zwartewoud0402

We hadden je Jura al vroeg in de peiling als een gebied buiten de Alpenhoofdkam waar erg veel sneeuw zou vallen. Die is ook gekomen. Het schitterende Zwarte Woud (voor zover de Duitsers daar niet ook het landschap met windmolens hebben vernietigd) hadden we nog niet zo sterk in de peiling. Wetteronline laat schitterend zien hoe veel sneeuw daar is gevallen. Meer dan een meter. We starten de dag vandaag daarom ook met drie video’s uit dit gebied. Daarna kijken we verder naar de prognose voor de Alpen.. die is helemaal safe. De condities zullen droomachtig blijven. Mijn tweede BV én jullie vakanties zijn veilig!

ensvalgardena

Remy zit eraan te komen. Hierboven een prikpunt voor Val Gardena. Morgen is het zo ver! We gaan hopelijk smullen van de webcambeelden morgen en overmorgen en van de zonnige plaatjes daarna. Fréderic toonde gisteravond al de opkomende sneeuw in de zuidelijke Franse Alpen. Hij keek ook vooruit naar Remy en de erop volgende noordkantdump of dumpje Indy.

waternogvalt

Hier de totale accumulatie berekend volgens het Europese model van Remy en Indy samen. Uit Indy sneeuwt het van zondagochtend tot dinsdagavond aan de noordkant en steeds oostelijker. Ons partnergebied Die Tauplitz zou wel eens de winnaar van die noordkant sneeuwval kunnen zijn. Het zullen gebieden in Kärnten zijn die van beide walletjes eten die straks met 50cm en meer de mooiste plaatjes zullen opleveren.

gfsook

Het Amerikaanse model ging eerst helemaal niet mee met Indy en wilde Remy ook niet tegen de hoofdkam aan leggen. Op beide punten is het model om en hoe! 96mm bij Salzburg? Zie het als een indicatie van een turbulente atmosfeer met veel vocht en mooie temperatuurtegenstellingen. Verassingen naar de meter poeder zijn dus mogelijk. Alleen waar gaan ze komen? Na Indy voorspelde Fréderic tamelijk stellig langdurig Kaiserwetter voor de hele Alpen. Als we vanochtend opnieuw naar de modellen kijken zien we dat dat inderdaad de beste papieren heeft! Rond de 13e zou er nog wat sneeuw kunnen zijn maar daarna zitten we waarschijnlijk met een hele reeks dagen schitterend weer. In het oostelijk Alpengebied al vanaf de 11e!

bardonnecia0402

Op dit moment zit de sneeuw in Piemonte. Hier Bardonecchia.

lesmenuires0402crop

 

In hoofdkamgebieden als Tignes en Val d’Isère is het mistig. Opvallend genoeg springt de Trois Valléees er vanochtend echt uit met hier dit ongelofelijk fraaie panorama uit Les Menuires. Ik zit er vanaf komende woensdag. Geen gek vooruitzicht! Pak zelf deze prijsvraag nog ff mee zodat je er straks zelf ook zit samen met 3 vrienden!

lecorbiertheogeene

Deze komt met binnen met de Bizztravel app. Van Theo Geene uit Le Corbier. Ook daar is het zonnig vanochtend!

theogeenelecorbier

Hier nog eentje van Theo.

gerlosmicheljanse0402

Michel Janse stuurt deze droomplaat uit Gerlos in de Zillertal Arena. Yummie! We gaan hieronder weer genieten van jullie reacties!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

29 reacties

Gesloten voor reacties.