Nou we hebben in dit weerbericht geen woord te veel gezegd over de sneeuw in Spanje vanaf maandag want die is gekomen. We kijken eerst naar de meteorologie van deze bijzondere sneeuwval en dan naar een hele rits magnifieke tweets met foto’s en video. En dan onderaan nog even een blik op de kansen bij ons.

Om te beginnen leren we dat “pulgades” Spaans is voor inch of beter gezegd duim. Want tja: pulgar is duim. Bij deze beloof ik om op de spoedig verkrijgbare WSWM sneeuwmeetstok ook mijn originele duimen erop komen. Toch maar in centimeter en millimeter verder. Het wordt maximaal 100mm goed voor 75cm goe poeier.

https://twitter.com/Armeteo/status/1462860127267172352

Hier zie je schitterend waar het vandaan is gekomen. Zou graag de exacte legenda van de kleuren weten hier. Wie het weet mag het zeggen. Want met deze kleuren is “code zwart” naar Spanje gekomen. Laten we gaan genieten van de plaatjes.

https://twitter.com/Ms_SJP/status/1462970216112177162

En hoe staat het met de kansen voor Nederland?

De kans op een 2010 scenario is fors klein, maar voor komende vrijdagavond en zaterdag is er toch echt sneeuw in de verwachting. Blijf het hier volgen. En wil je meer zekerheid? Doe dan een donatie.

Categorieën: Idioot verhaal

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

kirsten_dl · 23 november 2021 op 12:15

Prachtige beelden vanuit Spanje !
En ach die Shaun Riordan tweet, we gaan nog wat zien in Europa nu onze gebrainwashte leiders persé van het gas af willen. 🙂 😆 😆
Heb mij alvast een stormlantaarn en lampolie, zibro kamin en liters brandstof aangekocht zodat ‘onze’ wereldverbeteraars mij niet in de kou kunnen zetten tijdens een nakende black-out. 🙂

Hajo · 23 november 2021 op 12:58

Ja scherp opgemerkt! Ik had het ook gelezen en wilde er nog wat over zeggen. Je was me voor.

Gesloten voor reacties.