zwartewoud0402

We hadden je Jura al vroeg in de peiling als een gebied buiten de Alpenhoofdkam waar erg veel sneeuw zou vallen. Die is ook gekomen. Het schitterende Zwarte Woud (voor zover de Duitsers daar niet ook het landschap met windmolens hebben vernietigd) hadden we nog niet zo sterk in de peiling. Wetteronline laat schitterend zien hoe veel sneeuw daar is gevallen. Meer dan een meter. We starten de dag vandaag daarom ook met drie video’s uit dit gebied. Daarna kijken we verder naar de prognose voor de Alpen.. die is helemaal safe. De condities zullen droomachtig blijven. Mijn tweede BV én jullie vakanties zijn veilig!

ensvalgardena

Remy zit eraan te komen. Hierboven een prikpunt voor Val Gardena. Morgen is het zo ver! We gaan hopelijk smullen van de webcambeelden morgen en overmorgen en van de zonnige plaatjes daarna. Fréderic toonde gisteravond al de opkomende sneeuw in de zuidelijke Franse Alpen. Hij keek ook vooruit naar Remy en de erop volgende noordkantdump of dumpje Indy.

waternogvalt

Hier de totale accumulatie berekend volgens het Europese model van Remy en Indy samen. Uit Indy sneeuwt het van zondagochtend tot dinsdagavond aan de noordkant en steeds oostelijker. Ons partnergebied Die Tauplitz zou wel eens de winnaar van die noordkant sneeuwval kunnen zijn. Het zullen gebieden in Kärnten zijn die van beide walletjes eten die straks met 50cm en meer de mooiste plaatjes zullen opleveren.

gfsook

Het Amerikaanse model ging eerst helemaal niet mee met Indy en wilde Remy ook niet tegen de hoofdkam aan leggen. Op beide punten is het model om en hoe! 96mm bij Salzburg? Zie het als een indicatie van een turbulente atmosfeer met veel vocht en mooie temperatuurtegenstellingen. Verassingen naar de meter poeder zijn dus mogelijk. Alleen waar gaan ze komen? Na Indy voorspelde Fréderic tamelijk stellig langdurig Kaiserwetter voor de hele Alpen. Als we vanochtend opnieuw naar de modellen kijken zien we dat dat inderdaad de beste papieren heeft! Rond de 13e zou er nog wat sneeuw kunnen zijn maar daarna zitten we waarschijnlijk met een hele reeks dagen schitterend weer. In het oostelijk Alpengebied al vanaf de 11e!

bardonnecia0402

Op dit moment zit de sneeuw in Piemonte. Hier Bardonecchia.

lesmenuires0402crop

 

In hoofdkamgebieden als Tignes en Val d’Isère is het mistig. Opvallend genoeg springt de Trois Valléees er vanochtend echt uit met hier dit ongelofelijk fraaie panorama uit Les Menuires. Ik zit er vanaf komende woensdag. Geen gek vooruitzicht! Pak zelf deze prijsvraag nog ff mee zodat je er straks zelf ook zit samen met 3 vrienden!

lecorbiertheogeene

Deze komt met binnen met de Bizztravel app. Van Theo Geene uit Le Corbier. Ook daar is het zonnig vanochtend!

theogeenelecorbier

Hier nog eentje van Theo.

gerlosmicheljanse0402

Michel Janse stuurt deze droomplaat uit Gerlos in de Zillertal Arena. Yummie! We gaan hieronder weer genieten van jullie reacties!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

29 reacties

Gesloten voor reacties.