Leuke discussies weer op WSWM onder het afgelopen bericht. Hopelijk onder dit bericht minder want we zitten met een hele mooie periode met super mooi weer. En met een leuk bericht van Jorne dat zijn WSWM-tweet op de RTL nieuws site is gekomen in dit artikel over de lichtende nachtwolken gisteren.  Wie heeft het nog meer allemaal gezien?

In Oostenrijk is er aan de Inn het nodige te doen. Gigantisch hoogwater door de plotselinge smelt van de dikke sneeuwlagen in de bergen en het zomerse onweer dat er ook al geregeld is.

En we gaan heel mooi warm en met hooguit onweer in de namiddag door in de Alpen. Hierboven prikpunt Oostenrijkse noordkant.

En voor de Lage Landen zeer fraai en steeds warmer. Met wel af en toe langs dwarrelende pittige neerslag.

Hier zie je hoe de neerslag op de loer ligt. Geen echt groot mooie hogedrukgebied natuurlijk. Zaterdag slaat het toe thuis.

PS Goede reacties op mijn prikkelende plastic statement. Natuurlijk ben ik het roerend eens met iedereen die vindt dat plastic niet in de natuur thuis hoort (bacteriën die plastic eten worden nu heel boos op mij) en dat het verschrikkelijk is dat zeer veel zeevogels en zeezoogdieren er vol mee zitten. En tonijn met kwik. En dat we ons moeten schamen het zo ver te hebben laten komen. Afvalverbrandingsovens zijn wel zeer schoon. De Nederlandse worden wereldwijd bewonderd en bestudeerd. Met goede verbrandingstemperatuur en goed filter op de schoorsteen is het geen probleem. Het gaat er soms om als iedereen “crisis” roept het ook eens om te draaien en te kijken “Is het wel een crisis?”. De waarheid ligt dan ergens in het midden…. meestal is het gewoon een “probleem”. En problemen zijn er om op te lossen. En dan ontstaan er weer nieuwe problemen op andere plekken. En die lossen we ook weer op. Wel kunnen we kijken naar de rol van geld en hebzucht…. is het misschien mogelijk het systeem te veranderen waardoor geld en hebzucht meer buitenspel komen te staan…. zodat in het systeem al vastgebakken zit wat wel en niet kan. Dat soort dingen schijnt met cryptogeld te kunnen. Wie weet wordt het nog eens een stralende toekomst voor mens en dier…. in elk geval vandaag even puur stralend weer.

 

Categorieën: Leuk verhaal

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

120 reacties

Gesloten voor reacties.