Patscherkofelbahn

Auf wiedersehen, de Patscherkofelbahn is niet meer, toch de oude versie, maar voor het definitieve afscheid kan je deze maand nog genieten van een ritje. Pure nostalgie, want 90 jaar lang was deze lift de toegang tot de beroemde Patscherkofel van Olympia Skiworld in Innsbruck. Deze maand kan je nog even terug in de tijd en in december gaan de nieuwe liften al in gebruik!

De Patscherkofelbahn voorheen

De Patscherkofelbahn was al sinds 1928 een stukje van Innsbruck, in 2015 werd beslist hier een moderne lift te plaatsen. Met het dalstation niet langer in het centrum van Igls. Maar eerst kan je elke zaterdag en zondag tussen 9 en 12h terugkeren in de tijd. De hausberg is een andere benaming voor deze familieberg.  Hier vonden dan ook  de Olympische winterspelen in 1946, 1976 plaats. In 2012 waren de Olympische Jeugdspelen aan bod. Het verplaatsen van het dalstation en bouwen van een nieuwe lift leverde dan ook wel wat protest op.

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van deze website en genomen door fotograaf Danijel Jovanovic. Patscherkofelbahn van Innsbruck

De toekomst zonder Patscherkofelbahn

De nieuwe baan krijgt een dal-, midden- en bergstation, hieronder nog even een kaart om het geheel visueel te maken. De 10 persoonsgondel zorgt voor een capaciteitsstijging van 30%, er zouden 2600 personen per uur kunnen worden vervoerd. Natuurlijk inclusief allernieuwste snufjes. De nieuwe lift zorgt ervoor dat de Patscherkofelbahn, Olympia Express, Ochsenalmlift en Panoramabahn niet langer nodig zijn. De investering wordt geraamd op 55 miljoen euro.

Pistekaart patscherkofel

Naast deze nieuwe gondelbaan wordt er bovenop de berg ook een rodelbaan aangelegd, het kinderland krijgt een uitbreiding maar wat wij zo leuk vinden…  Er komt een avondpiste en de kunstsneeuwinstallaties worden gemoderniseerd. Voor meer informatie over dit project kan je altijd hier terecht.

58e54a379a27a

De toekomstplannen zien er alvast prachtig uit. Deze beelden zijn afkomstig van deze blog die de volledige bouw van de nieuwe gondels volgt. Een project met veel protest, dat heeft een sterke marketing nodig!

58e54a2fca94d

Nog even een leuk plaatje in een winters landschap, je kan alvast zeggen dat het er echt wel mooi gaat uitzien!

61914

Wat vinden jullie van de toekomstplannen? Voor of tegen deze veranderingen? Wie plant er een tripje richting Innsbruck?


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.