Nu de eerste weerkaarten weer in de richting van warmte wijzen, richten we onze blik op een superleuk evenement van de stad Innsbruck: het Nordketten-Quartett op 20 april aanstaande. De Nordkette is het huisskigebied van Innsbruck dat bereikbaar is met een metro en een gondel. De hellingen onder de tweede gondel zijn extreem stijl freeriding terrein.

De gedachte achter het event is om twee zomersporten en twee wintersporten te combineren. Teams van 4 personen leggen in estaffe 4×700 hoogtemeters af: uphill MTB, uphill toerski, downhill freeride, downhill MTB. Het event werd vorig jaar voor het eerst gehouden en was meteen een groot succes. Dit jaar waren de startplaatsen voor 100 teams in een vloek en een zucht weg. Hieronder een impressie van de eerste editie.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.