Innsbruck is een heerlijke stad midden in de bergen waar je met transavia.com ook in de zomer heenvliegt vanuit Eindhoven of Amsterdam. Vanuit die laatste plaats is de selectie van Ajax er onlangs vast heen gevlogen. Trainingskamp in de bergen met de gezelligheid van de stad. En natuurlijk een oefenpot tegen Wacker Innsbruck. Wacker is Duits voor alert. Maar dat was Ajax dan in deze pot met veel inspiratie voor oranje vanavond. Wat een schitterende “Van Basteniaanse” goal van de 22-jarige Ruben Ligeon in de tweede minuut!

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZZJSVJ9K6FI

Genoten van de 6 doelpunten? De Oostenrijkse goal was ook prachtig ingetikt. Hoe anders dan de laatste twee wedstrijden van Oranje. Goed verdedigen kunnen we zo weten we nu. Maar nu vanavond weer eens die aanvalsmachine op dreef ajb. Mooi in de video de in mist gehulde bergen. Typisch voor de noordkant van de Alpen. Bedenk dat je vanuit Innsbruck over de Brenner heel makkelijk ook twee daagjes huttentocht bijvoorbeeld aan de zuidkant (Dolomieten) kunt inlassen. Op dit moment ook erg onstabiel weer trouwens daar.  

zeus

 

Tja wat hebben we voor een zomer? Lees Jeroens weerbericht van gisteren en wat Meteoconsult schrijft over de hondsdagen. Ook boeiend en voor voorzienige vakantiegangers zeer plezierig dat Scandinavië momenteel tropisch warm is onder het Scandihoog met de veelzeggende naam Zeus. Zie hierrr bij Meteoconsult. By the way: komend winterseizoen kun je hier op wintersportweerman.nl intekenen om jouw naam aan een sneeuwdump te verbinden zoals dat ook ook met de druksystemen gebeurt. We gaan er een klein bedrag voor vragen zodat je er ook je steun aan het platform mee kunt betuigen. Leuk idee?    

mediojuli

 

Klimatologisch ontwikkelt juli zich geheel normaal. Lokaal zal het veel te nat zijn. Elders te droog. Erg boeiend is dat de smelt van het arctische zeeijs momenteel aan het verlangzamen is. De komende weken gaan we zien of het herstel daar net zo krachtig doorzet als vorige zomer.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.