Schermafdruk 2017-12-30 20.28.32

Als het vuurwerk knalt ben ik 51 geworden. Tijdens de champagnekurken van 1966 en 1967 werd ik in Eindhoven geboren. Jullie mogen me feliciteren en een goed jaar toewensen naar een om persoonlijke redenen toch wel erg moeilijk 2017. Van 2018 ga ik een feest maken. Maar toch niet zonder ook serieus te blijven over belangrijke kwesties. Ik heb vanochtend wat losgemaakt met het benoemen dat Donald Trump wereldwijd een van de weinige politici met goede eerlijke klimaatadviseurs en de ballen om hun adviezen over te nemen en tegen alle maatschappelijke druk in om te zetten in beleid.

Trump is een voorstander van clean coal en ik ben dat ook (naast dat we eindelijk eens thoriumcentrales moeten gaan bouwen en tevens kernfusie moeten ontwikkelen). Clean coal is de groenste energie want er komt het meeste CO2 bij vrij. Die eerlijkheid moet iedereen op kunnen brengen zelfs als je bang bent voor opwarming of zeespiegelstijging. Dan moet je zeggen: het wordt loeiheet en we verzuipen… maar de aarde zal van pure groenheid exploderen tot er geen woestijn meer over is. Misschien exit wintersport dat wel. Maar niet heus want ik ga ook nauw samenwerken met Günter Aigner van zukunft-skisport.at. Ik ga onderstaande lezing van hem spoedig Nederlands ondertitelen zodat jullie hem allemaal kunnen horen…

OK. In de Alpen dus steeds meer sneeuw en niet warmer in de winter. Wel een opmerkelijke opwarming in de zomer. Fantastisch voor het toerisme dus. Günter doet niet aan voorspellingen. Hij heeft geen mening over klimaat. Maar hij laat puur met correcte statistiek de getallen van enkele losse meetpunten zien en in de Alpen stemmen die allemaal overeen: winters worden sneeuwrijker en niet warmer. Nog eens voor de duidelijkheid: het klimaat verandert altijd. Geen wetenschapper die dat ontkent.

Ik neem me voor 2018 voor eens een serie video’s aan klimaat te gaan wijden. Gewoon hier op WSWM. Er worden al te lang te veel losse flodders naar mijn hoofd geslingerd door mensen die niet half weten hoe ecologisch mijn hart klopt en hoeveel grondige kennis ik van klimaat en klimaatpolitiek heb. Ook weet ik dat de klimaatleugen helemaal niet een hele bijzondere leugen is. Bij voeding en gezondheid heb je het ook en dan praat je over miljoenen slachtoffers ieder jaar. Daar doen mensen in machtsposities niet moeilijk over. Laat staan dat Elon Musk er een probleem mee heeft dat hij zijn imperium met volstrekt onlogische en soms ook onwettige subsidie heeft opgebouwd. Ik ben een fan van zijn ruimtevaartplannen daar niet van. Er zijn ook maffiafamilies die later goede dingen met hun geld zijn gaan doen. En de Tesla ziet er best aardig uit. Het is een statement. Met milieubescherming heeft het natuurlijk niets van doen. Eerder in tegendeel als je weet hoe de grondstoffen worden gewonnen (waarbij Musk wel weer zo eerlijk is dat hij in Amerika grondstoffen wil gaan delven in plaats van in het vervuilende China).

Of je het nu gelooft of niet: ik heb van klimaat en van klimaatpolitiek echt meer verstand dan van verzekeringen. En zeker ook meer dan van meteorologie. Op sommige fronten laat een autodidact als Ronaldo mij alle hoeken van de muur zien. Niet op klimaat. Er zijn nog wel mensen beter ingevoerd zoals mijn goede vriend Marcel Crok. Maar qua talent om de hoofdlijnen uit te leggen en ook wel de ballen om man en paard te noemen…. sla ik mezelf hoog aan. Ik trek de ultieme consequentie en zeg eerlijk: meer CO2 is beter. Ik bak naar niemand zoete broodjes.

Ik heb gewoon een groen hart en verstand van biologie en ben daarom voor meer CO2: amper effect op klimaat (leg ik dus wel uit in een video hoe dat zit) maar wel sterke vergroening van de aarde en terugdringen woestijnen – nu al aan de gang.  De aarde warmt op en koelt af in golven van verschillende golflengte. Een hele sterke opwarming was in de jaren 30. Daarna volgde een afkoeling. En toen weer een opwarming van 1975 tot 1998. Nu is het klimaat al twintig jaar stabiel met alleen twee zeer grote El Ninjo’s er nog doorheen. In de komende paar jaar wordt de CO2 hypothese ofwel verder ondersteund (aarde warmt weer verder op) of verruild door de in feite al hard natuurwetenschappelijk bewezen theorie van Henrik Svensmark: de kosmische straling – wolken – klimaat koppeling. De zon slaapt namelijk in en als Svensmark gelijk heeft gaan we dat pittig merken (terwijl CO2 blijft stijgen).

Behalve voor ons wintersporters is warmer altijd beter. Voor mens, dier en plant. Het is op dit moment nog niet zo warm als tijdens het Middeleeuwse Klimaatoptimum. Dat was een ongekende bloeitijd rond het jaar 1100. Vele steden waaronder Amsterdam bloeiden toen op en Groenland werd gekoloniseerd (omdat het groen was). Ik ben voor ecologie. Daar ligt ook de enige mogelijkheid dat wij mensen de door ons uitgestoten (terug in kringloop gebrachte) CO2 weer gaan opvangen. Windmolens en zonnepanelen en elektrische auto’s is subsidiezwendel. Wil je echt effectief en grootschalig CO2 wegvangen moet je overgaan naar een ecologische vorm van landbouw in grote droge gebieden waar je dan bodems gaat kweken door niet meer te ploegen en holistisch te begrazen. Doe je dat alleen al in de VS vang je in 10 jaar tijd alle CO2 op die wij mensen sinds het begin van de industrialisatie hebben uitgestoten. Die echt groene ecologische oplossing werd in de jaren tachtig ook al naar voren geschoven maar is door machtsmensen terzijde geschoven ten gunste van de gemakkelijke groene zwendel.

Tevens hoort bij die zwendel een politiek streven naar centrale planning en controle terwijl met de landbouwoplossing elke boer op eigen houtje kan omschakelen en er meteen al voordeel van heeft ongeacht of de buren meedoen of niet. Ik ben al mijn hele jeugd een jongen van plantjes en diertjes geweestt. Wilde biologie studeren maar koos voor milieuhygiëne omdat ik “de aarde wilde redden”. Studeerde zoals jullie wetten cum laude af op meteorologie en klimaatmodellering. Maar ontdekte tijdens mijn studie dat de milieubeweging (mijn hele jeugd was ik lid van WNF en Greenpeace) een permanent en op alle fronten liegende angstindustrie is.

En nee er zitten geen commerciële belangen achter mijn opvattingen. In tegendeel: heb door mijn consequente houding een schitterende carrière als klimaathotemetoot laten varen en ik zie verder geen enkele sponsor juichen om mijn politiek incorrecte eerlijkheid. Vanuit climategate.nl heb ik de olieindustrie wel eens benaderd voor sponsoring maar altijd nul op reques gekregen dat wiul zeggen niet eens antwoord. De (olie)industrie is ook dik in bed met de milieubeweging maar dat terzijde.

Ik moet al 25 jaar lijdzaam toezien hoe de gigantische klimaatleugen steeds weer voortleeft en alle schandalen (climategate!!) fluitend te boven komt. Professoren met evidente oplichterspraktijken zoals Michael Mann zijn gewoon nog op hun post. Jullie wetten misschien niet dat ik met het klimaatstandpunt als aanleiding een boek over Trump heb geschreven. Gewoon omdat ik dacht: als die man op dat punt eerlijk is (en goede adviseurs heeft) is hij het misschien op andere punten ook wel. Ik zal nu in deze reactie die politiek verder niet ophalen maar kan wel zeggen dat Hillary Clinton een monster met zeer veel bloed aan haar handen (zowel qua oorlogvoeren als qua uit de weg ruimen van tegenstanders) en Trump een wat onbehouwen maar wel goudeerlijke (in de zin van ruwe bolster blanke pit) kerel. Hij lig al het hele jaar in gevecht met de deep state (Bush-Clinton-neocons-CIA-FBI) en het is al een wonder dat hij nog leeft. Als ik daar nog eens wat over ga zeggen dan in een ander videokanaal.

Op WSWM zal ik me beperken tot klimaat. In een serie van 10 video’s krijg ik jullie allemaal wel om. Weet er gewoon te veel vanaf. Sorry. Ff groen afsluiten…. LUISTER GOED NAAR HET INTRO EN BEPAAL OF DE HUIDIGE KLIMAATMAATREGELEN ZWENDEL ZIJN OF NIET…

https://www.youtube.com/watch?v=gd7nOwsDU9E

Ik wens iedereen een groen 2018 maar eerst nog ff boel sneeuw! 😉

PS En de mensen die zeggen dat het hier puur over het weer (voor de komende paar dagen) moet gaan en niet over politiek. Ik snap het wel hoor. No risk no fun. No fun no risk. De wereld is al ellendig genoeg en er moet ook plezier gemaakt kunnen worden. Maar toch… de zaak gaat me aan het hart en juist via WSWM kan ik een publiek bereiken dat niet zoals bijvoorbeeld op climategate.nl allang om is. Ik stel voor: lees er overeen als je echt denkt dat ik je ogen niet kan openen. Voor de anderen zou ik zeggen: lees het juist wel want het is toch beter om wel pijnlijke waarheden te willen zien. We zouden de lerarensalarissen kunnen verdubbelen en welk ander politiek item kunnen tackelen als we die klimaatonzin niet deden (juist ook Rutte 3). Wat mij betreft zijn we als wintersporters met blijkbaar een redelijke portemonnee onder elkaar toch een beetje elite en noblesse oblige. Durf het met me aan. Ik heb geen twijfel dat ik je niet kan overtuigen. Gewoon helemaal nul. Nicholas Nassim Taleb is een van mijn helden. Hij stelt: “Als je fraude ziet en je zegt niet “fraude” dan ben je zelf een fraudeur”. En OMG wat zie ik fraude. Het is als op een bewolkte grauwe dag dat je naar een stukje blauwe lucht zoekt. Is er in de politiek en in verpolitiekte wetenschap (ecologie, sociologie, economie, klimaat, milieu etc) ergens nog een stukje eerlijkheid te vinden?

Categorieën: Klimaat

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

81 reacties

Gesloten voor reacties.