Het is niet te filmen hoeveel pret de skiërs en boarders op de Resterkogelpiste boven Hollersbach hebben. Komend weekeinde wordt de piste smaller omdat een deel voor de ÖSV dames wordt benut. Smul dus vooral vandaag van de live videobeelden hieronder in de eerste Feratel-webcam die we op deze website geïntegreerd hebben. Als je niet sterft van jaloezie tenminste!

En wat zien we op twitter langskomen: Sölden opent ook al een deel winterskigebied! Op de website lezen we dat dit vandaag al open gaat!

En met dank aan reageerder VanDam ook deze beelden van de Planai boven Schladming. Blijkbaar gisteren al open. Toch nog Kitzbühel het loef afgestoken! Vandaag zien we wat regen daar helaas. Maar dat skiet best lekker hoor!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.