Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Inneralpin schitterend al wintersportweer vandaag

check ook eens

5 Reacties

 1. Jelte schreef:

  Dag Hajo,

  Ben vandaag aangekomen in Hochgurgl, was om 14 op de piste. Temperatuur was tegen +3 maar sneeuw was goed genoeg op 2100 meter.

  Na 2,5 uur bezig te zijn geweest met mijn HD HERO Pro camera nu weer lekker aan het relaxen.
  Over 10 minuten heerlijke massage, morgen rest van gebied verkennen.

  Zal vanavond nog par foto’s opsturen vanuit HochGurgl.

  Gr,
  Jelte

 2. Boris schreef:

  Hallo Hajo,

  Mijn eerste reactie hier dus allereerst kudo’s voor je nieuwe site en opzet. Het leesvenster zou wel een beetje groter mogen ten koste van de wallpaper maar da’s klein bier.

  Dan: ik lees hier nu over inneralpine gebieden, en las laatst in een comment ook al dat Fiss (en Serfaus, ‘mijn’ dorp) inneralpin ligt. Ik begrijp dat niet helemaal, want volgens mij ligt een plaats óf boven óf onder de hoofdkam. Ertussen bestaat niet volgens dat idee, dus dan zal het idee waarschijnlijk onjuist zijn.

  Kun je eens aangeven wat een inneralpin gebied is en wat dat voor consequenties heeft voor de neerslag (waar we hier allemaal zéér geinteresseerd in zijn haha). Ik neem aan dat we de neerslagvoorspellingen voor de noordkant moeten aanhouden maar dan in een afgezwakte vorm ofzo?

  Groet,
  Boris

 3. Hajo schreef:

  @Boris: te gek dat je er weer bij bent! Zegt het voort. Inneralpin wil eigenlijk zeggen dat er een gebied is waar zowel ten noorden als ten zuiden hoge bergketens lopen. Denk bijv. aan het Wallis. Daar valt dan duidelijk minder dan tot hoogstens even veel neerslag als in Nederland (800mm). In echte staulagen zowel aan de noordkant als aan de zuidkant valt wel 3000mm!!! Dat is meestal een kilometer of 50 van de hoofdkam af.

  Zie kaart Zwitserland in:
  http://proclimweb.scnat.ch/portal/ressources/109.pdf

  En kaart Oostenrijk:
  http://www.wasserwerk.at/tools/imager/imager.php?file=%2Fmedia%2Fimage%2Foriginal%2F98.jpg

  Ik ga t.z.t. in mijn shop 3D kaarten van de Alpen verkopen. Pas als je die voor je neus hebt kun je een beetje snappen hoe het weer in de Alpen werkt. Wil je er alvast 1 bestellen? LOL

 4. a.f.koeling schreef:

  De kaarten van GFS 00:00 uur zijn echt om af te likken voor de alpen, om van de ensemble nog maar niet te spreken. Gaat helemaal goed komen daar lijkt. Kijk uit naar je weerbericht Hajo!

 5. Boris schreef:

  Hallo Hajo,

  Dank voor je reactie. Ik heb op de Oostenrijk kaart gekeken en het dal waar Serfaus aan ligt is inderdaad een minder-neerslag-gebied tov de nabijgelegen Arlberg en andere omliggende gebieden. Ze hebben het zelf altijd over een zonne-plateau daar, zo kun je het ook bekijken 😉

  Meestal geen reden tot klagen daar qua sneeuw trouwens!

  Jouw 3d-kaart zie ik wel verschijnen op de site!

  Groet,
  Boris

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.