Nou we hebben in dit weerbericht geen woord te veel gezegd over de sneeuw in Spanje vanaf maandag want die is gekomen. We kijken eerst naar de meteorologie van deze bijzondere sneeuwval en dan naar een hele rits magnifieke tweets met foto’s en video. En dan onderaan nog even een blik op de kansen bij ons.

Om te beginnen leren we dat “pulgades” Spaans is voor inch of beter gezegd duim. Want tja: pulgar is duim. Bij deze beloof ik om op de spoedig verkrijgbare WSWM sneeuwmeetstok ook mijn originele duimen erop komen. Toch maar in centimeter en millimeter verder. Het wordt maximaal 100mm goed voor 75cm goe poeier.

https://twitter.com/Armeteo/status/1462860127267172352

Hier zie je schitterend waar het vandaan is gekomen. Zou graag de exacte legenda van de kleuren weten hier. Wie het weet mag het zeggen. Want met deze kleuren is “code zwart” naar Spanje gekomen. Laten we gaan genieten van de plaatjes.

https://twitter.com/Ms_SJP/status/1462970216112177162

En hoe staat het met de kansen voor Nederland?

De kans op een 2010 scenario is fors klein, maar voor komende vrijdagavond en zaterdag is er toch echt sneeuw in de verwachting. Blijf het hier volgen. En wil je meer zekerheid? Doe dan een donatie.

Categorieën: Idioot verhaal

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

kirsten_dl · 23 november 2021 op 12:15

Prachtige beelden vanuit Spanje !
En ach die Shaun Riordan tweet, we gaan nog wat zien in Europa nu onze gebrainwashte leiders persé van het gas af willen. 🙂 😆 😆
Heb mij alvast een stormlantaarn en lampolie, zibro kamin en liters brandstof aangekocht zodat ‘onze’ wereldverbeteraars mij niet in de kou kunnen zetten tijdens een nakende black-out. 🙂

Hajo · 23 november 2021 op 12:58

Ja scherp opgemerkt! Ik had het ook gelezen en wilde er nog wat over zeggen. Je was me voor.

Gesloten voor reacties.