Het Europese weermodel neemt nu zowaar het voortouw als het gaat om sneeuw in de Lage Landen in de aankomende week. Het gaat nog steeds maar om 2cm en iets meer op de Vaalserberg. Maar toch! Met name de Ardennen en het Sauerland worden winnaars.

Het Amerikaans model heeft op dit moment wel lekkere sneeuw maar minder blijft liggen.

Europa volgende week vrijdag. Nog net genoeg speelruimte voor afwijkingen in beide richtingen. Een dikkere laag of toch nog een flop. Maar wandelen in de Ardennen kun je alvast op je lijstje zetten.

Gisteren vroeg ik om een donatie om het Canadese model ook nog over de streep te trekken en dat is netjes gelukt! Dank dus! En het Canadese model doet best iets leuks… de sneeuw komt daar later bij de nadering van een depressie met wind uit zuidwest. Inderdaad een dooiaanval die gaat lukken maar wel eerst ven 10cm sneeuw op het Groene Hart dumpt.

Met een extra donatie houden we de modellen op koers en krijgen we een leuk staartje van de winter.

PS Ik heb een bizar probleem op Facebook momenteel dat ik wel nog als beheerder sta van mijn Facebook pagina’s maar dat ik er niets meer op kan posten.

Categorieën: Sneeuw

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.