De hoofdstad van de Alpen Innsbruck is erin geslaagd ondanks Covid toch Crankworx 2020 te organiseren op de Muttereralm, zij het zonder publiek. Lees hier op het blog van de stad het verslag van een blogger die er wel bij mocht zijn.

En wat dacht je van deze?

Bizarre move natuurlijk. Ja als je (zoals Red Bull doet) mensen maar vrijstelt om honderden duizenden uren te trainen op hun dingetje, dan zie je uiteindelijk dingen die je niet kunt geloven. Wij mensen zijn nu eenmaal niet een van de knulligste dieren op aarde, maar juist een van de sterkste, fitste en lenigste. Zie bijvoorbeeld hoe Ido Portal dat uitlegt:

Het enige wat je nodig hebt is een fit lijf en de lol te bewegen. Daar staat skiën eigelijk ook voor. Puur plezier aan de beweging. Daarom ben ik ook trots te melden dat ik het hele komende winterseizoen als skileraar actief ben naast een beetje vliegen natuurlijk. Waar en hoe dat onthul ik binnenkort.

In het centrum van Innsbruck bij het Landestheater was de actie op de Muttereralm te zien samen met bike clinics en verkoop van gear. Net op tijd want dit weekeinde zou het event in de sneeuw zijn gevallen. Zie de webcamkiek hierboven. En het sneeuwt stevig door in Oostenrijk vandaag. Deel je plaatjes!

Categorieën: Innsbruck

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.