Het is echt de laatste week nu hier in Zell am SeeKaprun. Wat een zomerseizoen is het nog geworden. De corona-nonsens wordt nu verder aangescherpt en dat maakt het extra mooi om er voor twee of drie maanden mee te stoppen. Eens kijken hoe het in de winter zal zijn. Ik verwacht meer privéles dan groepsles. Nice dus. Laten we stil staan bij alle door het anti-beleid getroffen kleine ondernemers en hopen dat alles goed komt.

De natuur gaat verder gewoon zijn gang. Natuurlijk is sneeuw eind september behoorlijk normaal in de Alpen. De koeien zijn toch al van de berg. Zoals hier in Kleinwalsertal… waar we echter teleurgesteld lezen dat de festiviteiten zijn afgelast wegens corona.

Aiaiai… in Hopfgarten is de Almabtrieb – zonder gezellige festiviteiten – komende zaterdag. Nu niet dus… het wordt stromende regen en sneeuw boven 1500m. Voor het eerst komt het blauw op 1500m naar de Alpen einde van de week.

Met dito sneeuw ….

Natuurlijk smelt dat snel weer weg…. maar de warmte komt niet gauw terug. De zomer is echt voorbei nu. Maar het is dan ook al bijna 21 september. Spoedig ben ik in Nederland. Ga weer klussen en ook beetje fanatieker bloggen. En vliegen in Wijk aan Zee. En me mentaal voorbereiden op een fantastische winter. Doe je mee?

DCIM100GOPROG0034392.JPG


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

25 reacties

Richard · 19 september 2020 op 23:56

Ik ben van de partij en zal trouw elke dag de site Volgen hopen op spektakel.

"NOOITBEDACHT" · 20 september 2020 op 09:44

De eerste officiële nachtvorst in Twente is een feit -1,3 graden aan de grond.

Nico · 20 september 2020 op 10:02

Wij volgen ook mee!
Hopelijk weer een weekje ski deze winter met veel sneeuw!
Alleen… om teleurstelling te voorkomen durven we momenteel nog niet boeken met al dat Corona gedoe.

  Martha · 20 september 2020 op 10:35

  Wij hier op Ameland hadden 3 Corona besmettingen, het waren badgasten.
  Die zijn meteen naar de vastewal gebracht met de boot.

  Valentijn · 20 september 2020 op 12:05

  https://www.oostenrijktv.nl/corona-maatregelen-voor-de-wintersport-in-oostenrijk

  Valt op zich allemaal wel mee als je niet per se een groot Après Ski feest wilt hebben 😉

   Pascal (Harelbeke) · 21 september 2020 op 10:41

   Nou, voor mij zijn de maatregelen prima. De après-ski is toch niet aan mij besteed. En voor de rest verandert er eigenlijk niet zoveel, laat staan dat het voor grote ergernis zou zorgen. Oostenrijk ik kom hoor! geboekt voor 2de week van de Kerstvakantie. Vorig jaar eerste keer gaan skiën. Heeeeeeeerlijk.

Rens · 20 september 2020 op 12:14

Gelden deze spelregels ook voor de wintersport weerman zelf “hoezo nonsens regels etc “ hou je gewoon bij het weer dat is al lastig genoeg
Stay save

  Hajo · 20 september 2020 op 13:26

  Nope. Ik hou me niet enkel bij het weer. Ik heb als wetenschapper een maatschappelijke verantwoordelijkheid heb ik geleerd op de universiteit. Nicholas Nassim Taleb stelt zonneklaar: “Zie je fraude en roep je niet luid fraude dan ben je een fraudeur”. En Ronald Reagan stelde: “Don’t be afraid to see what you see”. Dus haal ook je kop uit het zand en neem kennis van wat ik te melden heb. Natuurlijk is weer en bergen en sneeuw focus hier. Maar in bijzinnen schuw ik de waarheid niet. Het coronabeleid is compleet belachelijk maar dan ook echt compleet. Gisteren nog met een verpleegster gevlogen die onomwonden stelde: in haar ziekenhuis is niemand aan of met corona gestorven die in een ander jaar niet aan of met griep zou zijn gestorven.

   Max · 20 september 2020 op 18:52

   Ik zou zeggen praat eens met met wat meerdere verpleegsters…. Dan haal je misschien ook je kop uit het zand.

    Hajo · 20 september 2020 op 20:33

    Ik praat met velen en studeer er een uur of 10 op per week. Mijn kop is uit het zand. No worries.

     Rick · 21 september 2020 op 15:25

     Dus je leest virologische en epidemiologische vakliteratuur en spreekt virologen en artsen? Goh…

    MierenN--ker · 23 september 2020 op 15:30

    Max, wat een arrogantie van jou. Jij meent hier dat Hajo het totaal bij het verkeerde eind heeft. Sterker nog, je meent zo het gelijk aan je zijde te hebben dat je ook nog eens Hajo een struisvogel noemt. Covid-19 blijkt een mortiliteitscijfer van nabij die van de griep te hebben, dus niet dertig keer zo erg als de griep maar eerder 2 keer zo erg. Voor de griep doen we niets, vorig jaar hebben we bijna geen grotere oversterfte gehad dan normale jaren. Zweden heeft veel minder maatregelen getroffen en stevenen nu op groepsimmuniteit af. Die kwalificerende opmerkingen zonder inhoud slaan nergens op Max en het zou zomaar eens kunnen zijn dat Hajo het hier prima bij het juiste eind heeft. De politiek heeft gekozen voor een op het eerste gezicht veilige oplossing, terwijl tegelijkertijd de economie om zeep wordt geholpen. Door alle maatregelen zien we die economische schade pas over een jaar. Het is bekend dat er nu al meer verloren levensjaren zijn DOOR de maatregelen dan DOOR Covid-19. Wiens kop moet er precies uit het zand getrokken worden?

danisnow · 20 september 2020 op 13:20

Nou al een bak sneeuw? Heb net een groot chalet gekocht in de Franse Alpen en daar wordt de komende weken nog flink aan verbouwd! Zal het doorgeven aan de aannemer

  Hajo · 20 september 2020 op 13:27

  Ik verwacht in Franse Alpen minder dan aan de Zwitserse en Oostenrijkse noordkant. Waar zit je met je chalet?

   danisnow · 20 september 2020 op 18:19

   In Saint-Sorlin-d’Arves, skigebied Les Sybelles.

    Hajo · 20 september 2020 op 20:33

    Mooi. Mooi plekkie…

     danisnow · 20 september 2020 op 21:56

     Ze hebben echt grote plannen met dat gebied. Uiteindelijk over paar jaar gaan ze het verbinden met Alpes d’Huez en Les Deux Alpes en dan gaat het groter dan Trois Vallees worden. Zag trouwens veel paragliders van de zomer:) En natuurlijk veel wielrenners op de Col de la Croix de Fer

     Oz · 21 september 2020 op 21:14

     zijn ze al begonnen met de verbinding met Alpes d’Huez?

Walter Bravenboer · 20 september 2020 op 19:38

Ik ben benieuwd wat het word deze winter.

Richard · 20 september 2020 op 21:04

Zijn er al site’s die zich wagen aan een voorspelling voor komende winter ?.
Wie zal het eerste zijn?

Hajo · 21 september 2020 op 20:50

Rick: Dus je leest virologische en epidemiologische vakliteratuur en spreekt virologen en artsen? Goh…. @Rick: Ja inderdaad. Dat dus. Op tal van wetenschapsgebieden die me interesseren doe ik dat. Logisch toch ook? Je hebt hersenen en dus gebruik je die. Ik laat me niks zo maar wijs maken. Wel zelf ff checken. Zouden meer mensen moeten doen. En aangezien ik daar de tijd voor heb / neem, deel ik het ook graag met anderen die misschien minder tijd hebben of minder wetenschappelijke vorming. Normaalgesproken genuanceerd…. maar bij Corona wordt het tijd voor de botte bijl want het gaat echt te ver nu… het beleid. Sorry. Gaat nergens over.

  Tije · 21 september 2020 op 21:50

  De reactie van Rick doet me denken aan citaat van Rypke Zeilmaker: “Niets is mensen te gek, behalve non-conformisme.”

  nils · 21 september 2020 op 23:37

  Het lijkt niet eens op beleid… Ik werk als leerkracht. Wat een onzin wordt ons op de mouw gespeld. Het beleid wordt aangepast hoe het het best uitkomt. Beleid maak je van tevoren en niet naderhand.

   Tije · 22 september 2020 op 08:21

   Ja, op de scholen word je volgens mij helemaal horendol van alle (zinloze) regeltjes. Helaas zijn we hier nog lang niet vanaf, gaat dit nog jaren duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *