Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Is het bij jou ook al zo mooi of gaat het dat nog worden en wie maakt de leukste foto’s?

check ook eens

103 Reacties

 1. Daniël (Langedijk NH) schreef:

  Going out with a (white) bang! 🙂

 2. Mark (breda) schreef:

  Begint nu weer te sneeuwen in Breda. Hier geen gesloten sneeuwdek momenteel. Toch eea gesmolten na gisteravond.

  Kan nu nog net lantaarnpaalstaren voordat het licht wordt.

 3. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  🙂 Leuk Leo! Word een mooie winterdag zo met de verwachte sneeuw.

 4. Jannes schreef:

  Hier ook alles mooi wit en fijne droge sneeuw. 2cm, mag nog ff doorgaan maarja straks smelt alles weer…

 5. Petra schreef:

  In Veenendaal gisteravond n laagje poedersuiker dat nu weg is. Op de auto’s en daken ligt nog wat sneeuw van nacht wo-do. En t is droog.

 6. Geert schreef:

  Grote delen van Nederland de beste papieren voor mooi sneeuwdekje en wss nog een mooie sneeuwnacht voor de boeg. Het zuiden en midden van NL staat nog wat te wachten denk ik. Behalve Limburg dan waar het te zacht zal worden voor sneeuw in de loop van de dag. Geniet er daar maar van…voor alle gelukkigen die in de “goeie” regio’s wonen!

 7. Ab schreef:

  Hier 2 foto’s van mij kant vanuit het Westland. Actueel toch tegen de 2 cm sneeuw hier gevallen sinds vrijdagavond. En het ligt er mooi witjes bij zo 🙂
  Ga straks een heerlijke sneeuwwandeling maken buiten met camera.
  Vee plezier voor degene die ook gaan.
  http://www.mupload.nl.img/omqkwn8shlcll.jpg
  http://www.mupload.nl/img/lfryyottqa72k.jpg

 8. Paul uit Amerongen schreef:

  Het begint hier in Amerongen NU te sneeuwen en kijk maar op de webcam van Nijmegen, daar sneeuwt het best intensief. Joooooeeeepppiiiieee!

 9. Geert schreef:

  De regio Amsterdam zou komende nacht wel es een echte sneeuwnacht kunnen beleven…die krijgen volgens mij wel het leeuwendeel.

 10. Harm (Zutphen) schreef:

  In Zutphen een dun laagje poedersuiker. Ziet er geinig uit, maar mag nog amper naam hebben..

 11. Petra schreef:

  Veenendaal sneeuwt idd nu ook en t is meten mooi wit. Helaas gaat er in huis n buikgriepje rond en is nr 2 aan de beurt dus met zn allen eropuit gaat niet lukken, helaas!

 12. Leo schreef:

  Bericht gereed 😉

  • Ronaldo schreef:

   Mooi.
   Lekker bericht.
   @Stefan Kaptein. Je mag ook gewoon bij mij in Purmerend komen scheppen hoor. 🙂 😉

   • Stefan Kaptein schreef:

    Zou wel willen, maar ik zit op zee op dit moment, 100 km boven Schiermonnikoog op een offshore windmolen park. Maar niet getreurd, wij hebben hier ook al dagen motsneeuw, en vandaag ook al dikke vlokken voorbij zien komen. Temperatuur is wel +1 graden hier op zee, maar de dauwpunts temperatuur is -1 graden. Baal wel een beetje dat ik nu niet thuis ben in Avenhorn om ook te genieten van de winterprik in Noord-Holland.

 13. qlubtempo schreef:

  Hier regio Vinkeveen, begint net met sneeuwen. En er lag al 1,5 cm van gisteravond.

 14. marcelvdh schreef:

  Uit Alblasserdam

 15. Hans schreef:

  Fijn bericht maar weer @Leo. Het schaatsen kan verder worden afgeschreven lijkt me. Maar de winter nog niet. Genoeg sneeuwkansen nog. We hebben nog maart en ook nog april (27-4-2016 remember!).
  Zometeen er op uit. Vanmiddag staat de zelfgemaakte SNERT te wachten. Heerlijk , SNEEUW 🙂

 16. petervdl schreef:

  Sneeuwval begint in Kudelstaart. Het begint ook meteen lekker door te sneeuwen. Laat maar komen hoor :-).

 17. qlubtempo schreef:

  Benieuwd naar het Alpenbericht straks, zie voor de Franse Alpen prikunt Val Cenis toch wel weer sneeuw voor de tweede krokusweek en dalende tempraturen. In meteofictie gebied uiteraard.

 18. PChico schreef:

  De eerste vlokken vallen in Kampen. Benieuwd hoeveel het wordt. Kan ook al wat schrijven op mijn zonnepanelen, maar dat is nog van afgelopen dinsdag/woensdag 😉

 19. marcelvdh schreef:

  Sneeuwval in Alblasserdam begonnen. En schaatsen 5 km vrouwen begonnen.., wintergevoel .., hmmm

 20. Johan schreef:

  Zuid-Oost Brabant, droog en zo’n 1cm sneeuw. Net genoeg voor de mooie plaatjes. Maar wel snel, temperatuur net boven 0.

 21. Tim schreef:

  Hoi Leo. Hoe staat het op dit moment voor morgen 6 uur als ik vertrek van Breda naar gerlos. In Duitsland regen of toch sneeuw en gladheid en ijzel. Links rijnische route of mischien saurland route. Kun je iets critich over zeggen neerslag toch actiever dan gisteren. Gr tim

 22. wim ravensbergen schreef:

  ik begon mij ongerust te maken na de afgelopen week,we zouden gesandwitched worden door de kou tot eind februari,er was geen weg meer terug, sibirie zou hier komen,in sommige dromen elfstedentocht,maar het is straks lekker afgelopen

 23. Snowdreamer schreef:

  Mooi bericht Leo

 24. Mark (breda) schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/148680687120170211_105354.png

  Beetje sneeuw in Breda! Toch fijn. Benieuwd naar vanavond en vannacht.

 25. DamonT schreef:

  Jep in Heteren ligt zo’n 3 cm…love it!! Mag nog wel iets meer ☺

 26. Stefan W schreef:

  Gisteravond al sneeuw in Den Haag. Ik woon in Scheveningen dus zo dicht aan de kust komt dat niet zo heel vaak voor… zojuist opnieuw sneeuwvlokken. Volop spelende kinderen in de straat. Van mij mag er bakken vallen. Halve meter prima… en dan koud tot eind februari… lekker sleeen enzo…

 27. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/1486807439IMG_2047.JPG
  Toch maar vanavond de herhalingen zien van alle sportwedstrijden……..het is te mooi om binnen te blijven en lekker rustig ivm wisseldag.

 28. Skiwi schreef:

  Zucht… En zo lijkt het dat we hier in Vlaanderen ALWEER aan het kortste eind gaan trekken.
  Ik heb ‘t nu echt wel gehad met die prutwinter…

  Komende week komt de lente en laat die dan ook maar blijven. Nieuwe kansen komen dan wel in december…

  • Geert schreef:

   Idd @Skiwi. Het is wel typerend dat bij dergelijke settings in de winter de meest intense neerslaggebieden steeds in een boog rond Vlaanderen over Midden-Nederland trekken…daar nog even verder intensiveren en zo de Noordzee op trekken. Indien hier buien van de Ardennen richting noordwesten trekken lijken ze almaar te verpieteren. Is dit nu al jaren toeval of is er hier een klimatologische/geologische verklaring voor. Het lijkt me ook indien neerslaggebieden over het Ruhrgebied trekken ze steeds lijken te intensiveren (wss wel door de talrijke deeltjes aanwezig in de lucht waarop het vocht zich dan kan vastzetten) en met de goede oostelijke trekrichting dan altijd de meest intense sneeuwval over Midden-Nederland droppen. Ok, volgende week lente…en ze mag van mij dan ook wel blijven! Veel winterplezier vandaag voor de mensen die goed bedeeld qua sneeuw.

  • Frederic schreef:

   Gelukkig is er brabant en limburg nog. Ik zou zeggen: tijd om te verhuizen skiwi 😉

   • Skiwi schreef:

    Ja, dan ik beter meteen naar de Alpen verhuizen, hé
    Of naar Canada

   • Geert schreef:

    Brabant en Limburg komen er toch ook bekaaid vanaf vandaag? Maar goed, het klopt wel dat er in Vlaams-Brabant vaker een sneeuwdek voorkomt dan pakweg Oost-Vlaanderen. En Nederland ligt bijna overal zo dicht bij het water…toch duidelijk meer sneeuw daar steeds. En bij noordwestelijke stroming liggen de provincies West- en Oost-Vlaanderen meer in de schaduw van Engeland. Ok, verhuizen dan maar. Ben wel stiekem jaloers…maar gun zeker de pret van de anderen!

    • Frederic schreef:

     Mja. Ik denk toch dat het vooral aan de noordelijkere ligging ligt. Scheelt maar paar honderd km, maar voor onze ligging in de wereld (steeds op botsingszone warme en koude lucht) zijn dat belangrijke kilometers.

     • Geert schreef:

      Zal ook wel meespelen @Frederic! Als je ongeveer op steeds op die scheidingslijn balanceert scheelt een paar 100 km idd veel. Laatste dikke sneeuwvacht hier in Oost-Vlaanderen is al geleden van maart 2013. Ik moet wel wat meer nuanceren, want in de heuvels van de Vlaamse Ardennen (provincie Oost-Vlaanderen) lag er deze winter al es meer dan 10cm.

  • Jannes schreef:

   Wat ik me eigenlijk afvraag… Krijgen jullie in Vlaanderen wel eens ooit wel iets of ligt het gewoon erg ongunstig voor winterse situaties. Lijkt me met de zee dichterbij sowieso wel, maar juist nu komt de sneeuw vanaf het vasteland!

   Hier alweer CM of 3 gevallen, Noord-Limburg. Toch weer een mooie wandeling met de baby & hond. Tweede keer dit jaar. Ga het bijhouden voor hem, hoeveel sneeuw etc. Dan kan hij later doelgericht mopperen of tevreden zijn als het niet wil winteren :p

   • Skiwi schreef:

    Ja, de laatste 4 jaar hebben we wel heel veel aan het kortste eind getrokken. Maar dit jaar lijkt ‘t wel dat iets ten noorden of ten oosten het toch een pak beter was.
    Vroeger wel genoeg winterse intermezzo’s gehad (december 2010 was ook hier een topper).
    De afgelopen 12 maand is het echt wel opvallend geweest hoeveel verschil er tussen Vlaanderen en Noord Nederland was, zowel qua winters als qua zomers weer: zo heb ik begrepen dat voorjaar tot begin 2016 in Noord Nederland vrij droog en zonnig was, terwijl we hier van januari tot midden juli zo goed als non stop regen hebben gehad

    • Jannes schreef:

     Noord Nederland zou ik niet weten, maar hier in het Zuiden evenals bij Frederic hebben we bijna elk sneeuwmoment gepakt, evenals dat noodweer, de vele regen en als kers ook de extreme hitte. Wat weer betreft volgens mij zo een beetje alles was er te beleven viel in de BeNeLux. Merk ook dat dat een enorm verschil oplevert in gevoel. Ik denk de hele tijd waar klaagt die Skiwi toch over haha 😉

     • Frederic schreef:

      Zo is dat jannes 🙂 . Wil je het grootste spektakel, dan moet je in Brabant of Limburg zijn

    • Frederic schreef:

     De winters vanaf ’08-’09 tot ’10-’11 (en voor NL tot ’11-’12) waren dan ook uitzonderlijk he. Denk eens even terug aan de 10 winters voor 2008. Steeds een dikke flop in Vlaanderen. Met hooguit 1 of 2 sneeuwfases.

     • Paolie schreef:

      ’12-’13 zijn in Nederland nog toertochten geschaatst. Daarna werd het een paar jaar tropisch.

     • Frederic schreef:

      Idd. Ik zat een jaartje mis. Thx
      Koude winters in Vlaanderen van 08-09 tot 11-12. En voor NL ook nog 12-13 daarbij

   • Frederic schreef:

    Het hangt ervan af wat je met Vlaanderen bedoelt jannes. Provincies Oost- en West-Vlaanderen samen met Zeeland sowieso steeds de minste kans op sneeuw. Maar voor de Vlaamse Ardennen (zuidelijke heuvels van Oost-Vlaanderen) en alles ten oosten van lijn Antwerpen Brussel gaat dat niet op. Bij mij thuis nu een centimetertje dat nu begint te smelten.
    Ik volg skiwi wel in de zin dat het geen grote winter was voor heel Vlaanderen in het algemeen. Vrieskou is hier minder belangrijk dan sneeuw. Hebben hier minder schaatscultuur.
    Maar verder zijn regionale verschillen elk jaar gewoon groot. Vorig jaar bij mij thuis een dikke week diep winters met 10cm sneeuw, maar elders in Vlaanderen niks. Jaar daarvoor heeft het 7x bij mij gesneeuwd terwijl de meeste sneeuw toen voor Vlaamse Ardennen was. En ook dan elders in Vlaanderen veel minder.
    Dit jaar bij mij thuis maar 2x sneeuw. Wel vrieskou gehad. Daardoor is deze winter qua beleving voor mij de tweede minste van de voorbije 4 jaar. Dieptepunt uiteraard winter ’12-’13

    • Stefan Kaptein schreef:

     Even hoor, maar uit deze discussie blijkt wel hoe matig tot slecht de afgelopen winters wel niet waren. Als je op dit soort kleine landen moet zoeken naar gebieden waar wat sneeuw is gevallen dan is het in mijn beleving geen echte winter. Als het echt een goede winter is, heb je in nagenoeg het hele land wel plezier van de winter, en niet in een paar gebieden. Daarom definieer ik ook deze winter tot nu toe als een slechte winter, die ook nu weer de naam winter niet mag dragen. Ondanks het andere weer patroon dan de afgelopen drie jaar zijn we dit jaar gen..d door de hoge druk gebieden, wie had dat gedacht.

     • Frederic schreef:

      Tsja. Echte winters zoals jij het ziet zijn hier gewoon een zeldzaamheid Stefan. Jammer genoeg. Dan moet je al terug tot ’96-’97. En daarvoor zit je al in de jaren ’80

     • Geert schreef:

      Hier sluit ik me dan ook weer volledig bij aan. Als de winters kouder zouden worden zoals je het in een mini-ijstijdje zou verwachten, dan zouden we de enclaves waar wel of geen sneeuw is gevallen niet moeten definiëren. Zo zuidelijk ligt Vlaanderen nu ook weer niet.

     • Jannes schreef:

      Glas is half vol/leeg. De afgelopen winters waren matig en die extreme goed of de afgelopen winters waren prima en die andere geweldig 😉

    • Geert schreef:

     Hier in maart 2013 ook heel dik pak sneeuw hoor. Dus ik denk dat je nog een jaartje verkeerd zit Frederic.

     • Frederic schreef:

      Ach. Maart is geen winter meer. Daarom niet meegeteld. Dat bedoelde Paolie daarnet waarschijnlijk ook?

  • @ Puurs stelt het ook allemaal nogmaals niet veel voor @skiwi @frederic @geertdenoyette , slaat weer allemaal erg dik tegen wat sneeuwval betreft. Momenteel sneeuwt het heel zachtjes maar de sneeuw blijft niet liggen, hij smelt reeds op 1 cm van de bodem.
   Toen ik omstreeks 11.00u opstond lag er wel een dun laagje op auto’s, bomen en struikgewas maar ook dat is inmiddels alweer allemaal verdwenen.
   Wat Vlaams-Brabant betreft, dat ligt ten opzichte van mijn woonplaats iets hoger boven zeeniveau waardoor sneeuw daar wel makkelijker blijft liggen.
   Ik heb daarover een tijdje geleden nog een berichtje geschreven toen ik tijdens een avond/nachtelijke rit met mijn oldtimer ben gaan rijden.
   In de regio Brussel op zo’n 30km van mijn woonplaats (t.h.v. het Zoniënwoud) lagen er her en der nog sneeuwrestanten terwijl er hier helemaal niks lag.
   Ben dan verder richting Luik gereden tot ik een echte sneeuwlaag (+-30km voorbij Brussel) zag liggen, ik moest en zou het gezien hebben.
   Ben dan ter plekke eventjes uitgestapt, enkele meters door de sneeuw gelopen, sneeuwbal gemaakt en tegen een boom aangegooid, sigaret gerookt en ijskoffie gedronken en weer huiswaarts gereden. 😆
   Ook de koud die daar “hing” was aangenaam om een keer te voelen.
   Lekker kinderachtig misschien maar het maakte op slag mijn hele week goed. 🙂

   • Geert schreef:

    Ik snap dit helemaal @ Kirsten. Ik doe ook wel dergelijke “kinderlijke” ritjes. Ik woon 20 km van Brussel… en rijd dan richting Brussel (heuvels van Pajottenland)…en soms een wereld van verschil omdat het wat hoger en oostelijker ligt. En idd de koude die dan boven zo’n sneeuwdekje uitstraalt ‘ s avonds laat…kan je je niet voorstellen dat het even verderop, terug bij je woonplaats heel ander gevoel is.

 29. Paolie schreef:

  Amstelvee.o op dit moment!

 30. Bas schreef:

  @Leo mooie bericht weer! 10-12 cm is de moeite. Laat ik nu net in dat gebied wonen. Maar ook net een weekendje in Drenthe zitten dus ik zal er weinig van meemaken, anderzijds ligt hier nog een paar cm. Ik gun een ieder de sneeuwpret dit weekend. Toch is het best bizar dat we met elkaar inclusief mijzelf wild worden als er 0,5 cm sneeuw valt. Raar volk die Hollanders;)

 31. Asten (Harmelen) schreef:

  Hoofdrun GFS… voor de langere termijn niet verkeerd. Weliswaar vooral voor de hoger gelegen gebieden maar in de laatste week van februari toch wel behoorlijk wat sneeuw én geleidelijk aan ook koelere lucht met uiteindelijk dalende sneeuwgrens tot onder de 1.000 meter. Wel nodig voor degenen die nog in maart/april op wintersport gaan. Wel pas > 10 dagen… 😉

 32. Thijs schreef:

  Lijkt het dat de trekrichting iets noordelijker gaat van het nieuwe front ?

  @ the moment grote dikke vlokken in zwolle en alles is al weer wit. Van dat kleine gebiedje op de radar.

 33. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Vannacht lijkt het midden van het land en ook het zuiden in mindere mate toch echt kans te gaan maken op een mooie sneeuwlaag!Mooi om te zien op de radar war er aankomt

  • Thijs schreef:

   @ ron als je verschillende radars bekijkt lijkt het toch iets noordelijker.. Maar misschien kijk ik met een te witte bril.

   Zware sneeuwval nu gaat hard met het witte goud

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Toch lijkt het neerslaggebied( nu boven de eiffel) in te krimpen en toch echt voor het zuiden en midden bestemd.Denk dat daar wel eens aardig wat sneeuw uit kan gaan vallen

    • Thijs schreef:

     Ligt er ook aan welke radars je bekijkt. Buienradar gebruikt volgens mij een ander model dan weerslag of bijvoorbeeld weerplaza. Zag net nog een mooie update op een ander weerforum door onze alpenweerman.

 34. Conure schreef:

  De ijsvogel naast mijn huis in Rijnsburg is in zijn element zo lijkt het…maar schijn bedriegt. IJsvogels hebben het zwaar zodra er ijs ligt. Gelukkig voor hem is de sloot niet dichtgevroren.

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/1486824322ijsvogel.jpg

 35. Jolanda schreef:

  Leeuwarden vreselijk koud nu weer,met de wind erbij..eigenlijk de hele winter nog geen sneeuw gehad hier, en ook nu lijkt het er op dat we t met de mooie plaatjes van de rest van Nederland moeten doen! Jammer hoor!

 36. Jolanda schreef:

  Die vorst en ijs wordt hem niet ,mark! Geef me dan maar een pak sneeuw,ook leuk voor onze kleindochters, die weten amper wat sneeuw is!

 37. tom schreef:

  voor het zuiden zal het meer natte sneeuw zijn @sneeuwfanaat

 38. Ab schreef:

  Ook hier voor de Westlandse kust aan zee lag er een aantal cm sneeuw op het zand 🙂
  Leverde mooie vergezichten op aan zee over de besneeuwde duinen..!!
  http://www.mupload.nl/img/cxtsdf8blqrn.jpg

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.