De hoofdstad van de Alpen Innsbruck is erin geslaagd ondanks Covid toch Crankworx 2020 te organiseren op de Muttereralm, zij het zonder publiek. Lees hier op het blog van de stad het verslag van een blogger die er wel bij mocht zijn.

En wat dacht je van deze?

Bizarre move natuurlijk. Ja als je (zoals Red Bull doet) mensen maar vrijstelt om honderden duizenden uren te trainen op hun dingetje, dan zie je uiteindelijk dingen die je niet kunt geloven. Wij mensen zijn nu eenmaal niet een van de knulligste dieren op aarde, maar juist een van de sterkste, fitste en lenigste. Zie bijvoorbeeld hoe Ido Portal dat uitlegt:

Het enige wat je nodig hebt is een fit lijf en de lol te bewegen. Daar staat skiën eigelijk ook voor. Puur plezier aan de beweging. Daarom ben ik ook trots te melden dat ik het hele komende winterseizoen als skileraar actief ben naast een beetje vliegen natuurlijk. Waar en hoe dat onthul ik binnenkort.

In het centrum van Innsbruck bij het Landestheater was de actie op de Muttereralm te zien samen met bike clinics en verkoop van gear. Net op tijd want dit weekeinde zou het event in de sneeuw zijn gevallen. Zie de webcamkiek hierboven. En het sneeuwt stevig door in Oostenrijk vandaag. Deel je plaatjes!

Categorieën: Innsbruck

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.