Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

It sil heve: Alpen sneeuwen volledig in voor 15 december

check ook eens

46 Reacties

 1. Hans schreef:

  Hajo, deze nieuwe BV is wel een inkoppertje hé……… veel te gemakkelijk scoren zo 🙂

 2. Artus schreef:

  Zou leuk zijn. Maar die westcirculatie zal zich (mocht het uitkomen) uiteindelijk wreken, waarmee ik bedoel dat we ineens 5°C op 850 hPa zullen hebben.

 3. Erik schreef:

  Nieuwe gfs run is weer slecht dus tja kan ook zo maar weer net niet worden. Rug die gemaakt wordt klapt gelijk om.

 4. Menno schreef:

  Dat gezwam aan het einde is echt zonde van een verder klasse weerbericht IMHO…

  • Floris schreef:

   Zo zie je maar weer, voor ieder wat wils. Vind een vleugje (klimaat)realisme wel leuk altijd. Smaken verschillen.

   • Marco schreef:

    Het staat los van het onderwerp van het weerbericht, dus had wat mij betreft niet gehoeven. Ik vind het vooral ongefundeerd gezwam over klimaat, los van of het waar is of niet voegt het niets toe.

    • Paul@vandewaterbv.nl schreef:

     Ik vind het juist veel toevoegen. Een boodschap die gaat over de teloorgang van onze samenleving mag van mij altijd.

    • Floris schreef:

     Of je het nou wel of niet wil lezen is je eigen mening. Maar het was een op feiten gebaseerd achtergrondstukje. Om dat ongefundeerd te noemen, doet me vermoeden waarom je het niet wil lezen 😉

  • Liever Hajo’s ‘ gezwam ‘ dan het gezwam waarmee linkse geitenwollen sokkendragers ons dagelijks mee om de oren slaan.
   Gisteren stonden er op HLN.be maar liefst vier (VIER!!!!!) onheilspellende berichten m.b.t. klimaatopwarming.
   Wetende dat de overgrote meerderheid van de bevolking dat ook allemaal au serieux en voor werkelijkheid aanneemt baart mij toch wel enig zins kopzorgen.

 5. Michael schreef:

  Ik ga me pas echt lekker maken een dag of twee van te voren. Nu duim ik voorlopig nog en hou de berichten in de gaten en hoop dat de sneeuw er op blijft staan.
  Ik hoop echt dat we Stefan live op Facebook zien scheppen!

  • Stefan Kaptein schreef:

   Als ik live op facebook aan het scheppen ben, dan weten we een ding zeker en dat is dat de vooruitzichten die we nu zien zijn uitgekomen. Laten we met z’n allen hopen dat de voorspellingen van sneeuw en ijs nu eens onze kant op vallen i.p.v. naar Amerika en wij weer met warmte zitten. Die koude winters mogen wat mij betreft echt beginnen. Vorig seizoen een mooi voorbeeld van hoe mooi het kan zijn, laten we die trend voortzetten en zelf nog beter maken, en de jaren 2013, 2014, 2015 en 2016 maar vergeten als een boze droom.

 6. Patrick schreef:

  Mocht dit waar zijn !! Leuk . Maar ik blijf met de voeten op de grond . Ik geloof er nog niet in . Is nog allemaal veel te ver weg om daar nu al zulke uitspraken over te doen . Men zit er soms al naast voor binnen een paar dagen laat staan voor binnen meer dan een week . Positivisme mag , zeker en vast maar toch maar een slag om de arm houden .

  • Jopie schreef:

   Ik ben het helemaal met je eens. Het is mooi om je te verheugen op de positieve scenario’s maar reken er niet op. Dan hoeft je ook niet teleurgesteld te zijn. Ik geniet ook wel van de mooie kaarten ook al komen ze niet uit.
   Hajo schat de kans in dat het vanaf aankomende vrijdag/zaterdag voor een dag of 4 wat sneeuwt redelijk groot (50%). Dat is ook al consequent in verschillende uitvoer terug te zien. Duimen!

  • Michael schreef:

   Ik denk dat iedereen die deze site bezoekt hoopt dat dit uit gaat komen. Maar we weten dat het maar al te vaak toch net even anders loopt.
   Toch hou ik van het positivisme van Hajo het is een mooie manier van in het leven staan denk ik.
   Ik ben het volledig met je eens om een slag om de arm te houden want anders is de teleurstelling ook groter.
   En nu maar hopen dat deze keer de slag om de arm houden totaal overbodig is 😉

 7. Roy schreef:

  Hoe laat gaat het cafe open?

 8. Jopie schreef:

  Helaas is de sneeuwplosie (vanaf 13-12) die briljant in de uitvoer GFS middernacht stond (beschreven door Hajo vanochtend in de video) van de kaart verdwenen.

  • Roy schreef:

   Ik heb even het 06h ensemble erbij gepakt en bedenk dan even hoe golvend het weer zich altijd blijft voordoen. Je moet de golven er een beetje wazig in ontdekken. De oper en ctr run laten het in de 06h nu afweten maar kijk eens het merendeel kiest voor een andere hele route. Grote kans dat er iets gaat gebeuren rond de 13e. Mijn gevoel en ervaring zeggen nu als ik dit zie: Goede kansen op mooie sneeuwval rond de 13e. Ook gelet op de andere modellen. Natuurlijk is het ver weg maar het ontdekken van een terugkerend patroon levert vaak wel iets op! 😉

 9. Hans schreef:

  Heb prikpunt Zell am See o.b.v. GFS 06. Vind ‘m niet verkeerd ondanks de mindere GFS run oper

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe3_1000___12_7_47_4__png-zell-am-see.gif[/img]

  Nu maar hopen dat we geen Euro Knaller krijgen………….

 10. Tjeerd schreef:

  Zit achter de laptop om te boeken van 22 tot 29 december in Brixen…..twijfel nog of er wel sneeuw ligt,wat denken jullie?

 11. Eddy Breed schreef:

  Hoe meer je met de auto gaat, hoe groener de aarde gaat helaas niet op. Meer CO2 voorziet planten wel van meer koolstofbron, echter de mensheid is rap het aantal planten en bomen aan het reduceren. Minder CO2 consumerende planten is meer CO2 in de atmosfeer. Stelling klopt alleen als er geen beperking is op plantgroei

  • De stelling klopt wel hoor, het is uiteraard veel makkelijk om alle bomen en planten te snoeien en te elimineren om het dan onder de noemer van klimaatverandering te kunnen verkopen omdat er teveel CO2 in de atmosfeer terecht komt.
   Je weet toch dat de rijken der aarde alsmaar rijker willen worden ? Echter wanneer hun klimaatplan niet meer werkt of klopt dat zulks zware gevolgen zal hebben voor hun bankrekening? 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.