzondere gevoel van heel de vlucht. Het moment dat je ineens niets meer onder je voelt terwijl je net nog aan het rennen was, echt een enorme kick!

Eenmaal in de lucht cirkelden we wat rond de Hohe Salve waar we af en toe wat thermiek op pikten. Dat geeft je een soort gevoel van of je over een brug heen rijdt en je zo’n kriebel in je buik krijgt. Ik zwaaide nog even naar onze cameravrouw en tevens m’n vriendin, ze was na mij ook aan de beurt en deelt de wow-feeling die ik ook had.

We zeilden hoog over de pistes en zagen alle trage wintersporters zich voorbewegen, een uniek zicht op de pistes en alles wat er gebeurt in het gebied. Eenmaal richting de landingsplek gingen we de adrenalineverhogende spiraal in die op z’n zachts gezegd spectaculair was, dat zie je ook wel aan m’n gezicht op de foto bovenaan. De landing was soepeltjes al moest ik wel even bijkomen van alles wat er door me heen ging, wouw wat een ervaring!

Kijk hier de hele video van de vlucht, Hajo bedankt! Wil je nou ook zo’n bijzondere vlucht maken? Bij een donatie aan WSWM, waardoor al onze weerberichten en content door mede mogelijk gemaakt wordt, krijg je een vlucht er gratis bij. Mogelijk zelfs op jouw eigen wintersportbestemming, aarzel dus niet, klik hier en doneer, namens heel wintersportweerman; onze dank is groot 🙂


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

5 reacties

Gesloten voor reacties.