rokjesdag

Of we de +25ºC gaan aantippen is allerminst zeker maar dat thuisblijvers een aangename fase gaan beleven is intussen duidelijk. Voor mannen sowieso en namens mijn geslachtsgenoten hoop ik dan maar dat de dames er zelf ook zo van genieten.

pluim2805

Nog 3 steenkoude dagen voor de boeg! Al de 30e mei is op weg naar een top 3 koud maximum sinds 1901. En mei als geheel gaat bijna een volle graad te koud eindigen. Dan komt de regenachtige fase en dan gaat het met de verschuiving van het hoog (zie bericht vanochtend) echt de goede kant op. In beide modellen tot het gaatje prachtig zonnig en warm weer met een oostelijke bries. In het Amerikaanse model is dat helemaal tot 13 juni aan toe. In het Europese model kan er vanaf 7 juni ook lokaal onweer optreden. En daar zijn ook liefhebbers voor… 😉

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.