inferno rennen blog 4-10

Ook Pippa komt als een razende de bocht door.

Pippa Middleton start bij het Inferno-Rennen in Mürren achterin het veld! Dat je familie bent van de toekomstige koningin van Engeland, betekent hier niet dat je een speciale vroege startplaats krijgt. Pippa startte gewoon achteraan met startnummer 1686 van de 1850. Van wat ik kon zien ging ze lekker, maar ze trok er wel een beetje een bang gezichtje bij. Dit is geen grap trouwens. Lees maar na op op people.com.

inferno rennen blog 4-8

Ook achterin het deelnemersveld kom je echte snelheidsduivels tegen. Als je voor de eerste keer meedoet, start je achteraan.

En zelf? “Hè, wat jammer dat het nu voorbij is.” Dat was het eerste dat ik dacht toen ik vanmorgen opstond. Daarna: “Au, spierpijn!” Ik heb me er dagenlang ‘druk om gemaakt’ en nu is het voorbij. En weet je wat? Nu de teleurstelling een beetje gezakt is, wil ik zo snel mogelijk revanche nemen! Nu snap ik ineens dat je gewoon 13x deel kunt nemen, net als Nederlands oud-alpineskier Lody Pieters en tig anderen. .

Ik was écht niet zo slecht als ik dacht
Ja, natuurlijk was m’n eindtijd écht belabberd, maar downhill ging ik echt best lekker, ondanks dat ik niks kon zien. Ik heb gisteren ’s middags nog even langs de baan gestaan en oeiiii … sommigen leken voor het eerst op de ski’s te staan. En toen was het inmiddels volledig opgeklaard en had je zicht over de complete baan, waar ik geen steek voor ogen zag. Neemt niet weg dat ze waarschijnlijk meer armspieren hebben dan ik en dus alsnog hoger geëindigd zijn. Competitief als ik ben, ben ik teleurgesteld, maar ik kan er maar beter om lachen, toch? Gelukkig ben ik niet door een helikopter de piste afgehaald, wat helaas regelmatig gebeurde terwijl ik die 2 uurtjes langs de baan zat.

inferno rennen blog 4-1

Het ziet er altijd zo stoer uit, maar liever zien we natuurlijk helemaal niet dat iemand een heli-dokter nodig heeft.

Een Nederlander #2 op het podium
Yes, een Nederlander op het podium! Lody Pieters heeft in zijn gentlemenklasse (50+) een zilveren medaille in de wacht gesleept voor de combinatie (langlauf, reuzenslalom en Inferno-afdaling). Na de Inferno-race, waar hij als 4e in zijn klasse eindigde, hebben we even samen langs de baan gekeken. Daar waar de lange, zwarte piste (16) eindigde en de aanloop voor een kluuntocht door het bos ingezet moest worden. Dat resulteerde in deze selfie.

inferno rennen blog 4-6 Lody Pieters

Samen met Lody Pieters wachten totdat Bastiaan (#1542, Master Ski Team) voorbij komt.

Lody startte te kort achter mij om zelf een actiefoto te maken, dus deze foto maakte Christel Schulz tijdens een eerdere wedstrijd.

Lody startte te kort achter mij om zelf een actiefoto te maken, dus deze foto maakte Christel Schulz tijdens een eerdere wedstrijd.

inferno rennen blog 4-2

Hier kun je de kluuntocht omhoog tussen de bomen goed zien.

Prijsuitreiking en een feestje tot de vroege ochtenduurtjes
Voordat het SportZentrum van Mürren compleet afgebroken werd (denk aan hordes hossende mensen op de picknicktafels en vliegende bierbullen), vond de prijsuitreiking plaats. Hier wist ik Lody nog even te strikken voor een foto en een grappig verhaal (dat hoor je later).

inferno rennen blog 4-12

Maar liefst twee prijzen in de wacht gesleept.

inferno rennen blog 4-11

Lody Pieters en de andere gentlemen.

Snelle foto’s uit de sneeuw
Nog even nagenieten hoor van deze spannende race waarin recreatieskiërs, wedstrijdskiërs en familie van royalty allemaal dezelfde baan afleggen. Van de perfecte sneeuw, het mooie Berner Oberland en de pistes die ik de afgelopen dagen veel te weinig heb kunnen beskiën. Kijk je mee naar de leuke plaatjes die ik gisteren schoot?

inferno rennen blog 4-4

Ik geloof dat dit er spectaculairder uitzag dan dat het was.

inferno rennen blog 4-7

Het gaat niet altijd goed. Als je risico’s durft te nemen kun je er ook hard afgaan.

inferno rennen blog 4-3

Goed pak, vind je niet ;)?

inferno rennen blog 4-5

Kanten die handel!

inferno rennen blog 4-9

Hier wordt echt gestreden om de beste plek. De man met de rode broek weet niet wat hem overkomt en is inmiddels al door 20 deelnemers ingehaald. Ik weet hoe het voelt ;). Hierna moet hij nog 2x klunen.

Dat was ‘m dan, m’n laatste blog over de duivelse Inferno Rennen in het Zwitserse Mürren. Tijd om het knusse hotel Alpina – aan de rand van Mürren – te verlaten en op m’n privéjet van SkyWork Airlines te stappen. Volgend jaar weer ;)?

Ps. lees ook de rest van mijn blogs over hoe ik meedeed aan deze rete-spannende skiwedstrijd waarin ik vreselijk slecht was.

1. Een duivelse skirace, de voorpret is begonnen
2. Duim voor me, want morgen doe ik mee aan de Inferno Rennen
3. Inferno Rennen in Mürren: afschuwelijk en geweldig tegelijk
4. Inferno the day after: zou Pippa Middleton ook zo’n spierpijn hebben als ik?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.