Nu de eerste weerkaarten weer in de richting van warmte wijzen, richten we onze blik op een superleuk evenement van de stad Innsbruck: het Nordketten-Quartett op 20 april aanstaande. De Nordkette is het huisskigebied van Innsbruck dat bereikbaar is met een metro en een gondel. De hellingen onder de tweede gondel zijn extreem stijl freeriding terrein.

De gedachte achter het event is om twee zomersporten en twee wintersporten te combineren. Teams van 4 personen leggen in estaffe 4×700 hoogtemeters af: uphill MTB, uphill toerski, downhill freeride, downhill MTB. Het event werd vorig jaar voor het eerst gehouden en was meteen een groot succes. Dit jaar waren de startplaatsen voor 100 teams in een vloek en een zucht weg. Hieronder een impressie van de eerste editie.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.