Het ging erom wanneer er voor het laatst geschaatst zou worden in Nederland op natuurijs. Nou de eerste en enige foto van vandaag is binnen: Jasper Dijkstra uit Vijfhuizen doet het hem.

En deze foto is juist weer niet van vandaag maar van gisterochtend toen het nog vroor dat het kraakte. Hij gaat dan ook elke dag.

https://twitter.com/Tom_Le_Mens/status/1361305453876101120

Wie volgens mij niet elk dag gaat is deze man en dat zou ook best vanmiddag nog gefilmd kunnen zijn. Of was het gister?

Goed. Eens zien we we morgen nog een ijsschots-springer op de foto krijgen. Eleanor Roosevelt (de vrouw van) wist het al: “Scare yourself once a day” was haar devies en dat is echt een van de allermeest waardevolle wijze spreuken. Verzin elke dag gewoon iets kleins waarvan je denkt “zou ik wel of zou ik niet” en volg dan je instinct als dat een ja is. Regelmatig een schaafwondje scoren is trouwens erg goed voor je immuunsysteem. Of eerder omgekeerd: het feit dat veel mensen zeer zelden gewond zijn, is mogelijk een van de factoren in de toename van auto-immuunziekten. Logisch ook: de afweer- en herstelmechanismen van het lichaam zijn de oudste en sterkste die we hebben. En als je die niet aan het werk zet …

Komen we aan bij de winnaar van de Elfstedentocht 2021: de 43-jarige Xandrijn Bakker uit Zwolle.

Hij deed 13 uur en ruim 17 minuten over de tocht van 200km. gefeliciteerd! Een echte held. Grote klasse. Die man verdient een standbeeld. Hier een interview in De Gelderlander. Terechte titel van het artikel: “Vergeet Henk Angenent ….”

https://twitter.com/Steenwijkerland/status/1361306186562342914

Ja dan lukt het niet meer nee. Wat ik me bij gemalen trouwens altijd afvraag als we zo bang zijn voor klimaatverandering: waarom drijven we die dingen niet aan met moderne windmolens? Als het veel regent waait het ook bijna altijd. En het hoeft ook niet op stel en sprong. Zou dus goed kunnen. Hollands glorie ook.

Nou toch nog minstens één foto van serieuze ijzel in een woonwijk. In een dorp in de buurt van Oeteldonk (Den Bosch) vanochtend om 7 uur. Hebben we toch niet voor niets gewaarschuwd.

En deze kon ik jullie niet onthouden. Dan ben je ook een held. Wat zei Eleanor Roosevelt ook al weer? Streetrunners hebben het zeker begrepen. En deze alpine skiër ook…

Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Als jij ook nog (of weer) wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk. Heb nu snel tijd om te communiceren met de grote groep donateurs.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!