Je hebt vast wel gehoord dat het in Canada bijna 50ºC is geworden. Ik niet trouwens. Kun je nagaan in wat voor en paragliding bubble ik hier leef in Kaprun. Maar dankzij de kou in Brazilië kom ik het alsnog aan de weet, omdat Twitter echt is geëxplodeerd met bibberende tweets van het zuidelijk halfrond. Brazilië is een tropisch land. Mensen hebben geen verwarming. Ach heus geen wereldondergang maar leuk om te lezen.

https://twitter.com/g_uss_/status/1410357591893544960

We doen snel nog even een video van de koudegolven die Brazilië in juni en ook begin juli teisterden..

Met dank aan de mensen van Severe Weather Europe. Lees daar ook even als je wilt! Snel door met de Irish coffee…

Tja leuk die Irish Coffee maar de koffiemarkt krijgt een klap met die kou in Brazilië.

https://twitter.com/BoffRenato/status/1410217482628087811
https://twitter.com/LifeOfCyro/status/1409762368826056708
https://twitter.com/india_dalva/status/1410337307341856773
https://twitter.com/VivienHomes/status/1411037678112477186
https://twitter.com/LifeOfCyro/status/1410138319644676096

Tja en toch nog even een covid voetnoot!

Snuffel zelf ook nog even op Twitter en als je meer verfrissend koud nieuws wilt tussen alle hittegolven door denk dan over een donatie! Want met alle Delta variant poeha zijn de skigebieden er hier nog niet gerust op hoor. Dus de budgetten zitten op slot.

Categorieën: Crazy shit

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Aart · 4 juli 2021 op 22:11

Build Back Better. Daarvoor moet dus eerst ALLES kapot!! Links- of rechtsom. Zelfs kinderen ontkomen niet aan de experimentele prik. Cojona is slechts voorspel. Als je dat nou nog niet door hebt….??? De klimaatgekte wordt de moeder aller ‘crisissen’ 🙁 .

  Kirsten_dl · 7 juli 2021 op 01:46

  @Aart; we gaan het er hier niet meer over hebben op wswm.nl
  Je hebt 100% gelijk maar dergelijke reacties zijn min of meer overbodig.
  Niet mijn mening/beslissing maar de woorden van @Hajo enkele dagen geleden op een reactie van mijnentwege.

   Hajo · 7 juli 2021 op 09:55

   Ach kijk met mate zijn zulke doorkijkjes in de reacties of hints die ik wel eens geef in een artikel best waardevol om toch een beetje weg te blijven bij het “wir haben es nicht gewusst”. Maar filosofisch/antropologisch gezien is het “onbewust” leven en “onbewust” gelukkig zijn juist bijna het doel voor de meeste mensen en wie zijn wij hen te hinderen bij deze pursuit of happiness? verder zijn we nu al zo ver in een beangstigende dictatuur afgedaald (Noord-Koreaanse vaccinatiebereidheid – vergelijking van Hugo de Jonge zelf – voor een ziekte die in maar weinig opzichten anders is dan de griep – ja maar dus wel anders is maar niet veel) dat het hoog tijd is dat ieder zijn uitweg erin zoekt…. niemand heeft de brute macht het nu nog 1,2,3 te veranderen. In de Soviet Unie gingen intelligente vrijdenkers dan maar fanatiek schaken. Doe ik ook momenteel op chess.com. Wie daagt me uit? Ik heb gekozen voor Bitcoin als mooiste kansrijke project om een nieuwe wereld te creëren waarbij ik mijn natuurlijk pro-iets mentaliteit kan botvieren. Want ik ben gewoon geen anti-type. Toen ik wel meer en meer anti begin te worden herkende ik mezelf niet meer. Nu weer wel. Zo ben ik vóór paragliding en tandemparagliding. Dus met mate alles prima. Maar wat is jouw mentale uitweg uit de dictatuur. Elke dictatuur eindigt uiteindelijk altijd… door hogere machten of de tand des tijds. De klimaatdictatuur gaat pas stoppen als de aarde nog 1 of 2 graden verder afkoelt.

Gesloten voor reacties.