Perfecte pistes in Loser

Loser is sinds 2016 partner van wintersportweerman, het is niet zo’n gekend gebied, maar wel het bezoeken waard. Niet enkel slaagden ze erin dankzij crowdfunding nieuwe sneeuwkanonnen te plaatsen, het is ook een echt schneeloch. Waar vorig seizoen veel gebieden een sneeuwgebrek hadden kende Loser toch veel sneeuw. Geniet van perfecte pistes, zoals op bovenstaande foto, in dit leuke familiegebied. De investeringen zorgen ervoor dat dit partnergebied klaar is voor een leuk winterseizoen. Lees hier alles over het prachtige Loser.

Investeringen in partnergebied Loser

700 000 euro werd verzameld dankzij de crowdfunding, zo’n €100 000 meer dan gepland! Ondertussen werd hiermee de dalafdaling verbreed en ook de piste bij het Loserfenster werd aangepast. Ook investeerde men flink in kunstsneeuw. Alle hoofdpistes zijn nu uitgerust met een verbinding voor kunstsneeuw en een brandleiding waarop de kanonnen kunnen worden aangesloten. Daarnaast kwamen er 10 moderne sneeuwkanonnen bij. Boven de Sandlingalmpiste werd er een stuwmeer gebouwd met 70 000 kubieke meter aan water.

En hier een leuk plaatje van de perfecte pistes in Loser, dit overtuigt je toch helemaal!

Investeringen in Loser

In totaal werd er zo’n 4,5 miljoen euro geïnvesteerd. Vanaf -2,5°C kan de productie van de kunstsneeuw worden gestart. Zelfs ’s nachts worden de condities in de gate gehouden zodat de pistes altijd van topkwaliteit zijn. Maar dat is niet het enige, er is ook een dubbele stoeltjeslift gebouwd voor wandelaars. Iedereen die wil genieten van het prachtige uitzicht kan dit nu doen vanop hoogte, ook al heb je geen wintersportuitrusting bij!

Want ondanks het beperkter aantal kilometers aan pistes, blijft Loser een topbestemming!

Investeringen in Loser

In dit leuke partnergebied kan je zonder wachtrijen genieten van het wintersporten. Het is er heerlijk rustig, ideaal voor iedereen die wil leren skiën. Het gebied bevat bijna overal blauwe pistes, zonder dat er echt vlakke stukken zijn. Daarnaast kent Loser voldoende off-piste mogelijkheden, ideaal wanneer je met verschillende types op wintersportvakantie gaat.

Investeringen in Loser

Ga jij dit seizoen richting dit leuke gebied? Laat het ons weten. Ben je hier al geweest? Schrijf dan jouw mening onderaan deze post. Meer informatie over Loser vind je op deze pagina. Al deze plaatjes zijn afkomstig van de facebookpagina van Loser Bergbahnen Altaussee.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!