Schermafdruk 2017-01-24 22.31.40

Schitterend gewoon. Een dronefilmpje van de weerribben. Lindanieuws vond hem en plaatste hem in een artikel met nog 8 video’s.

Te gek. En is dit nu helemaal voorbij?

slechtnieuws

Hierboven de actuele temperaturen. Zelfs op 10cm is het niet kouder. En aiaiai wat dooide het vandaag.

maxima

Dat doet pijn gewoon! Juist daar ook bij Kinderdijk waar we donderdag eventueel wilden filmen.

morgeochtend

Vannacht gaan we hier naartoe. De dooi in de kuststreek houdt aan! verder naar het oosten kan alles weer mooi aanvriezen.

donderdagochtend

Donderdagochtend dan deze! Yummie! Die ochtend gaan Marcel van de Hatert en in met een cameraman in een Renault Kadjar op pad. Kijk je moet niet zeuren als je niet voor de deur kunt schaatsen. Als je bereid bent met de auto 1000km naar de Alpen te rijden kn je ook 150km rijden voor een dag schaatspret bijvoorbeeld op het Paterwoldse meer bij de stad Groningen.

Schermafdruk 2017-01-24 22.28.18

Goed: we duiken in elk geval weer naar de negatieve waarden. Pas zondag floept het dauwpunt weer positief. Blijft dan ontzettend lang rond de nul hangen. En dan hoeft er maar dit te gebeuren…

clustertje

Kijk eens naar het mooie koude cluster in het Amerikaanse model vanavond! Als dat geen Houdini meer is weet ik het niet. De hoofdrun doet nog niet mee. Morgenochtend weer en uitgebreid bericht met ook oog voor de Alpen natuurlijk. Wellicht gewoon weer 2 berichten.

Categorieën: Natuurijs

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.