We krijgen deze week meer van deze plaatjes. Dat was al gemeld. Maar juist vanmiddag heeft het in het oosten van Oostenrijk al flink gesneeuwd.  Met name in die Tauplitz ziet alles er weer zooo winters uit! Het plaatje hierboven toont de Tauplitzalm met zijn autovrije puur natuur chalets.  

tauplitz1105b

Tja die piste die kun je gewoon nemen hoor!

tauplitz1105c

 

Hier zie je de sneeuwgrens mooi in beeld richting Dachstein. Boomgrens is rond 1800 dus schat ik de sneeuwgrens op 1600m. 

riesneralm1105

Hier bij de Riesneralm in Kärnten zien we hetzelfde. Schitterende plaat! 

fuscherlacke1105

 

Aan de net vrij gegeven Grossglockner Hochalpenstrasse was de winteruitrusting ook al weer nodig. 

innerkrems1105

En dit is Heiligenblut eveneens in Kärnten. Aan het eind van de week gaat de sneeuwgrens ruim onder 1000m met echt bar winterweer. In Nederland is de kans gestegen dat het toch weer een hogedrukgebied wordt. Kijken we morgen opnieuw naar!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.