Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Ja er komt nu dus echt vette sneeuw in de Alpen

check ook eens

25 Reacties

 1. Richard schreef:

  Ik ben van de partij en zal trouw elke dag de site Volgen hopen op spektakel.

 2. "NOOITBEDACHT" schreef:

  De eerste officiële nachtvorst in Twente is een feit -1,3 graden aan de grond.

 3. Nico schreef:

  Wij volgen ook mee!
  Hopelijk weer een weekje ski deze winter met veel sneeuw!
  Alleen… om teleurstelling te voorkomen durven we momenteel nog niet boeken met al dat Corona gedoe.

 4. Rens schreef:

  Gelden deze spelregels ook voor de wintersport weerman zelf “hoezo nonsens regels etc “ hou je gewoon bij het weer dat is al lastig genoeg
  Stay save

  • Hajo schreef:

   Nope. Ik hou me niet enkel bij het weer. Ik heb als wetenschapper een maatschappelijke verantwoordelijkheid heb ik geleerd op de universiteit. Nicholas Nassim Taleb stelt zonneklaar: “Zie je fraude en roep je niet luid fraude dan ben je een fraudeur”. En Ronald Reagan stelde: “Don’t be afraid to see what you see”. Dus haal ook je kop uit het zand en neem kennis van wat ik te melden heb. Natuurlijk is weer en bergen en sneeuw focus hier. Maar in bijzinnen schuw ik de waarheid niet. Het coronabeleid is compleet belachelijk maar dan ook echt compleet. Gisteren nog met een verpleegster gevlogen die onomwonden stelde: in haar ziekenhuis is niemand aan of met corona gestorven die in een ander jaar niet aan of met griep zou zijn gestorven.

   • Max schreef:

    Ik zou zeggen praat eens met met wat meerdere verpleegsters…. Dan haal je misschien ook je kop uit het zand.

    • Hajo schreef:

     Ik praat met velen en studeer er een uur of 10 op per week. Mijn kop is uit het zand. No worries.

     • Rick schreef:

      Dus je leest virologische en epidemiologische vakliteratuur en spreekt virologen en artsen? Goh…

    • MierenN--ker schreef:

     Max, wat een arrogantie van jou. Jij meent hier dat Hajo het totaal bij het verkeerde eind heeft. Sterker nog, je meent zo het gelijk aan je zijde te hebben dat je ook nog eens Hajo een struisvogel noemt. Covid-19 blijkt een mortiliteitscijfer van nabij die van de griep te hebben, dus niet dertig keer zo erg als de griep maar eerder 2 keer zo erg. Voor de griep doen we niets, vorig jaar hebben we bijna geen grotere oversterfte gehad dan normale jaren. Zweden heeft veel minder maatregelen getroffen en stevenen nu op groepsimmuniteit af. Die kwalificerende opmerkingen zonder inhoud slaan nergens op Max en het zou zomaar eens kunnen zijn dat Hajo het hier prima bij het juiste eind heeft. De politiek heeft gekozen voor een op het eerste gezicht veilige oplossing, terwijl tegelijkertijd de economie om zeep wordt geholpen. Door alle maatregelen zien we die economische schade pas over een jaar. Het is bekend dat er nu al meer verloren levensjaren zijn DOOR de maatregelen dan DOOR Covid-19. Wiens kop moet er precies uit het zand getrokken worden?

 5. danisnow schreef:

  Nou al een bak sneeuw? Heb net een groot chalet gekocht in de Franse Alpen en daar wordt de komende weken nog flink aan verbouwd! Zal het doorgeven aan de aannemer

 6. Walter Bravenboer schreef:

  Ik ben benieuwd wat het word deze winter.

 7. Richard schreef:

  Zijn er al site’s die zich wagen aan een voorspelling voor komende winter ?.
  Wie zal het eerste zijn?

 8. Hajo schreef:

  Rick: Dus je leest virologische en epidemiologische vakliteratuur en spreekt virologen en artsen? Goh…. @Rick: Ja inderdaad. Dat dus. Op tal van wetenschapsgebieden die me interesseren doe ik dat. Logisch toch ook? Je hebt hersenen en dus gebruik je die. Ik laat me niks zo maar wijs maken. Wel zelf ff checken. Zouden meer mensen moeten doen. En aangezien ik daar de tijd voor heb / neem, deel ik het ook graag met anderen die misschien minder tijd hebben of minder wetenschappelijke vorming. Normaalgesproken genuanceerd…. maar bij Corona wordt het tijd voor de botte bijl want het gaat echt te ver nu… het beleid. Sorry. Gaat nergens over.

  • Tije schreef:

   De reactie van Rick doet me denken aan citaat van Rypke Zeilmaker: “Niets is mensen te gek, behalve non-conformisme.”

  • nils schreef:

   Het lijkt niet eens op beleid… Ik werk als leerkracht. Wat een onzin wordt ons op de mouw gespeld. Het beleid wordt aangepast hoe het het best uitkomt. Beleid maak je van tevoren en niet naderhand.

   • Tije schreef:

    Ja, op de scholen word je volgens mij helemaal horendol van alle (zinloze) regeltjes. Helaas zijn we hier nog lang niet vanaf, gaat dit nog jaren duren.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.