20160109_104704[1]

Zo’n skidag dat het allemaal niet echt wil lukken. Iedereen kent dat wel. Is het nu klassiek de derde of vierde skidag? Het is een combinatie van de overmoed omdat het al weer lekker gaat met de vermoeidheid van de eerste dagen. Oppassen geblazen! Mijn laatste skivakantie met vrienden in Les Sybelles illustreert het pijnlijk zoals je op bovenstaande foto ziet.

Net onder de bewolking, als je erin zat zag je geen hand voor ogen

Net onder de bewolking, als je erin zat zag je geen hand voor ogen

Begin januari. Wintersport in St. Sorlin d’Arves in Savoie Mont Blanc. Misschien heb je mijn verhalen wel gelezen. Als ik me goed herinner was het de 4e skidag. Wat eraan vooraf ging was al niet zo slim: een gezellig avondje apres-skiën zorgde voor weinig slaap. Toen we om 9 uur de piste op gingen bleek het weer ook niet mee te zitten. Er hing een dikke laag lage bewolking maar er viel geen sneeuw. Slecht zicht dus. Skiën is skiën dus wij gingen vol goede moed en hard zoals altijd wat kilometers maken. Na enkele afdalingen lag ik al een keer goed in de sneeuw. De sneeuw zat werkelijk overal en alles dreigde nat te worden. Dan maar en stevige lunch, een stokbroodje met hamburger, friet en ketchup, zoals alleen Fransen dat kunnen. Ik kon er weer even tegenaan, dacht ik.

20160106_120737[1]

Een lange sleeplift maakte dat ik het ineens ijzig koud kreeg. Het sacherijn was me nabij. Pas diep in de namiddag besloten we terug te skiën naar het appartement. Ik was toen al erg lui aan het skiën. Ik wilde gewoon zo snel mogelijk de sauna in. Op een bomvolle verbindingspiste kreeg ik ineens moeite met de buckels. De eerste kon ik nog wel opvangen maar bij vierde klapte ik hard onderuit. Mijn handen tintelden en beide ski’s waren uitgevlogen. Ik wist het gelijk: ik heb wat gebroken.

Schrik niet, het was gelukkig slechts mijn skistok die doormidden was… Na even zitten in de sneeuw en alle spullen bij elkaar rapen kon ik met 1 skistok wel weer verder. In 1 rechte lijn naar het appartement, bij wijze van spreken dan heh, want ik keek wel uit. Mij kostte het slechts een skistok of beter gezegd twee want los kun je ze niet kopen. Een van mijn vrienden ging 3 dagen later alsnog met de banaan naar beneden. Sleutelbeen gebroken. Zo kan het ook lopen. Heb jij ook wel is zo’n harde smakkerd gemaakt met gevolgen? Was dat ook op zo’n baaldag?


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

27 reacties

Gesloten voor reacties.