Als ik zeg dat ik fan ben van de Nordkette, dan bedoel ik “groot fan” of “absoluut fan”. Er is gewoon geen speld tussen mij en de Nordkette te krijgen. Ja Innsbruck is een geweldige stad. Maar dat is Salzburg ook of Grenoble of Zürich. Maar waar zie je echt op deze manier skiërs en snowboarders midden door de stad lopen naar de Hungerburgbahn om “als in een skireclame” letterlijk vanuit de business omgeving een paar tellen later een wintersportparadijs binnen te stappen? En dan nog wel een wintersportparadijs voor de gevorderde tot expert skiër cq freerider.

Deze video slaat de spijker wel aardig op de kop geloof ik! Toch nog wat foto’s voor de verdere impressie….

Het Hafelekar waar enkel skiroutes omlaag leiden plus nog tal van ongemarkeerde flanken, maakt het allemaal pas echt uniek. Waar heb je dit op die manier? Rond de Mont Fort in Verbier misschien? Maar reis daar maar eens heen voor een weekeinde. En dan die massa’s wintersporters daar. Dan sta je toch liever met een fotograferende Japanner hoog boven Innsbruck en voel je je echt een beetje speciaal juist omdat “niemand” dit skigebied kent.

Voor de locals is het echt chillen met altijd een lekker muziekje. En vanaf volgende winter ook weer de grote iglo met techno party’s elke vrijdagavond. Op de Seegrube waar je wacht op de gondel naar het Hafelekar hebben ze tal van gedichten over de bergwereld op de ramen geplakt. Ik heb ze allemaal voor jullie gefotografeerd. Welke vind jij de mooiste?

Welnu… het was weer een enerverende skidag bij perfecte condities ook al was de poeder zwaar en oud. Het was puur toeval maar ik kwam met een trouwe volger van WSWM samen die dag. Huisarts Michel hield er een tussenstop met zijn buddy Marcel op weg naar Axamer Lizum. En Michel is nu net het type skiër – doorgewinterd en door de wol geverfd gewoon zeer solide op zijn latten – van wie ik er volgende winter graag meer zou zien als we een weekeinde Innsbruck en Nordkette gaan doen.

En ff chillen bij Café Wolke 7 na gedane arbeid is een must. Met het uitzicht over de stad waar je dan ’s avonds nog verder je gang kunt gaan. Heel heel blij dat het er dit seizoen toch nog van gekomen is. Het is thuiskomen!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

claus · 14 maart 2022 op 16:20

Mooie promo Hajo, maar wel gefundeerd. Het is wat je eigen kunnen is, wat je zoekt, wat je wensen zijn, maar inderdaad, zeer zeker uniek zoals jij het zo leuk kunt beschrijven!
Fijn dat jullie weer genoten hebben dit weekend! We hebben helaas veel te lang in een dwangbuis gezeten. En natuurlijk is er wel een dubbel gevoel vanwege de situatie in de wereld, maar aan de andere kant, helpt het om ach en wee klagend thuis te blijven zitten ? Laat ieder dat maar lekker voor zichzelf uitmaken. Ik doe het ook dit jaar zonder sneeuw, maar geniet evengoed van de afgelopen dagen met zonnig voorjaarsweer in de lage landen, met het fijne vooruitzicht op het voorjaar en de zomer. Allen een goede afronding van dit winterseizoen gewenst!

Aart · 15 maart 2022 op 17:33

Hajo,
Waait er een Sahara-wind over de Alpen. Veel webcams geven een bruine gloed!

Gesloten voor reacties.