grandbornand0101

De webcam van Le Grand Bornand is de mooiste van de hele noordelijke Franse Alpen. Wat een bak sneeuw daar zeg. Pas vanavond komen de officiële sneeuwmetingen binnen van Meteofrance. Dan zal ik kijken of de meter al gehaald is en zo ja waar. Hier in Le Grans Bornand in elk geval wel zo lijkt het. We surfen even langs de mooiet webcamplaatjes van Pyreneeën, Alpen en Sauerland vanochtend en kijken dan nog even vooruit.

legrandbornand-mega0101

Het hele panorama van Le Grand Bornand

lafouly0101

La Fouly in West-Zwitserland

mosses0101

In Les Mosses zien we een van de honderden pistebullyrijders die overuren draaien momenteel

astenstrasse0101

Mooi kiekje uit Sauerland

ascou-mega0101

Ascou in de Pyreneeën

ascou-crop0101

Nog iets ingezoomd. Hoeveel is hier gevallen?

ascou0101

Nogmaals Ascou

fontromeu0101

Font Romeu in de oostelijke Franse Pyreneeën

lamongie0101

La Mongie nog steeds white-out

sierranevada0101

En duizend kilometer naar het zuiden in de Sierra Nevada begint de dag zo!

chandolin0101

In ons partnergebied Val d’Anniviers zien we Chandolin als een ruimtestation in white-out

zinal0101

In Zinal is niet erg veel bij gevallen vannacht maar vanochtend sneeuwt het weer

watnogvalt
Iris is nog niet klaar! Tot dinsdag valt dit er nog bij! In de Pyreneeën lokaal zelfs nog 30mm. Daarna is de zuidkant aan de beurt..

zuidkant0101

Maar al eerder hebben we genoemd dat er een risico is dat die depressie een beetje aan de bekende Italiaanse skigebieden voorbij zeilt. Dat is nu weer eeni beetje het geval op de weerkaarten van beide modellen. Heel veel sneeuw in de Apenijnen (best leuke skigebieden daar) en ook in Slovenië. Tja we moeten het nog even aanzien maar we moeten er rekening mee houden dat we nog verder van de situatie van vorig seizoen af komen. Wie heeft er afgelopen zomer een huisje gekocht in de Italiaanse Alpen in de veronderstelling dat daar altijd meters sneeuw vallen? Ach volgende winter is het weer anders.

arctisch

Beide modellen zitten een beetje op een spoor dat we rond 9 en 10 februari weer een noordkantdump krijgen. Dat zou dan Remy zijn. En dit keer recht over Scandinavië heen. Waarbij het nog een te zien is hoe zeer de lucht tegen de Noorse hoofdkam al uitdroogt voor zij koers naar het zuiden zet. Vanavond kijken we weer. Logisch daat dit scenario moeilijk te rijmen is met natuurijs. Wel een winters scenario voor een grote elen van Europa en alle middelgebergten. Sauerland gefeliciteerd met jullie droomwinter. Wie had dat een paar weken geleden nog gedacht? Fijne zondag allemaal.

 

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

69 reacties

Gesloten voor reacties.