Het is echt de laatste week nu hier in Zell am SeeKaprun. Wat een zomerseizoen is het nog geworden. De corona-nonsens wordt nu verder aangescherpt en dat maakt het extra mooi om er voor twee of drie maanden mee te stoppen. Eens kijken hoe het in de winter zal zijn. Ik verwacht meer privéles dan groepsles. Nice dus. Laten we stil staan bij alle door het anti-beleid getroffen kleine ondernemers en hopen dat alles goed komt.

De natuur gaat verder gewoon zijn gang. Natuurlijk is sneeuw eind september behoorlijk normaal in de Alpen. De koeien zijn toch al van de berg. Zoals hier in Kleinwalsertal… waar we echter teleurgesteld lezen dat de festiviteiten zijn afgelast wegens corona.

Aiaiai… in Hopfgarten is de Almabtrieb – zonder gezellige festiviteiten – komende zaterdag. Nu niet dus… het wordt stromende regen en sneeuw boven 1500m. Voor het eerst komt het blauw op 1500m naar de Alpen einde van de week.

Met dito sneeuw ….

Natuurlijk smelt dat snel weer weg…. maar de warmte komt niet gauw terug. De zomer is echt voorbei nu. Maar het is dan ook al bijna 21 september. Spoedig ben ik in Nederland. Ga weer klussen en ook beetje fanatieker bloggen. En vliegen in Wijk aan Zee. En me mentaal voorbereiden op een fantastische winter. Doe je mee?

DCIM100GOPROG0034392.JPG


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

25 reacties

Gesloten voor reacties.