Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Iris goed op weg naar de meter sneeuw, en eindelijk is ook Karinthië aan de beurt

check ook eens

40 Reacties

 1. adrie schreef:

  nou nou ,, we zijn benieuwd.over drie weken hopelijk dan wel gewoon weer kaiserwetter .. dan gaan wij even kijken hoe winterwonderland eruit ziet…. bedankt maar weer voor dit prachtige verhaal…

 2. getjo schreef:

  ik wordt hier heel vrolijk van

 3. Joke, Riederalp schreef:

  http://www.plaatjesdump.nl/upload/684a7be043fa1779ff615b7eaba397fd.jpg Vannacht viel er wel meer dan 10 cm maar de grote dump vandaag(voorspelt door het plaatselijke suffertje)komt tot nu toe nog niet…..grijzig weer nu waar de zon probeert heen te prikken! Min 4

 4. Paul schreef:

  Laten we hopen dat de Dolomieten deze keer dan ook een vette laag wit poeder mag ontvangen, zie op de meeste voorspellingen en kaarten deze dump nog niet staan.
  En zoals mijn voorganger ook al schreef tijdens de voorjaarsvakantie vanaf 15/2 weer kaiserwetter!!!

 5. Marco schreef:

  Ik begrijp dat er weinig nieuws te melden valt voor de lage landen mbt het europees model?

 6. Harm (Zutphen) schreef:

  Jeuhj, vanavond vertrek naar Vaujany.. 😀

 7. Stefan Kaptein schreef:

  Yammieeeeeeee 😉

 8. Jannes schreef:

  Manmanman, het stopt gewoon wéér niet net sneeuwen in Gargellen! veelal licht tot matig, wat het perfect maakt om toch nog lekker te kunnen skiëen. komende weken top condities en geen zorgen meer Wbt sneeuwgebrek oid… Hopen op zon! Win gaan naar huis op aan… Ik doe nog een bericht om te delen hoe alles er nu bij ligt 🙂 voor de reizigers deze week, succes!

 9. tom schreef:

  oei valt het dan zo ineens tegen @Marco ik dacht het er goed uitzag met nog dalende temp.

 10. tom schreef:

  morgen zal het in het zuiden van nederland en vlaanderen gewoon regenen dat ik opgemerkt heb want de temp. komen dan toch hoger uit dan eerst verwacht. pff is toch een tegenvaller al een geluk dat het vanmorgen er mooi wit bij lag.

 11. Marco schreef:

  @Tom. Dat weet ik niet, maar ik had begrepen dat @frederic er misschien op terug zou komen als er iets te melden viel over het europees model.Dat heeft hij niet gedaan. Vandaar;)

  • Leo schreef:

   Frederic zei .. misschien. Ik schat in dat hij geen tijd meer had of er te weinig zekerheid over had. Er valt namelijk heel veel over te zeggen! Ook ik heb nu echter weinig tijd. De pluim is kouder en wat mij betreft hoopvoller geworden m.b.t. een (wat langere) schaatsperiode. Verder heb ik echter wel enorme bedenkingen want..

   waar het Europese model deze minima vandaan haalt is me als ik zo snel kijk een raadsel.
   Ik vermoed dat er weer eens een virtueel sneeuwdek in zit wat er niet is 🙁
   Misschien @ronaldo vanavond, anders doe ik wellicht nog iets.

 12. Erwin schreef:

  Sneeuwgebiedje wat Noorderlijk deel vanavond aandoet komt iets later dan in eerdere berekeningen. Vooral Flevoland, Gelderland en Overijssel zullen weer mooi wit kleuren. Onze Leo geloofde er niet in maar gaat gewoon gebueren hoor. Vanaf 19u komt gebied binnen en genoemde provincies gaan gewoon sneeuw krijgen.

  • Leo schreef:

   off-topic reactie dit Erwin. Het gaat hier over de Alpen. Wil je dit soort dingen a.u.b. onder het juiste bericht (LL) posten. Dan reactie 😉

   • Andere Hans schreef:

    Sjonge zeg. Zie hier zo vaak iets off topic en dan wordt er niks gezegd. Hoe vaak wordt er niet iets over de alpen gezegd in de laagland winter sprookjes? Doe niet zo flauw…. je lijkt wel een meester(es).

    • Leo schreef:

     Het is ook nooit goed he – zucht -zucht -zucht. Heel vaak klagen er lezers (gisteren nog) dat de reacties te veel door elkaar heen lopen en liever gesplitst zouden zijn. Doe ik oproep daartoe… weer niet goed…
     NB er zit wel een beetje extra ergernis in, omdat Erwin het enigszins met opzet lijkt te doen; hij doet dit wel vaker namelijk. Vandaag presteert hij het zelfs e.e.a. ook nog eens onder de Zwitserse Franc poll te moeten herhalen. Hij kan toch zelf ook zien dat onder bv.dit bericht niemand daarin geïnteresseerd is?

  • Jarno schreef:

   Hij is al zuidelijker en eerder aangekomen ;)!

  • Hans schreef:

   Lekker belangrijk joh………………..!!!!!! Waarom moet jij steeds de naam van @Leo erbij halen? Immers, jij zou @Leo toch negeren!

 13. Blizzard schreef:

  Ik wil binnenkort een dagje sauerland doen. Nu ben ik in willingen en winterberg geweest. Ik zag dat altastenberg misschien ook wel leuk is? Heeft iemand ervaring? Is het uitdagend genoeg?

  • Roy schreef:

   Heb ik een paar jaar terug een dagje geskied. Alleen sleepliften en ik was er na een halve dag wel uitgekeken. Wel een keer wat anders en heerlijk rustig dat is ook wel eens fijn 🙂

 14. Jacob schreef:

  Nog steeds sneeuwval in Les Menuires, ongeveer 60 cm gevallen en de sneeuwval gaat nog steeds door, Wordt nog wel even scheppen.
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/7290921257.jpg

 15. Marcel van der Graaf schreef:

  Bizar een lawine bij de Feldberg Zwarte Woud
  http://www.wetteronline.de/wetterticker?postId=post_4565436

  Hopelijk gaat het goed met de getroffenen

 16. tom schreef:

  als het gebiedje nog wat zuidelijker trekt dan had ik hier in de kempen er ook wat van mee kunnen mee pikken maar dat gaat niet gebeuren denk. dus @ Jarno ik weet niet waar je woont maar als jij er van kan profiteren dat het bij jou wal passeert profiteer er maar van

 17. tom schreef:

  excuseer @Leo maar wou hier op @Jarno zijn bericht erop ingaan 😉

 18. Daniel schreef:

  Zillertal woensdagmorgen +35cm, gisteren +10-15 en vanmorgen weer cm of 8. Ultra winters plaatje!
  Hopen op dagje zon morgen.

 19. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Nog een mooi plaatje uit de Wildschonau , die ik van de week genomen heb vanaf de Schatzberg.
  Het was prachtig daar met een mooie mengeling van sneeuwval en zon !
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/511807911.jpg

 20. Mark (breda) schreef:

  Als ik berichten lees,morgen prima reisweer richting Fiss. Kan hier in avondupdate nog iets over gezegd worden?

 21. Remko schreef:

  Zutphen dikke sneeuw

 22. Maikel schreef:

  @kirsten. Maak je geen zorgen. Al valt er de hele maand geen sneeuw dan nog zullen de condities aan de gehele Alpen noordzijde fantastisch zijn.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.