Dat er veel aan de weg getimmerd wordt in Portes du Soleil dit seizoen weten we. Ik kwam hier al eerder op met de vernieuwde Pleney lift in Morzine. Zowel aan de Zwitserse kant als de Franse kant worden de komende tijd nieuwe liften gebouwd. Hier wederom een paar indrukken, nu van de vernieuwde 4-persoons stoeltjeslift Pointe de l’Au, die tussen Champoussin en Les Crosets een zeer oude afgekeurde 2 persoons stoeltjeslift vervangt. Ze zijn de afgelopen maanden september en oktober al flink bezig geweest om alles nog dit seizoen af te krijgen.
[metaslider id=28352]
Flashback
We gaan even terug in de tijd. 1 maart 2010 werd er een historische vergadering gehouden. Het plan om 100 miljoen te investeren aan de Zwitserse kant van Portes du Soleil werd goedgekeurd, na 2 eerder mislukte pogingen in 2007 en 2008. De komende 15 jaar zouden heel veel liften op de schop gaan, en alle liftsystemen zouden aanzienlijk verbetert gaan worden. Dit was gewoonweg fantastisch nieuws voor het skigebied. En hedendaags zie je alle veranderingen plaatsvinden. Als je dan nu echt het grootste skigebied van de wereld bent, moet je ook wel het beste in huis hebben. En zie hieronder dat ze ook de laatste dagen nog hard bezig zijn om alles klaar te maken zodat deze nieuwe Pointe de l’Au lift met kerst open kan gaan.
[metaslider id=28363]
Like en Share dit bericht om andere wintersport liefhebbers te informeren;-)


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

4 reacties

Gesloten voor reacties.