Klik voor grotere plaat

Mijn geliefde Inferno Rennen in Mürren in de Zwitserse Jungfrau Region – de langste afdalingswedstrijd ter wereld met dit jaar 1850 deelnemers – heeft zaterdag 21 januari (altijd op de dag van de Hahnenkamm) wel een heel bijzonder parcours: van Almendhubel op rond 1912m naar Lauterbrunnen op 820m. Andere jaren was het eerder van het Schilthorn op 3100m naar Winteregg op rond 1500m en was het daaronder groen. Nu dus boven te veel en onder goed.

Wintersportweerman team
Ik heb de afgelopen jaren een keer of vier deelgenomen en hoop er ook in komende edities weer bij te zijn. Het is een amateurrace waar ieder op zijn eigen niveau kan deelnemen. Tot voor kort was de oudste deelnemer een krasse negentiger (!!) Peter Lunn, de kleinzoon van de bedenker van de race in 1928! Is er misschien animo onder de lezers om een Wintersportweerman team te formeren en in 2013 samen te gaan?

Hieronder nog een bijzonder bericht van de organisatie over de deelname van enkele Afghanistan veteranen van het Britse paralympic team…

Van de organisatie van het Inferno Rennen:

Das britische Pegasus Team hat schon mehrere Male am Infernorennen teil genommen, allerdings sind in diesem Jahr zwei der Teammitglieder junge britische Fallschirmspringer, die im Krieg in Afghanistan verwundet wurden und nur noch einen Arm einsetzen können. Hauptmann Martin Hewitt wurde in einem heftigen Kampf mit den Taliban im 2007 durch einen Schulterschuss verletzt und kann den Arm nicht mehr bewegen. Fallschirmspringer Jaco Van Gass verlor seinen linken Unterarm als er 2009 in einen Hinterhalt geriet und von einer Granate getroffen wurde. Beide fahren Ski im Britischen Skiteam der Behinderten und hoffen an den Winterspielen der Paralympics 2014 teilnehmen zu können. Im Infernorennen nimmt das Pegasus Team an der Kombination teil und bestreitet alle drei Disziplinen (Langlauf, Riesenslalom und Abfahrt).

Im vergangenen März haben beide an einem Marsch (einer Expedition an den Nordpol) mit den Verwundeten teilgenommen, die zeitweise von Prinz Harry begleitet wurde. In diesem Jahr ist eine weitere Expedition zum Mount Everest geplant.

Hoop dat jullie het Duits kunnen volgen! 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.