zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Ja er komt sneeuw! Wanneer? Volgend jaar!

check ook eens

88 Reacties

 1. Mark (Breda) schreef:

  @Hajo: je richt je met dinsdag wel enorm op de hoofdrun. Het ensemble ligt een stuk lager voor Kleinwalsertal. Of heb ik het mis?

 2. Jesse schreef:

  @hajo, je benoemt grote verschillen tussen kleinwalsertal, waar heb je t precies over? Temperatuur, sneeuw, zon?

  • Maarten schreef:

   Wat een rampzalige kaarten voor de lage landen. De pluim van ec is echt een gedrocht. Ik gooi al bijna weer de handdoek. Op naar de lente. 29/30 december ruim boven de tien graden of misschien wel vijftien?

   • Skiwi schreef:

    Tja, alle seizoensvooruitzichten wezen al sinds september zonder uitzondering op een echte WC horrorwinter, ik heb dan ook weinig hoop op beter voor de LL en ook de lagere gebieden in de Alpen en middelgebergtes gaan naar mijn gevoel een “moeilijke” winter tegemoet.
    Een WC staat winter staat meestal wel garant voor (heel) veel sneeuw in de hogere gebieden, zeker die aan de west- en zuidkant van de Alpen.

 3. Spyfromthesky schreef:

  Nou, geef mij dan maar het Europese systeem. GFS is toch toch al een tijdje van het padje. Ik zie in GFS minder optimisme dan hier wellicht besproken is geworden. Tot op heden is het een semi WC.

  Voor de L.L. denk ik dit jaar gewoon bijna elke dag wel wat regen. De mogelijke omslag ergens in het nieuwe jaar wordt ook al weer door GFS vakkundig weggepoetst.

  Oeps, pijnlijk. December zal nu bijna zeker warmer zijn gemiddeld dan november. En dit had nog veel hoger uitgepakt als de eerste 4 dagen van december niet wat frisser waren. Deze warme maand eindigt dan ook wederom erg hoog van warmste maanden. Helaas, het is niet anders. Een vrolijkere noot kan ik nu even niet schrijven.

  Spyfromthesky

  • Skiwi schreef:

   Wat mij al is opgevallen is dat de GFS hoofdrun al weken bijna elke run compleet buiten het ensemble ligt vanaf 5 dagen vooruit. Soms zelfs al vanaf 1 of 2 dagen vooruit.
   Vraag me af wat daar de verklaring voor is

 4. Cees schreef:

  Nu dikke sneeuw in Skiwelt. Zit nu halverwege de 3 in brixen

 5. Remko schreef:

  We klagen wel eens dat sommige weermannen , niet alleen hier hoor, commercieel lijken te zijn en tegen de feestdagen het weer aankondigen dat wij graag willen. De modellen lijken mee te gaan. Mooie berekeningen etc. Hart gaat sneller kloppen, meer mensen haken in en nemen abonnement en dan…. komt er niets van. Vast niet waar maar het valt mij elk jaar weer op.

  • Pietertje (andere) schreef:

   In mijn beleving komt dat vooral doordat we graag koude en sneeuw willen. Er zijn altijd wel ergens pietertjes te vinden die voor kou en sneeuw gaan. Vooral lage landen zijn hopeloos qua winterweer.

 6. Hans schreef:

  Wat een heerlijke GFS 18 run was dat….. of waren de leden van deze “PUB”run hartstikke dronken?
  De GFS 00 run komt weer met wat anders maar hoe het ook is, de winter lijkt eraan te komen. Is het niet linksom (ScandiHoog) danwel rechtsom (ScandiLaag).
  nb: bij Hajo iig nog regen op de Penning.

 7. Teus schreef:

  De berichten van de weerman zijn al net zo droevig als de vooruitzichten voor de LL.

 8. Hans ter Braak schreef:

  Grappig om te lezen, hier in het Kleinwalsertal rijden nu de sneeuwschuivers en is er meer sneeuw gevallen dan eerder verwacht. De sneeuwgrens was afgelopen nacht ruim onder de 1000m en we hebben hier in Mittelberg inmiddels 15cm verse sneeuw (in Riezlern 10/12 cm). Morgen misschien even iets zachter maar in de avond weer sneeuw (maandag gehele dag) en kouder waarbij er minimaal 30cm zal bijvallen. En als het dan even iets zachter gaat worden met wat zon zijn de ski-condities op de pistes prima. Groetjes

 9. RichardB schreef:

  Onderweg naar LEOGANG nu bij koblenz en 10 graden lekker op het terras vanavond in soll een tussen stop en hoop sneeuw te zien.

 10. EKlop schreef:

  In Brixen, is het een grauwe droevige regen bende

 11. Bart (Amsterdam) schreef:

  Ik denk dat bij veel mensen de verwachtingen in de aanloop naar de winter te hoog waren. En om de winter nu al af te schrijven, is net zo goed onzin. Gewoon afwachten wat er in jan/feb gebeurt.

 12. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576926818.jpeg[/img]

  Speciaal voor RichardB, onderweg naar Leogang. Heb wel met je te doen 🙂 . Naar de grafische presentatie van WXCHARTS kijkend voor Saalbach, vermoed ik dat je je weinig zorgen hoeft te maken. Vanaf vandaag wordt het sneeuwdek aardig aangevuld en blijft in stand.

  Navigeren op die website is eenvoudig en met wat voorkeuren instellen heb je in 1 oogopslag heel veel informatie.
  Goede feestdagen gewenst en veel skiplezier.

 13. Bernard schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576928597.png[/img]
  Temperaturen dinsdag volgens Europees model.

  • Bernard schreef:

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576928648.png[/img] temperaturen woensdag, ooostenrijk noordzijde groen is sneeuw ❄

 14. Bernard schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576928765.png[/img]
  Op 1500m (800hpa) temperaturen

 15. Bernard schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576929134.png[/img]
  Neuschnee volgens arpege tm dinsdag.
  Woensdag zit hier nog niet bij.

 16. Raymond schreef:

  @aart, mooie site WXCHARTS!

 17. Arjan Ischgl schreef:

  @hajo, wat is er met je aan de hand? Normaal zou je nu enthousiast schrijven over skiën in de regen. Neem je hardloopschoenen mee en geniet van je zuurverdiende vakantie.
  Het is net of Erwin hier de berichten schrijft. Reageren op vragen in de reacties is er ook niet meer bij.
  Zondag naar montafon, ik heb er zin in en zal met volle teugen genieten ook als het qua sneeuw wat minder is dan andere jaren.
  Kom op @hajo

 18. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Wederom weer een flut”winter” in de ll. Niet verassend, wel weer teleurstellend. We kijken al ruimschoots januari in en moeten constateren dat winter zoals winter door winterliefhebbers bedoeld is in geen velden of wegen te bekennen is. In het kader van de “gifbeker moet leeg” zou het passend zijn als we eind maart nog eens te maken krijgen met een ijskoude periode, als iedereen weer klaar is voor het voorjaar en het ijs niet snel genoeg kan aangroeien. Ook wel ”mosterd na de maaltijd genoemd.” Wederom een teleurstellende winter dus voor de ll winterfans. Doe dan maar een (sub)tropisch klimaat, dan val je in ieder geval niet zes maanden per jaar tussen wal en schip. Piet Paulusma zou zich onsterfelijk kunnen maken door zijn wintervoorspelling elk jaar samen te vatten als: “Van oktober tot april 8 tot 12 graden met regelmatig (veel) regen en wind, afgewisseld met een zonnige dag tussendoor en een enkel lullig nachtvorstje.” Dan snijden zijn voorspelingen tenminste hout.

  Zo, even mijn frustratie van mij afgeschreven. Bedankt voor je tijd om deze post te lezen, fijn weekend en fijne feestdagen allemaal en good luck en sterkte voor de wintersporters!

 19. Fred schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576934220.jpeg[/img]

 20. Fred schreef:

  Kleinarl, Oostenrijk sinds een uurtje sneeuw nu.

 21. Remko schreef:

  Dikke dikke sneeuwval op Ramsau. Langlauf wedstrijd.

 22. Everlast schreef:

  Sinds kort sneeuw tot in het dorp in Filzmoos

 23. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576938954.jpeg[/img]
  Na een mistige sneeuwrijke zien we de zon! Waarschijnlijk van korte duur, er komen nog 3 sneeuwrijke dagen aan. Laat maar komen en daarna zon graag.haha
  Nu o graden en windstil.

 24. Dennis schreef:

  Vanochtend fieberbrunn alles groen. Nu weer wit. Pffff. Klein laagje. Ok. Maar toch mooi weer

 25. Valentijn schreef:

  De intensiteit van de neerslag is minder geworden en daardoor nu toch weer regen in het dal bij Zell am SeeKaprun. Maar hee, dit was vandaag al een mega verrassing! En boven moet het gedumpt hebben… 🙂

 26. SpeedyC schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576942128.jpeg[/img] Ramsau am Dachstein sneeuw op 1200 meter!

 27. Robbie schreef:

  Vandaag aangekomen in Val Gardena en ik klaag even niet 20 cm vers en het wordt lekker koud komende week. Veel sneeuw voor de noordkant, maar ik hoop hier vooral zon te zien..

 28. RichardB schreef:

  Aangekomen is soll Oostenrijk regen helaas morgen de laatste 50 km naar Leogang ik hoop op sneeuw van de week boven moet het wel goed zijn

 29. Hans schreef:

  Zo helder, zoveel sterren…..

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576951969.jpeg[/img]

 30. Koninks schreef:

  Wat een enorme spreiding in pluim gfs.
  Control alleen ver bovenin graad of 12 maar ook een aantal voor winterweer. Voor mijn gevoel wel weer een paar meer en constant vanaf 27/28 dec

 31. Gerrit schreef:

  Komt er vanavond misschien nog een update voor de wintersporters die met kerst en een week later met oud&nieuw gaan? We gaan zelf volgende week zaterdag een weekje naar Filzmoos. Hopelijk ook in het dorp dan een pak(je) sneeuw!

 32. Bram schreef:

  Vandaag veel ganzen zuidwaarts, terwijl ik de knotwilgen aan het snoeien was in de tuin…
  Voorteken….?

 33. RichardB schreef:

  Waker geworden in Soll Oostenrijk helaas geen vorst geen sneeuw hopen dat de sneeuw snel komt.
  Op naar Leogang en kijken hoe het daar is.

 34. Koninks schreef:

  Man man man wat een triesteloze rust hier zeg.

 35. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576998960.jpeg[/img]
  Eerst de grote vrienden voeren, daarna zijn de kleintjes aan de beurt. Wat een hiërarchie! Het is nu min 4 graden en weer een mooi laagje erbij, slecht zicht en nog droog.Windstil.

 36. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Morgen moet de sneeuwdag worden voor de noordkant volgens de oostenrijkse weerdienst
  Bei kompakten und tief liegenden Wolken regnet bzw. schneit es häufig und vor allem nach Norden zu auch anhaltend, zeitweilige trockene Phasen gibt es am ehesten im Inntal und südlich davon. Schnee fällt bis rund 800 m mit größeren Neuschneemengen

  • Sanko schreef:

   Opstaan in grijs miezerig Nederland. Geen winter in t vizier helaas, dus moeten we het doen met de mooie foto bijdragen hier. Tuurlijk ook niet helemaal wat we zouden wensen op sommige vooral lager gelegen plaatsen maar ondanks dat wel een heel andere omgeving. Helaas, ik had enige hoop ook met name voor de lage landen, want een beetje winter maakt deze dagen extra knus. We zullen het moeten doen met wat we krijgen. Blik op het nieuwe jaar, we zijn er nog niet. Voor nu wens ik allen hier fijne dagen. Hoop dat een ieder deze tijd mag genieten op welke wijze dan ook. Sterkte voor allen waar juist nu pijn of verdriet naar boven komt. Hoop dat het een plekje mag krijgen of tot oplossing mag komen. Ik duim voor een meevallende SVG en daarna voor wat zonnige abschnitte en voor wat winter in de lage landen na oud en nieuw.
   Alle reageerders en weermannen dank voor jullie bijdragen!

 37. Wessel schreef:

  Mooie laag van ongeveer 30cm gevallen in Mayrhofen gister en vannacht. [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577007989.jpeg[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.