rokjesdag

Of we de +25ºC gaan aantippen is allerminst zeker maar dat thuisblijvers een aangename fase gaan beleven is intussen duidelijk. Voor mannen sowieso en namens mijn geslachtsgenoten hoop ik dan maar dat de dames er zelf ook zo van genieten.

pluim2805

Nog 3 steenkoude dagen voor de boeg! Al de 30e mei is op weg naar een top 3 koud maximum sinds 1901. En mei als geheel gaat bijna een volle graad te koud eindigen. Dan komt de regenachtige fase en dan gaat het met de verschuiving van het hoog (zie bericht vanochtend) echt de goede kant op. In beide modellen tot het gaatje prachtig zonnig en warm weer met een oostelijke bries. In het Amerikaanse model is dat helemaal tot 13 juni aan toe. In het Europese model kan er vanaf 7 juni ook lokaal onweer optreden. En daar zijn ook liefhebbers voor… 😉

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.