LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Sneeuwzeker en toch veel ook onder de boomgrens. Heel knus dus. Grote variatie aan accommodatie van luxe hotel tot betaalbaar pension.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Haute Routes des Familles: zo heette de Portes du Soleil in het begin. Je kunt er eindeloos rond skiën verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vele honderden kilometers piste staan tot je beschikking!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

De plek om te vliegen met de luchtballon! Ga jij dit jaar ook?

Die Tauplitz
Lees verder >

Die Tauplitz één van de gezelligste en betaalbaarste plekken om te gaan wintersporten! De ideale gezinsvakantie beleef je hier!

Jackpot in staulagen zuidwestelijke Alpen!

check ook eens

10 Reacties

 1. Hajo schreef:

  Goed verhaal! Zoals ik aangaf hier de reacties over de Alpen en onder mijn bericht van even eerder vooral over de natuurijskansen en voorpret.

 2. Vincent schreef:

  @Hajo, het begint in de alpen tegen de zuidhellingen rond de 1500 op sommige plekken toch behoorlijk groen te kleuren. Dit is de Kristberg in het Montafon op zo’n 1500-1600m. http://www.plaatjesdump.nl/upload/6c4e89771aafccb3a427a06eec9ba711.jpg

  • Hajo schreef:

   Je hebt helemaal gelijk. Ik ga die BV verliezen denk ik…. Aan de zuidkant van de Alpen is het natuurlijk nog wat groener…. Maar ik had mijn BV op 14-11 wat nader gespecificeerd (Zie: https://www.wintersportweerman.nl/2013/11/14/28987/kan-actuele-kaart-sneeuwhoogtes-komende-week-kloppen/):
    
   Ik schreef:
    
   Vandaag is het een tamelijk warme dag in de Alpen. Vanavond begint het vanuit het noordwesten weer te sneeuwen in de Alpen. Aan de zuidkant sneeuwt het morgen nog de hele dag door. Dan als die sneeuw naar Spanje trekt krijgen de Alpen juist licht Föhn. Zaterdag, zondag en maandag verlopen warm. Daar na zou die echte winterinval moeten komen. Betekent wel dar er grote kans is dat ik mijn derde BV verlies. Strikt genomen heb ik hem al verloren want aan de zuidkant is alles de laatste dagen al groen geworden tot een eindje boven 1500m. aan de noordkant zit ik nog helemaal senang langs de hele Alpenboog. Hierboven Saalbach-Hinterglemm met de fijne hoogteverdeling van de cams van 1000-1500-2000m.

   Hier St, Martin de Belleville op 1450m onder Les Menuires. Boven de mist is het dik besneeuwd en strak blauw. Zie hierrr. Maar ook daarbeneden dus een beetje sneeuw en voor die wegdooit sneeuwt het alweer terug zoals de Vlamingen zeggen. Ik realiseer me nu dat mijn derde BV te gewaagd maar vooral te vaag was. Als jullie het me toestaan houden we deze cam van St. Martin plus de cam van de Zwölfer Mitte in Hinterglemm aan als toetssteen. Als het daar wit blijft tot 10 december heb ik een punt. Zeg het maar. En zoals ik al aangaf: dikke kans dat ik ook de zo gedefinieerde BV verlies komende maandag. Who cares?Dinsdagavond begint het dik te sneeuwen. Daar ruil ik mijn BV graag voor in!
    
   Hier de links naar die twee cams:
   http://www.snoweye.com/?resort=fr_stmartinbelleville (1450m)
   http://www.saalbach.com/typo3temp/pics/4d21cbd74e.jpg (1500m)
   (bron http://www.saalbach.com/de/winter/wetterschnee/live-cams.html)
    
   Jij mag het zeggen of je akkoord bent met die twee ijkpunten tot 10 december….

 3. Viking (Harmelen) schreef:

  Nieuwste GFS laat het (zeker ook komend weekend) aardig sneeuwen in oostelijke deel van de Alpen (Tsjechie en Oostenrijk). Verdere vooruitzichten laten steeds weer opbouw van hogedruk zien ten westen van ons kikkerlandje.. Wellicht eerste week van december echte dump vanuit het noorden ???

 4. lermoose schreef:

  @hajo,

  als ik in de weerkamer kijk dan zie ik bij de ensembeles dat grote delen van oostenrijk ook veel meekrijgen van de zuiddump. ( als je naar de gemiddelde hoeveelheid neerslag kijkt )

  en de fohndiagram laat vanaf woensdag een lichte noord fohn zien.

  hoe moet ik dit nu lezen in samenhang met jullie berichten.

 5. Robmcg2Saalbach schreef:

  Als ik de 06h ensemble vergelijk met die van 00h (Zell am See) dan is de GFS weer behoorlijk aan het stuiteren warm > koud > warm > koud :s ik wordt er helemaal kriegel van 🙂 Het duurt nog lang eer het december is en ga er gewoon van uit dat het goed komt. We zijn de afgelopen jaren behoorlijk verwend en zoals Hajo onlangs zei: een gemiddelde winter is nog altijd goed voor een prima skivakantie! We gaan het zien, maar spannend is het wel weer.

 1. 18 november 2013

  […] stond. Heb hem gebeld en afgesproken dat we het hier meer over natuurijskansen gaan hebben en in zijn bericht meer over de Alpen. Voel je vrij om te reageren waar je wilt maar wat mij betreft dus hier vooral […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.