Het Europese weermodel neemt nu zowaar het voortouw als het gaat om sneeuw in de Lage Landen in de aankomende week. Het gaat nog steeds maar om 2cm en iets meer op de Vaalserberg. Maar toch! Met name de Ardennen en het Sauerland worden winnaars.

Het Amerikaans model heeft op dit moment wel lekkere sneeuw maar minder blijft liggen.

Europa volgende week vrijdag. Nog net genoeg speelruimte voor afwijkingen in beide richtingen. Een dikkere laag of toch nog een flop. Maar wandelen in de Ardennen kun je alvast op je lijstje zetten.

Gisteren vroeg ik om een donatie om het Canadese model ook nog over de streep te trekken en dat is netjes gelukt! Dank dus! En het Canadese model doet best iets leuks… de sneeuw komt daar later bij de nadering van een depressie met wind uit zuidwest. Inderdaad een dooiaanval die gaat lukken maar wel eerst ven 10cm sneeuw op het Groene Hart dumpt.

Met een extra donatie houden we de modellen op koers en krijgen we een leuk staartje van de winter.

PS Ik heb een bizar probleem op Facebook momenteel dat ik wel nog als beheerder sta van mijn Facebook pagina’s maar dat ik er niets meer op kan posten.

Categorieën: Sneeuw

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.