Innsbruck heeft het net niet gered vandaag! De sneeuwgrens is net een tikkie hoger dan de stad uitgevallen. Laten we zeggen 700m. Daarmee zijn natuurlijk alle 9 skigebieden van Innsbruck mooi in de prijzen gevallen. We zien daar overal toch minimaal 10-15cm verse sneeuw vandaag.

De Seegrube ligt er prachtig bij vanmiddag! Vanochtend nog dikke wolken en lichte sneeuwval. Vanmiddag is het overal opgeklaard. Klik hier voor het volledige plaatje! Die skiër op de webcam heeft nog een mooie dalafdaling voor de boeg want de lange afdaling naar de Hungerburg is zeker goed te skiën. Vrijdag wordt ook de stad Innsbruck helemaal wit en komen we terug met een nieuw snowreport!  


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.