Het is echt de laatste week nu hier in Zell am SeeKaprun. Wat een zomerseizoen is het nog geworden. De corona-nonsens wordt nu verder aangescherpt en dat maakt het extra mooi om er voor twee of drie maanden mee te stoppen. Eens kijken hoe het in de winter zal zijn. Ik verwacht meer privéles dan groepsles. Nice dus. Laten we stil staan bij alle door het anti-beleid getroffen kleine ondernemers en hopen dat alles goed komt.

De natuur gaat verder gewoon zijn gang. Natuurlijk is sneeuw eind september behoorlijk normaal in de Alpen. De koeien zijn toch al van de berg. Zoals hier in Kleinwalsertal… waar we echter teleurgesteld lezen dat de festiviteiten zijn afgelast wegens corona.

Aiaiai… in Hopfgarten is de Almabtrieb – zonder gezellige festiviteiten – komende zaterdag. Nu niet dus… het wordt stromende regen en sneeuw boven 1500m. Voor het eerst komt het blauw op 1500m naar de Alpen einde van de week.

Met dito sneeuw ….

Natuurlijk smelt dat snel weer weg…. maar de warmte komt niet gauw terug. De zomer is echt voorbei nu. Maar het is dan ook al bijna 21 september. Spoedig ben ik in Nederland. Ga weer klussen en ook beetje fanatieker bloggen. En vliegen in Wijk aan Zee. En me mentaal voorbereiden op een fantastische winter. Doe je mee?

DCIM100GOPROG0034392.JPG


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

25 reacties

Gesloten voor reacties.