rhenen2912

Prachtige foto van Jan van de Utrechtse Heuvelrug bij Rhenen gisteren. Excuses trouwens voor de late opening vandaag. Even opstarten thuis voor de kachel tussen alle half uitgepakte koffers. Gisteravond laat oma in Papendrecht afgezet. Wat een sneeuw daar zeg! In de woonwijk gewoon minstens 10cm vastgekoekt op straat. Eerder 15cm! Is dat de plek ongeveer waar in Nederland het meeste is gevallen? Mmmm actueel kaartje sneeuwdek erbij pakken…

sneeuwdek2912

Nou, dat klopt echt niet hoor. In Papendrecht lag 100% zeker meer dan de 9cm die hier als hoogste voor Eindhoven wordt gegeven.. bij wie thuis kloppen de data ook niet? Bij ons trouwens thuis in Krommenie wel hoor. Daar kwamen we om middernacht aan. 100% sneeuwvrij en dik dooiend. Wel een mooie winterdag en meteen weer bevestiging van mijn theorie dat je “winter ook kunt maken” door zonder jas buiten te lopen. Auto en dakkoffer uitgepakt in een dun truitje en het voelde als Siberië. Heerlijk!

jeroen-zwolle

Erg mooi van ene Jeroen. Waar in Nederland is dit?

ijzel2912

En Harm stuurt deze van een nachtje ijzel vermoedelijk in het noordoosten van het land?

pluim2912

Hierboven zie je aan de pluim van vanochtend dat het echt wel over en sluiten is op 2 januari met het wintergevoel in de Lage Landen. Daar past dan ook een stukje mea culpa bij van onze kant. Fréderic was 24 december nog erg enthousiast toen we deze kaarten hadden en ik haakte er hierrr op in. Gelukkig gaf ik een dag later al aan dat de schaatsen in het vet moesten blijven.

ensNL2912

Vorbei, vorbei, alles ist vorbei. Nog maar 1 winters lijntje vanaf 7 januari (en dus al meteofiction) en verder niets meer dat op winter wijst. Ook minimale sneeuwkansen meer in de Lage Landen. Dus moeten we zeggen dankeschön voor een schitterende winterse zondag, blij zijn voor alle sneeuw die nu naar de Alpen kan koersen (zie bericht) en uitzien naar de door mij wel degelijk beloofde korte schaatsperiode over enkele weken.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

38 reacties

Gesloten voor reacties.