Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Innnsbruck, Tauplitz en Filzmoos mooi wit!

check ook eens

40 Reacties

  • Frank schreef:

   @rob daar waar ze de hoogte vd co2 concentratie en opwarming aan elkaar koppelen is het toch erg vreemd dat dit voor het derde of vierde jaar op rij koude records oplevert. Andersom had men moord en brand geschreeuwd. Nu sluit men geen koude records uit. Dit geeft alleen maar weer dat de co2 waardes op de temperatuur niet of nauwelijks invloed hebben.

 1. Rob Berg schreef:

  De opmerking over de relatie tussen een kouderecord en CO2 in de atmosfeer is volkomen misplaatst. Geen enkele (serieuze) klimaatwetenschapper sluit kouderecords uit. Het gaat echter om kansen en de grote getallen. Pure stemmingmakerij, zo’n opmerking. Jammer, maakt deze site beduidend minder aantrekkelijk.

  • Jannes schreef:

   Tja zo kun je het zien. Ik vind het wel fris tussen de propaganda die je tegenwoordig ziet op bijvoorbeeld nu.nl. Het grappige is dat je hier nog kunt reageren dat het onzin is wat geschreven is en op die andere plekken niet, maakt het belang van plekken waar het wel kan groter.

   Doe er zelf mee wat je wil zou ik zeggen 😉

  • Wanneer we warmterecords breken; HOOFDLETTERS GEBRUIKEN WANT DAT DOET DE KASSA VAN DE KLIMAATKERK RINKELEN maar wanneer we meerdere kouderecords halen moet je héél stilletjes zwijgen.

   PS @Hajo; Wickie de Viking, GE-WEL-DIG !! 😆 😆 😆

  • Hjs schreef:

   En hier september in de US. ;-). Flat earth vrienden, niet lezen!

   https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/national/201909

  • Paul A Club 1989 schreef:

   Nee sit moet ja anders zien. Hajo wil je triggeren om hierop door te gaan en te denken. Goed dat je deze opmerking maakt, maar het is geen stemmingmakerij hoor 😉

  • Hajo schreef:

   Beste Rob Berg,
   Het kan nuttig zijn eerst na te denken en dan pas te schieten. Ik zeg het namelijk niet zo maar. Wat is nu het beste experiment om de invloed van CO2 op de temperatuur aan het aardoppervlak of op meethoogte te meten? Dan moet je een kraakheldere droge nacht hebben met pure windstilte in een dalletje. Precies zo’n koudemeer dus. Dat kun je in een laboratorium niet fraaier namaken. Volgens de co2 theorie zou het in zo’n zuivere setting tegenwoordig 1 of 2 graden warmer moeten zijn dan destijds. En nu kun je dan niet stellen dat het door een unieke stroming is gekomen. Het kwik zakt echt puur lokaal zo ver weg. Als Co2 al een dekentje zou zijn dan zeker op zo’n heldere nacht. Je zou nog wel talloze door stroming (transportkou) veroorzaakte kouderecords verwachten, maar eerder niet van die Funtensee records. Is beetje natte vinger maar toch. De zuiverste waarnemingen van een broeikaseffect heb je op een bijzonder meetpunt. En niet in de statistische brei van 500 of 5000 stations. Maar gelukkig houdt moeder natuur ons nu echt niet lang meer in spanning. Over een paar jaartjes weten we het echt….

   • Rob Berg schreef:

    Beste Hajo, mijn punt is fundamenteler van aard. Indien jij (I) pretendeert op wetenschappelijk nivo mee te kunnen praten over de relatie tussen het CO2 gehalte in de atmosfeer en de gemiddelde globale temperatuur op aarde en (II) daarbij een positie inneemt die ingaat tegen tenminste 95% van je vakgenoten dan lijkt het me voor de hand liggen dat je je vakgenoten probeert te overtuigen van de juistheid van je standpunt. Ik vrees echter dat dit niet lukt en dat je motivering over het niet aangaan van deze discussie vol zal zitten van complot-denken, anti-establishment emoties en ongefundeerde beschuldigingen tegen die vakgenoten. Even voor de duidelijkheid: ik ben wel wetenschapper maar geen klimaatwetenschapper. Zo jammer, van deze verder leuke site……

 2. joke,riederalp schreef:

  https://www.srf.ch/news/schweiz/mal-teuer-mal-guenstig-dynamische-preismodelle-erobern-die-schweizer-ski-gebiete
  Ik denk dat dit de toekomst is voor veel gebieden, of het gunstiger is weet ik nog niet. Iedergeval niet voor dagjes mensen.

 3. Hans schreef:

  GFS 12 duidelijk anders dan 06 run. Scandihoog komt noordelijker te liggen. Kouder! Daarbij koude depressies in Centraal Europa. Bring it on!

 4. Hans schreef:

  Zoals (al eerder) aangegeven door Hajo: Canada en USA hebben te maken met een fikse winterinval.
  Enorme kouderecords …………..

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1572468804.jpeg[/img]

  ….en in Colorado de allervroegste opening ooit van skigebied Winter Park Resort zaterdag a.s….

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1572469070.jpeg[/img]

 5. Maurice schreef:

  Wat misschien ook wel een rede is van warmte en koude records… heb er laatst een docu over gezien dat de aarde kantelt. Doordat in Azie veel grondwater wordt gebruikt en er heel veel beton voor bouw wordt gebruikt zou de aarde kantelen. De noordpool komt dus te verschuiven… mooie theorie

 6. Spyfromthesky schreef:

  De volgende link is echt voor Hajo bedoeld, hoewel? Wellicht zijn er hier ook nog andere volgers.

  https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/gezondheid/artikel/4884271/thamara-zijlstra-gaat-elke-dag-om-6-uur-haar-bikini-naar

  De Alpenlanden lijken vanaf 6 november wat serieuze sneeuw te krijgen.
  Europa begint in deze settings toch af te koelen.

  Spyfromthesky

 7. Frans v schreef:

  Eerste vorstdag de bilt winter 19/20 een feit! Heino een verbetering van het kouderecord, nog nooit was het op 31 oktober zo koud!!!!! Brrrrrrr 😉

 8. Hans schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1572508380.png[/img]

 9. Hans schreef:

  GFS lekker bezig…… brrrrr… en SNEEUW 🙂

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1572509147.png[/img]

 10. Anthony schreef:

  DE gfs 00 uur hoofdrun geeft behoorlijk wat sneeuw medio november. Zal waarschijnlijk niet uitkomen want de hoofdrun staat vrijwel alleen hierin maar toch leuk om te zien!

 11. Hjs schreef:

  https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/winterverwachtingen-wetenschappelijk-bekeken

  Zonnevlekken, El Nino, Siberische sneeuw. Helaas, statistisch gezien allemaal van weinig waarde voor West Europa. Het enige wat er te zien valt is een algehele minder koude winter hier. 1.5/2 graden.

  • Leo schreef:

   Behalve dat ik me afvraag onder welke steen je de afgelopen 8 jaar geleefd hebt (het stuk is uit 2011 en is hier al meermaals aangehaald) valt er m.i. nog wel wat aan te merken op de theorie over m.n. de zonnevlekken. Dat is een combinatie van twee aspecten. Ten eerste stelt het KNMI dat er in een deel van de meetreeks géén verband bestaat door die periode in tweeën te hakken. Dat lijkt verdacht veel op cherry-picking. En in het verlengde daarvan is de schaal op de x-as in figuur 1b. ten onrechte aangepast. Zou je dezelfde schaal als in 1a. aanhouden of beter nog ze combineren tot één reeks ziet het plaatje er ineens heel anders uit. Ook de Elfstedentochten van 1909,1917,1929,1940,1941 en 1942 zouden links in het plaatje zitten; tijdens een laag zonnevlekken getal /minimum. Eigenlijk springen van de 15 tochten alleen 1947 en 1956 (met die bizarre februari-maand) er negatief uit. Verder kunnen we stellen dat Elfstedentochten vroeger vaker gehouden konden worden door a. de opwarming en b. de massa-hysterie van tegenwoordig. En dus óók relatief vaker bij een wat hogere activiteit van de zon. Overigens, als we doorlezen stelt het KNMI dat er wel degelijk een (klein) verband is; een (kleine) toename van de kans op oostenwinden. Hoeveel precies is
   best onzeker. De kennis daarover is nog beperkt en de meetreeks te kort. Interessant wordt het dan ook mochten we in een nieuw Dalton- of Maunder minimum (met een effect dat dan mogelijk wel sterk genoeg is) belanden.

 12. Platte aarde schreef:

  De VS bewijzen sinds 12 Okt met dagrecords van meer dan 25 !! graden onder het langjarig gemiddeld dat het Co2 verhaal gewoon niet klopt,KNMI zwijgt hierover omdat het simpelweg geen antwoord heeft ,wel vertelt het KNMI ons dat het,gebaseerd op slechts 1 warme/droge zomer? het nieuwe klimaat extreem droog en warm zal blijven (Hiemstra) diezelfde Hiemstra die in 2013 beweerde dat er vanaf dat jaar vrij doortocht over de Noordpool zou komen ….In 1995 met overstromingen in de rivierengebieden moesten miljarden komen voor dijkverhoging immers zou dat de toekomst worden ,,enorme regenbuien wateroverlast we moesten er maar aan wennen ? KNMI hobbelt achter de feiten aan ,vervalst de geschiedenis om maar aan te tonen dat er NU meer hittegolven zijn als vroeger…verwacht dat de jaren 80/90 ook nog wel een correctie krijgen want ook toen waren er meer hittegolven als in de afgelopen 15 jaar…… Opwarmen doet het al sinds de laatste ijstijd ,dus geheel logisch dat ook de Noordpool op termijn verdwijnt ,immers dat is al vele malen eerder gebeurd,echter niet op tijdschaal van het KNMI die is lachwekkend maar ook angstaanjagend(zeespiegel stijging 1.5 meter in 2030 wederom Hiemstra knmi)

  • Hans schreef:

   Hahaha…… die (alias) heb je snel aangemaakt. Benieuwd wie hier “achter” schuil gaat…….
   Zie dat GH óók jouw “grote vriend” is. Je vergeet nog dat hij o.a. gezegd heeft dat “we” geen natuurijs meer krijgen en dus alleen nog maar “binnen” kunnen/zullen schaatsen……

 13. Anthony schreef:

  In de gfs 06 uur zien we in het ensemble in het begin van de 2e decade november de hoofdrun weer opnieuw vrij laag zitten. Ook zien we een clustertje onstaan wat voor aanmerkelijk kouder weer gaat in de LL. Zes members zien deze ontwikkeling nu zitten. Trendje in de maak?

 14. Bart (Amsterdam) schreef:

  Over kouderecords in oktober: die worden normaal gesproken altijd in de laatste dagen van de maand genoteerd. Je moet het dus maar net treffen dat deze uitzonderlijke atmosferische omstandigheden voorbij komen tegen het eind van de maand. Ook in een opwarmend klimaat kunnen deze kouderecords natuurlijk gevestigd worden. Gewoon een kwestie van statistiek Nog wel een vraag voor de meteo-wetenschappers: als je aanneemt dat CO2 wel degelijk een opwarmend effect heeft… mag je dan stellen dat dit effect op 2500 meter hoogte (op deze hoogte werd het record gevestigd!)geringer is dan op zeeniveau?

  • Hjs schreef:

   Niet zo logisch redeneren, dat komt niet door de alluhoedjes.
   Natuurlijk kunnen allerlei records nog gebroken worden. Maar de records aan de warme kant zijn veruit in de meerheid.
   De flatearthers grijpen ieder dagrecord, waar dan ook ter wereld, kans per dag 365 x zo groot als een absoluut record, aan om de opwarming te ontkennen. Je zou bijna hopen dat het eens een winter warm water gaat regenen tijdens hun Ski vakanties.
   Doe ik niet overigens, maar die kan gaan we wel op op de komende decennia.

   Absolute records worden alleen nog gebroken aan de warme kant, rara hoe kan dat 😉

 15. Platte aarde schreef:

  “”Absolute records worden alleen nog gebroken aan de warme kant, rara hoe kan dat “”

  Kijk ff de laatste weken naar de VS ? Dagrecords met meer dan 25 graden te K O U D…..dagrecords worden daar eeuw records ? Rara hoe kan dat ?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.