Het is echt de laatste week nu hier in Zell am SeeKaprun. Wat een zomerseizoen is het nog geworden. De corona-nonsens wordt nu verder aangescherpt en dat maakt het extra mooi om er voor twee of drie maanden mee te stoppen. Eens kijken hoe het in de winter zal zijn. Ik verwacht meer privéles dan groepsles. Nice dus. Laten we stil staan bij alle door het anti-beleid getroffen kleine ondernemers en hopen dat alles goed komt.

De natuur gaat verder gewoon zijn gang. Natuurlijk is sneeuw eind september behoorlijk normaal in de Alpen. De koeien zijn toch al van de berg. Zoals hier in Kleinwalsertal… waar we echter teleurgesteld lezen dat de festiviteiten zijn afgelast wegens corona.

Aiaiai… in Hopfgarten is de Almabtrieb – zonder gezellige festiviteiten – komende zaterdag. Nu niet dus… het wordt stromende regen en sneeuw boven 1500m. Voor het eerst komt het blauw op 1500m naar de Alpen einde van de week.

Met dito sneeuw ….

Natuurlijk smelt dat snel weer weg…. maar de warmte komt niet gauw terug. De zomer is echt voorbei nu. Maar het is dan ook al bijna 21 september. Spoedig ben ik in Nederland. Ga weer klussen en ook beetje fanatieker bloggen. En vliegen in Wijk aan Zee. En me mentaal voorbereiden op een fantastische winter. Doe je mee?

DCIM100GOPROG0034392.JPG


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

25 reacties

Gesloten voor reacties.