Welnu, het is de criminele Democratische partij gelukt de verkiezingen te stelen. Hoe ze dat gedaan hebben? Lees deze heldere analyse van Burt Rutan. En ook de podcasts van Scott Adams zijn verhelderend en ook nog onderhoudend. En zelfs als je niet gelooft in die fraude met stembriefjes, dan nog is de verkiezing gestolen door de jarenlange malversaties van het mediakartel dat Bidens misdaden verzweeg, het Trump-kamp overspoelde met kwaadaardige nonsens en zijn geweldige prestaties ignoreerde. Als je geen eerlijke media hebt is democratie sowieso hopeloos.

En de planten hebben helaas geen stem. Die zouden allemaal op steenkool stemmen. Clean coal. Goedkope overvloedige energie voor iedereen en een snel en effectief einde aan verwoestijning. Maar het liegen gaat nu gewoon weer in de overdrive. Trump heeft hier trouwens ook gefaald. Wel de mijnen heropend, maar niet gezorgd voor een einde aan de crisis in de wetenschap. Wat zei Eisenhower daar ook alweer over?

Verwant aan, en grotendeels verantwoordelijk voor de drastische verandering van onze industrieel-militaire rol in de wereld, is de technologische revolutie van de afgelopen decennia.

In deze revolutie, is onderzoek centraal komen te staan. Het is echter ook meer geformaliseerd, complex en kostbaar geworden. Een steeds groter deel ervan gebeurt nu in opdracht van, door, of op aanwijzing van de federale overheid.

Vandaag de dag, is de eenzame uitvinder, die zit te knutselen in een schuurtje, overschaduwd door taskforces van wetenschappers in laboratoria en proefakkers. Op dezelfde manier, heeft de vrije universiteit, historisch toch altijd de voorhoede van vrije ideeën en wetenschappelijke ontdekkingen, een gedaantewisseling ondergaan in hoe onderzoek is georganiseerd. Deels vanwege de gigantische kosten, is een order van de overheid min of meer in de plaats gekomen van intellectuele nieuwsgierigheid. Voor elk ouderwets schoolbord zijn er nu honderden supercomputers.

Het vooruitzicht dat onze geleerden in meerderheid in dienst zijn van de overheid, dat ze afhankelijk zijn van projecttoewijzingen en de macht van het geld, is altijd aanwezig en moet zeer ernstig worden opgevat.

En, terwijl wetenschappelijk onderzoek en uitvindersgeest ons respect verdient, moeten we ook alert zijn op het even grote omgekeerde gevaar dat ons regeringsbeleid zelf gegijzeld zou kunnen worden door een wetenschappelijke technocratische elite.

Het is dus niet eens de schuld van mensen als Biden en Harris. Misschien van Al Gore. Maar toch vooral van de wetenschap zelf. Die hebben ons bedrogen. Zoals bleek in de climategate e-mails van 2009. Wijlen klimaatonderzoeker Stephen Schneider mailde aan collega’s:

On the one hand, as scientists we are ethically bound to the scientific method. On the other hand, we are not just scientists but human beings as well. To do that we need to get some broad based support, to capture the public’s imagination. That, of course, means getting loads of media coverage. So we have to offer up scary scenarios, make simplified, dramatic statements, and make little mention of any doubts we might have. Each of us has to decide what the right balance is between being effective and being honest.

Wat dit betreft leven we in een communistische wereld met een intelligentsia en sommige dieren die meer gelijk zijn dan andere dieren. Jammer. Dan maar lekker klussen, skiën en vliegen. Tot ons klimaatje gaat afkoelen en misschien meer mensen wakker worden.

 

Categorieën: Spannend verhaal

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

81 reacties

Gesloten voor reacties.