Je hebt vast wel gehoord dat het in Canada bijna 50ºC is geworden. Ik niet trouwens. Kun je nagaan in wat voor en paragliding bubble ik hier leef in Kaprun. Maar dankzij de kou in Brazilië kom ik het alsnog aan de weet, omdat Twitter echt is geëxplodeerd met bibberende tweets van het zuidelijk halfrond. Brazilië is een tropisch land. Mensen hebben geen verwarming. Ach heus geen wereldondergang maar leuk om te lezen.

https://twitter.com/g_uss_/status/1410357591893544960

We doen snel nog even een video van de koudegolven die Brazilië in juni en ook begin juli teisterden..

Met dank aan de mensen van Severe Weather Europe. Lees daar ook even als je wilt! Snel door met de Irish coffee…

Tja leuk die Irish Coffee maar de koffiemarkt krijgt een klap met die kou in Brazilië.

https://twitter.com/BoffRenato/status/1410217482628087811
https://twitter.com/LifeOfCyro/status/1409762368826056708
https://twitter.com/india_dalva/status/1410337307341856773
https://twitter.com/VivienHomes/status/1411037678112477186
https://twitter.com/LifeOfCyro/status/1410138319644676096

Tja en toch nog even een covid voetnoot!

Snuffel zelf ook nog even op Twitter en als je meer verfrissend koud nieuws wilt tussen alle hittegolven door denk dan over een donatie! Want met alle Delta variant poeha zijn de skigebieden er hier nog niet gerust op hoor. Dus de budgetten zitten op slot.

Categorieën: Crazy shit

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Aart · 4 juli 2021 op 22:11

Build Back Better. Daarvoor moet dus eerst ALLES kapot!! Links- of rechtsom. Zelfs kinderen ontkomen niet aan de experimentele prik. Cojona is slechts voorspel. Als je dat nou nog niet door hebt….??? De klimaatgekte wordt de moeder aller ‘crisissen’ 🙁 .

  Kirsten_dl · 7 juli 2021 op 01:46

  @Aart; we gaan het er hier niet meer over hebben op wswm.nl
  Je hebt 100% gelijk maar dergelijke reacties zijn min of meer overbodig.
  Niet mijn mening/beslissing maar de woorden van @Hajo enkele dagen geleden op een reactie van mijnentwege.

   Hajo · 7 juli 2021 op 09:55

   Ach kijk met mate zijn zulke doorkijkjes in de reacties of hints die ik wel eens geef in een artikel best waardevol om toch een beetje weg te blijven bij het “wir haben es nicht gewusst”. Maar filosofisch/antropologisch gezien is het “onbewust” leven en “onbewust” gelukkig zijn juist bijna het doel voor de meeste mensen en wie zijn wij hen te hinderen bij deze pursuit of happiness? verder zijn we nu al zo ver in een beangstigende dictatuur afgedaald (Noord-Koreaanse vaccinatiebereidheid – vergelijking van Hugo de Jonge zelf – voor een ziekte die in maar weinig opzichten anders is dan de griep – ja maar dus wel anders is maar niet veel) dat het hoog tijd is dat ieder zijn uitweg erin zoekt…. niemand heeft de brute macht het nu nog 1,2,3 te veranderen. In de Soviet Unie gingen intelligente vrijdenkers dan maar fanatiek schaken. Doe ik ook momenteel op chess.com. Wie daagt me uit? Ik heb gekozen voor Bitcoin als mooiste kansrijke project om een nieuwe wereld te creëren waarbij ik mijn natuurlijk pro-iets mentaliteit kan botvieren. Want ik ben gewoon geen anti-type. Toen ik wel meer en meer anti begin te worden herkende ik mezelf niet meer. Nu weer wel. Zo ben ik vóór paragliding en tandemparagliding. Dus met mate alles prima. Maar wat is jouw mentale uitweg uit de dictatuur. Elke dictatuur eindigt uiteindelijk altijd… door hogere machten of de tand des tijds. De klimaatdictatuur gaat pas stoppen als de aarde nog 1 of 2 graden verder afkoelt.

Gesloten voor reacties.