Schermafdruk 2015-09-15 08.39.53

Dat er aan de zuidkant van de Alpen kolossale neerslaghoeveelheden zouden komen is hier al een week bekend. En nu is het gebeurd. In het westen van Emilia Romagna rond Piacentino en ook richting Genua. Zie hierrr een bizarre compilatie van beelden van de verwoestingen. Even bij stilstaan. Is heftig.Er zijn doden en vermisten.

mountaso

We zijn natuurlijk ook een stelletje sensatiezoekers met zijn allen. Als er ergens een vulkaan uitbarst zoals afgelopen zondag volledig onverwacht Mount Aso in Japan dan zien wij alweer kansen op een extra koude winter. Hierrr de beelden en het verhaal.

En tja een asdeken lijkt net sneeuw zeg! Je zult het maar meemaken. Gelukkig zijn bij deze uitbarsting geen slachtoffers te betreuren. Dat was vorig jaar anders toen Mount Ontake op 27 september uitbarstte en 54 levens eiste. Zou die uitbarsting hebben geholpen Amerika zijn tweede horrorwinter op rij te bezorgen? De huidige blaast in elk geval de rook en as nog niet hoog genoeg om echt een heel seizoen te kunnen beïnvloeden. Maar ja… alle beetjes helpen. Wat zijn wij erg zeg!

arctischeuitbraak2

Aan het huidige weer wil ik vandaag eigenlijk geen woorden vuil maken. Het waait al hard vanochtend ook hier in de Wintersport-Arena Sauerland. Maar toch vooral in Holland langs de kust. Hebben jullie nog mooi onweer gehad gistermiddag? Dat was toch ook maar hier ruim van te voren aangekondigd. We weten het morgen nog eens veel wind en verder aanhoudend soepweer met regen. Ha normaal zeg ik “weersoep”, maar “soepweer” is ook wel treffend. Of “snertweer” misschien? Nee dan de weerkaart hierboven. Pure meteofiction. Maar wel mooi! 20cm sneeuw boven 1000m (!!) zit er wel in in zo’n scenario. Willen we veel van zien deze herfst en winter. Voorproefje altijd leuk natuurlijk.

arctischeuitbraak

Ach maar je ziet het: een extreme koude uitbijter. Maar goed: de potentie voor zo iets ontstaat wel momenteel. Ook de 23e blijft een mogelijk moment van eerste sneeuw. We gaan het volgen. Stay tuned!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.