Innsbruck is een heerlijke stad midden in de bergen waar je met transavia.com ook in de zomer heenvliegt vanuit Eindhoven of Amsterdam. Vanuit die laatste plaats is de selectie van Ajax er onlangs vast heen gevlogen. Trainingskamp in de bergen met de gezelligheid van de stad. En natuurlijk een oefenpot tegen Wacker Innsbruck. Wacker is Duits voor alert. Maar dat was Ajax dan in deze pot met veel inspiratie voor oranje vanavond. Wat een schitterende “Van Basteniaanse” goal van de 22-jarige Ruben Ligeon in de tweede minuut!

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZZJSVJ9K6FI

Genoten van de 6 doelpunten? De Oostenrijkse goal was ook prachtig ingetikt. Hoe anders dan de laatste twee wedstrijden van Oranje. Goed verdedigen kunnen we zo weten we nu. Maar nu vanavond weer eens die aanvalsmachine op dreef ajb. Mooi in de video de in mist gehulde bergen. Typisch voor de noordkant van de Alpen. Bedenk dat je vanuit Innsbruck over de Brenner heel makkelijk ook twee daagjes huttentocht bijvoorbeeld aan de zuidkant (Dolomieten) kunt inlassen. Op dit moment ook erg onstabiel weer trouwens daar.  

zeus

 

Tja wat hebben we voor een zomer? Lees Jeroens weerbericht van gisteren en wat Meteoconsult schrijft over de hondsdagen. Ook boeiend en voor voorzienige vakantiegangers zeer plezierig dat Scandinavië momenteel tropisch warm is onder het Scandihoog met de veelzeggende naam Zeus. Zie hierrr bij Meteoconsult. By the way: komend winterseizoen kun je hier op wintersportweerman.nl intekenen om jouw naam aan een sneeuwdump te verbinden zoals dat ook ook met de druksystemen gebeurt. We gaan er een klein bedrag voor vragen zodat je er ook je steun aan het platform mee kunt betuigen. Leuk idee?    

mediojuli

 

Klimatologisch ontwikkelt juli zich geheel normaal. Lokaal zal het veel te nat zijn. Elders te droog. Erg boeiend is dat de smelt van het arctische zeeijs momenteel aan het verlangzamen is. De komende weken gaan we zien of het herstel daar net zo krachtig doorzet als vorige zomer.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

14 reacties

Gesloten voor reacties.