rhenen2912

Prachtige foto van Jan van de Utrechtse Heuvelrug bij Rhenen gisteren. Excuses trouwens voor de late opening vandaag. Even opstarten thuis voor de kachel tussen alle half uitgepakte koffers. Gisteravond laat oma in Papendrecht afgezet. Wat een sneeuw daar zeg! In de woonwijk gewoon minstens 10cm vastgekoekt op straat. Eerder 15cm! Is dat de plek ongeveer waar in Nederland het meeste is gevallen? Mmmm actueel kaartje sneeuwdek erbij pakken…

sneeuwdek2912

Nou, dat klopt echt niet hoor. In Papendrecht lag 100% zeker meer dan de 9cm die hier als hoogste voor Eindhoven wordt gegeven.. bij wie thuis kloppen de data ook niet? Bij ons trouwens thuis in Krommenie wel hoor. Daar kwamen we om middernacht aan. 100% sneeuwvrij en dik dooiend. Wel een mooie winterdag en meteen weer bevestiging van mijn theorie dat je “winter ook kunt maken” door zonder jas buiten te lopen. Auto en dakkoffer uitgepakt in een dun truitje en het voelde als Siberië. Heerlijk!

jeroen-zwolle

Erg mooi van ene Jeroen. Waar in Nederland is dit?

ijzel2912

En Harm stuurt deze van een nachtje ijzel vermoedelijk in het noordoosten van het land?

pluim2912

Hierboven zie je aan de pluim van vanochtend dat het echt wel over en sluiten is op 2 januari met het wintergevoel in de Lage Landen. Daar past dan ook een stukje mea culpa bij van onze kant. Fréderic was 24 december nog erg enthousiast toen we deze kaarten hadden en ik haakte er hierrr op in. Gelukkig gaf ik een dag later al aan dat de schaatsen in het vet moesten blijven.

ensNL2912

Vorbei, vorbei, alles ist vorbei. Nog maar 1 winters lijntje vanaf 7 januari (en dus al meteofiction) en verder niets meer dat op winter wijst. Ook minimale sneeuwkansen meer in de Lage Landen. Dus moeten we zeggen dankeschön voor een schitterende winterse zondag, blij zijn voor alle sneeuw die nu naar de Alpen kan koersen (zie bericht) en uitzien naar de door mij wel degelijk beloofde korte schaatsperiode over enkele weken.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

38 reacties

Gesloten voor reacties.