Innsbruck is één van die gebieden die al even op mijn to-do lijstje staat! Niet enkel en alleen al omdat ik al verliefd ben geworden op de stad zelf, maar door de mogelijkheden van dit gebied.
Vorig jaar stelde Jorne in zijn artikel het gebied al mooi voor en daar bouw ik op verder. Plan je een bezoek in de buurt, blijf dan zeker lezen, want ik heb enkele prachtbeelden voor jullie!

Dat prachtige panorama

Geloof me, dat is het eerste wat je gaat zeggen als je Innsbruck een bezoekje brengt! Geef toe, welke wintersportliefhebber wil nu niet wonen in een stad omgeven door bergen? Ik alvast wel! Naast dit prachtige panorama is Innsbruck ook nog eens een winterwonderland. Dat kan je ontdekken in dit prachtige artikel van Marco. Wil je ook genieten van deze prachtige panorama’s bovenop de berg ga dan voor een ontbijt in Café Liz. In Axamer Lizum kan je elke ochtend genieten van een heerlijk ontbijt vanaf 7H15! Daarna kan je een dag genieten van de 40 kilometer piste die dit gebied telt. Van al de gebieden die Innsbruck biedt is dit de off-piste aanrader. Daarnaast telt het voornamelijk rode pistes, weinig wachtrijen en is het er helemaal niet duur. Hier een leuke foto vanop de facebookpagina van Axamer Lizum.
10991362_10152723593948284_3078213755585458929_n

Carnaval op de piste van Innsbruck

Carnaval en verkleden, daar houden sommige mensen van. Ben je wild van verkleedpartijtjes en van wintersport ga dan op 8 april naar Innsbruck voor Ugly Skiing Day! Ook dit evenement vindt plaats in Axamer Lizum en is het perfecte excuus om eindelijk die onesie op de piste aan te doen! Want geef toe, het is geen zicht! Naast skiën is dit ook een enorm feest voor iedereen die graag danst en de show wil stelen in zijn foutste outfit. Voor meer informatie en foto’s kan je naar de facebookpagina van Ugly Skiing Day surfen.

12931234_1050620394984632_337099021422862787_n

Nachtskiën

Nachtskiën kan in  Innsbruck in Gries im Sellraintal, Kühtai en Rinn. Verwacht je aan vloedlichtinstallaties die het mogelijk maken om te genieten van een dalafdaling in het donker.
Verbeter je bochtentechniek in het donker en geniet daarna van een bezoek in de gezellige aprés-ski bar. Nachtskiën kan tegenwoordig in veel gebieden, maar de onderstaande foto is het bewijs waarom je naar Innsbruck komt hiervoor!

csm_2010_231_8fd21c069c

Innsbruck, freeride city

Geen één freeride zone maar wel VIER! Je leest het goed, genieten van de ongerepte poedersneeuw kan zowel in Axamer Lizum, Kühtai, Nordkette als op de Stubaier Gletscher. Het hele gebied van Kühtai ligt boven de boom-grens je kan hier dus praktisch overal freeriden. Daarnaast heb je hier nog 41 kilometer geprepareerde pistes. De echte speeltuin voor de durfal is Nordkette. Ontdek de diepsneeuw hier met een prachtig uitzicht over de stad Innsbruck. Het merendeel aan pistes is hier ook stijler dan stijl, een toplocatie voor de gevorderden. Meer informatie en foto’s vind je hier. Op 45 minuten van Innsbruck vind je de Stubaier Gletscher. Met maar liefst 12 free-ride zones kan je hier genieten op elke niveau.

csm_nordkette_20130316_0182_1-2_HiRes_25x16cm_55d6bc7006

Bezoek deze oude stad

Niet alleen wintersport maakt Innsbruck tot een prachtige stad, wanneer je hier verblijft moet je echt het centrum even bezoeken! Verwacht je aan authentieke gebouwen, geweldige wintersportwinkels, musea (wel 20) en zoek ook zeker achter het befaamde “gouden dak”!

image2 (6)

Ben jij al in deze prachtige regio gaan wintersporten? Of heb je de hoofdstad van de Alpen al een bezoekje gebracht, we horen graag jouw tips en verhalen! Trek je naar Innsbruck deze winter, stuur ons dan zeker enkele prachtige beelden via Whats App. Check alvast de website van Innsbruck en begin met plannen.

image3 (4)


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

1 reactie

Gesloten voor reacties.