Het Europese weermodel neemt nu zowaar het voortouw als het gaat om sneeuw in de Lage Landen in de aankomende week. Het gaat nog steeds maar om 2cm en iets meer op de Vaalserberg. Maar toch! Met name de Ardennen en het Sauerland worden winnaars.

Het Amerikaans model heeft op dit moment wel lekkere sneeuw maar minder blijft liggen.

Europa volgende week vrijdag. Nog net genoeg speelruimte voor afwijkingen in beide richtingen. Een dikkere laag of toch nog een flop. Maar wandelen in de Ardennen kun je alvast op je lijstje zetten.

Gisteren vroeg ik om een donatie om het Canadese model ook nog over de streep te trekken en dat is netjes gelukt! Dank dus! En het Canadese model doet best iets leuks… de sneeuw komt daar later bij de nadering van een depressie met wind uit zuidwest. Inderdaad een dooiaanval die gaat lukken maar wel eerst ven 10cm sneeuw op het Groene Hart dumpt.

Met een extra donatie houden we de modellen op koers en krijgen we een leuk staartje van de winter.

PS Ik heb een bizar probleem op Facebook momenteel dat ik wel nog als beheerder sta van mijn Facebook pagina’s maar dat ik er niets meer op kan posten.

Categorieën: Sneeuw

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!