23.45u UPDATE GEDAAN – Worstelend met wifi in een hotel vol journalisten lukt het me op de valreep van het avondeten – als namelijk al die anderen uitgelogd zijn – een stump van een weerbericht hier neer te gooien…. Beginnend met een plaatje van de dalafdaling van Ischgl vandaag. Sowieso al heel tof dat die meteen met de opening (gisteren) al zo diep winters besneeuwd is. Maar druk was het! Nickelback is blijkbaar populair. Morgen mag ik met ze op de (pers)foto. Moet ik voor iemand nog handtekeningen meenemen? Als er in de reacties veel verzoeken zijn ga ik een a4 vol handtekeningen halen en verloot ik het origineel. Wel eerst nog ff meespelen voor de winst van de vakantie voor 4 personen naar Les Menuires natuurlijk. Nog niet gedaan? Ga dan als de s…. naar deze link

sneeuwdek0712

Alleen de avondrun van GFS is nog maar binnen. En zo ziet in die hoofdrun Europa eruit op volgende week zaterdagmiddag. We kennen het verhaal allemaal waar het vandaan komt. Hoe was de GFS06? Ik heb het nog niet kunnen lezen. En hoe wordt de nieuwe Europese run die ons gisteravond allemaal zo goed geluimd hield? Na het eten ga ik al jullie reacties en suggesties lezen en werk ik dit nog wat verder uit!

Dank voor jullie belangrijke info over de situatie Kufstein. In de Tiroler Tageszeitung staat een artikel over de toestanden rond Kufstein. Zondag gaan Kufsteiners de autosnelweg blokkeren… Ze zijn natuurlijk bang dat al het verkeer nu door de dorpen zal gaan. Lees hierrrr mijn bericht daarover!

UPDATE 23.45u

sneeuw2911_12

 

In de avondrun van het Europese model zit de sneeuw heel dik en ook een reeksje ijsdagen na Sinterklaas.

gfs182911

 

De GFS18 gooit de na-Sint sneeuw juist een beetje in de soep. Te warm en dus zeker alleen natte sneeuw. Laat staan een ijsdag. Maar dan dat einde van die run! 4 loepzuivere ijsdagen in meteofiction land.   

scandi2911_18

En hier het bijbehorende Scandihoog. Eindelijk is ie er tenminste in de meteofiction. Truste!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

84 reacties

Gesloten voor reacties.