zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Is de steen warm, dan zit je in winter ’15-’16

check ook eens

44 Reacties

 1. Guido (België ) schreef:

  Frédéric, denk je dat we dit weekend nog gaan kunnen skiën in Willigen? ,

  • Frederic schreef:

   Hmm, de regen gaat de sneeuw echt geen goed doen @Guido. De regen van morgen en woensdagmorgen gaat nog wel meevallen, maar vanaf dan gaat het goed mis. Best wel wat regen in de nacht op donderdag. En ook al dalen de temps dan wat, genoeg gaat het niet zijn.
   Zaterdagavond dan nieuwe regen. Dan wel sneeuw op hoogste toppen. Maar hoe hoog de vorstgrens komt te liggen na de warmtefrontpassage op zondag, dat wil je echt niet weten.
   Dus … ik vermoed dat ze er alles aan zullen doen zodat je dit weekend nog net kan skiën. Ik verwacht dus dat er nog net wel wat pistes open zullen zijn. Maar na volgend weekend lijkt het me voorlopig even uit met de sneeuwpret in Sauerland.

 2. JorneValstar schreef:

  Leogang was top vandaag, enne volg allemaal even de wintersportweerman instagram 😉
  https://www.instagram.com/p/BA-RA4qB-FJ/

 3. Hans schreef:

  Winters te warm en zomers te koel.. Emigreerweer dus :-p

 4. Maxski schreef:

  Teflon,afgetopt azorenhoog, what’s netxt? Oh ja warme fase in de koude ijstijd? Hoe warm kan het zijn.

 5. Jeffrey1979 schreef:

  ach de sneeuw die er niet ligt in het zuiden kan wel een stootje hebben 😉 veel kan er tenslotte niet wegsmelten..

 6. Ronaldo schreef:

  Dat het sinds 3 jaar eigenlijk geen winter meer is voor de LL en dat wij ook sinds 3 jaar schrijven voor WSWM is geen toeval Frederic.
  Het is natuurlijk onze warme uitstraling 🙂 😀

 7. Mika schreef:

  @frederic, waar staan de kleuren en dus de getallen 492-616 eigenlijk precies voor?

  • Frederic schreef:

   goeie vraag Mika. Het staat voor de hoogte van het 500hPa drukvlak. Heeeel eenvoudig gezegd kan je het gewoon bekijken als waar er hoge en lage druk ligt op een hoogte van om en bij de 5km hoogte. Dus die 492 staat voor 4920 meter hoogte en die 616 voor 6160 meter.
   Die kleuren komen ook min of meer overeen met de temperaturen op die hoogte. Warme lucht zet uit, dus daarom dat die 500hPa er naar boven gedrukt wordt. Omgekeerd met koude lucht. Die krimpt, dus daar ligt het drukvlak ook lager.

 8. Joost Amsterdam schreef:

  Had Hajo dit vanochtend nou echt niet in de smiezen????
  Volgens mij Frederic wel… Ik kan er af en toe met mijn pet niet meer bij.

  • Frederic schreef:

   Ik denk het eigenlijk niet @Joost. Hij schreef zijn bericht heel vroeg. Voor de EC neerslagkaarten uit waren. Daarom baseerde hij zich op de EC van gisterenavond. Gisteren kwam GFS ook al met het slechte scenario, maar pas sinds deze ochtend gaat EC daar helemaal in mee. Deze avond dus ook.

  • Frederic schreef:

   Dat had ik deze ochtend wel in de gaten, dat het bericht niet echt strookte met de realiteit. Daarom dat ik heel snel in de reacties zei dat Hajo vooral een modelrun heeft besproken en niet echt een verwachting heeft gegeven.

 9. Maxski schreef:

  Kan gebeuren natuurlijk. Het KNMI op de vingers tikken als dat daar gebeurt kan dan achterwege blijven af heden.

 10. Patrick schreef:

  Neen toch , ik was wat opgebeurd door Hajo zijn BV deze morgen en nu wordt dat opnieuw de grond ingeboord door Frederic .
  Is niet leuk meer . Ik vrees dat ik volgende week wel eens één van de slechtste weken zou kunnen meemaken in het zillertal .
  Heb eigenlijk al geen zin meer .

  • Frederic schreef:

   Dat is toch nergens voor nodig. Zillertal ligt over het algemeen hoog genoeg

   • Chris schreef:

    Denk Patrick, dat het voor onze vakantie er slechter uitziet. Wij naar Skiwelt in week van 6 februari, dit ligt een stuk lager! Als dit zo doorgaat, zal er nog weinig te skiën vallen.

   • Patrick schreef:

    Ja Frederic ik weet het , ik jaag me er veel te hard in op . Ik zou eens een cursus ” posivitisme ” moeten gaan volgen . Maar als ik in je bericht lees dat het zondag wel eens veel zou kunnen regenen tot ver boven de 2000m dan wordt je daar toch niet happy van hé .
    Ik heb het ooit meegemaakt in het zillertal . Regen, regen en nog eens regen tot 2300 m . Dat was echt niet meer leuk . Als je maar één keer kunt gaan skiën voor een 5 tal dagen dan hoop je wel op iets beter omstandigheden .

    • Stefan Kaptein schreef:

     Patrick, je hebt gewoon gelijk. Als je 5 dagen gaat skiën in één jaar dan zijn dit niet de berichten waar je op zit te wachten. En iedereen die roept dat het allemaal wel mee valt die kijkt teveel door een roze bril. Zon zou geen kracht hebben, dauwpunt temperaturen dit en dat, maar de werkelijkheid is gewoon dat nu al te zien is dat er helemaal geen enorme hoeveelheden sneeuw ligt in de oostelijke noordalpen. Op veel plekken hebben de pistes al flink te lijden onder de hoge temperaturen. Dat heeft niks met pessimisme te maken maar de keiharde realiteit. Hoop is dat de nachten koud genoeg zijn om de smelt te stoppen als we slapen en de pistes tot het middaguur goed blijven. Verder reken maar nergens op. Meteofictie heeft de noordalpen nog niks gebracht.

    • nils schreef:

     omboeken naar val thorens of breuil cervinia als je dit lastig vindt…
     kun je alle 5 de dagen boven de 2000 meter blijven!

 11. Frans V schreef:

  Ik geef de dump uit het noordwesten begin februari nog wel een kans, de Ec had ook in een vroeg stadium de warmte golven in december in de smiezen en ook de ijzel/ sneeuwkans in het noorden door een zuidelijke koers van het laagje stond er al vroeg op

 12. Frederic schreef:

  In de GFS18 valt de hoeveelheid regen uit het warmtefront volgende week zondag in ieder geval nog goed mee.

 13. Hmmm… gaan wij onze vakantie van volgende week een weekje of twee uitstellen of toch maar niet?
  Het gaat dus regenen op 1060m hoogte of net niet, we gaan het zien!
  Het gaat dus sneeuwen @ Warth-Schröcken dat net boven de boomgrens ligt en dan heb je dolle pret op de poederpistes alleen heb je dan nauwelijks zicht.
  Tsja… zal maar een keer met mijn medereizigers overleggen morgen en kijken wat er uit de bus komt vallen.

 14. Bert van b schreef:

  Hoop niet dat het gaat regenen in les 3 vallee

 15. Piepmeister schreef:

  Tja, het is inderdaad niet veel hoor. Nu heb je ondertussen na die warme fase weer een dump nodig. En ik maar duimen voor zon in de week van 6 feb. Ondertussen mijn bakens toch verzetten naar sneeuw en kou denk ik… Blegh, wat een vies weer is dit toch. Wel heerlijk genoten vorige week dinsdag in Winterberg met -16 ‘s ochtends en volle bak zon. Die dag koester ik tot ik een betere dag in de Alpen meemaak.

 16. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  ecmwf 0h weer totaal anders als gisteravond!Wat Frederic al zei wat betrefd dat hoog.Geen glijbaan dus naar de alpen helaas

 17. Moes schreef:

  Vanaf aanstaande zondag staan er een paar dagen Westendorf op de planning. Dit wordt de 2e keer dat ik naar zo’n laag gebied ga. Één keer eerder in Kirchberg geweest en toen alleen maar regen en groen. Ik dacht, probeer het nog 1 keer… maar als het nu weer zo wordt is dit de laatste keer laag voor mij. De hogere gebieden geven me iig een stuk meer rust en voorpret

  • Stefan Kaptein schreef:

   Vergeet niet dat dit jaar en de afgelopen twee jaar echt de slechte jaren zijn. Ene warmte golf na de andere, maar verder kom ik al 40 jaar in dit lage gebied en heb altijd kunnen skiën. Alleen de afgelopen jaren hakken er wel in (beeldvormend dat lage gebieden altijd ruk zijn). Of je hebt hetzelfde probleem als mij, je bent ook een shitmagnet, net als ik 😉

 18. Tamara schreef:

  Frédéric, hoe schat je de kansen in zo half februari in Willigen/Winterberg?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.