Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Ineens behoorlijke sneeuwval in al eerste krokusweek en helaas ook regen

check ook eens

74 Reacties

 1. Maarten schreef:

  Waar EC voor volgende week toch echt wel een noordwest stroming inzet voor de alpen met koude luchten, komt GFS6 toch met een gematigder beeld. Eerst regen in de noordalpen onder de 1500 en later overgaand in sneeuw. Westalpen houden het helemaal droog volgens deze run met hogere temperaturen. Kortom, allemaal nog ver weg en ik acht nog zeker een kans dat het helemaal droog blijft in de alpen volgend weekend. We gaan het zien.

 2. Angelle schreef:

  Sauerland ziet er somber uit volgens mij of zien jullie het anders in? Vetrouw jullie berichten toch vaak wel het meest aangezien deze vaak lijken te kloppen

  • Roy schreef:

   Skiën kan je daar de hele krokus wel maar het zal wisselvallig worden als je even tot 240 uur vooruit het Europese model bekijkt. Kan toch ook best wat regen gaan vallen.. ook sneeuw maar dat hangt ook af wanneer je gaat? Ik vindt de 1e krokusweek vooralsnog GEEN lekkere voor het Sauerland als je het mij vraagt. De 2e week kan wel eens een topweek worden maar alles nog ver weg hoor. Veel is nog te onzeker. Wacht het nog even af..

 3. Tim/hochkonig schreef:

  Heerlijk die video’s hajo…. Hoe langer, hoe beter!!!!

  En vooruitzichten zijn goed met behoorlijke afkoeling zo richting maart.

 4. Bart Katwijk schreef:

  Blegh, regen op dinsdag. M’n gevoel zegt dat het qua hoeveelheid wel mee gaat vallen, lage intensiteiten, maar daar zit ik nog steeds niet echt op te wachten. Ik zit in Lech-Zuers komende week (waar het overigens nu lekker doorsneeuwt, meer dan ik paar dagen geleden dacht).

  • Martijn sonnenberg schreef:

   in Lech zul je denk ik geen last hebben van de regen hebben denk ik, wellicht natte sneeuw, maar daar zal het wel grotendeels bij blijven. voor komende week staan er ook geen grote hoeveelheden op het programma (itt vorig jaar, toen we 30 cm op de auto hadden aan het einde van onze aankomstdag die vervolgens volledig weggeregend was de nacht erop). Tenzij je buiten het dorp verblijft en de pas nog af moet 😉

  • Hoi @Bart, daar ben ik vanaf morgen (zaterdag) ook aanwezig om te skiën.
   Wij verblijven echter in het wondermooie Lechtal maar rijden telkens naar Warth-Schröcken
   om te skiën.
   Tenzij er voldoende sneeuw ligt en de kwaliteit prima te noemen valt blijven wij op de Jöchelspitze @ Bach.
   Misschien komen we mekaar wel een keer tegen te Lech-Zürs, der Weisse Ring staat sowieso op ons programma.
   Ik draag een opvallende oranje (yeah i know, shame on me!!) 😛 😆 ski jas en meestal een witte muts. Je kan mij ook herkennen aan mijn perfecte houding en snelheid tijdens het parallel skiën. 😆 😉
   Alvast een fijne vakantie en geniet ervan !

 5. marco schreef:

  ff off topic:

  Maartem Meiners staat na de 1e manche van de reuzenslalom bij het WK in Sankt Moritz op een knappe 25e plaats op 2.04 seconde van de snelste.

  Om 13:00 uur de 2e manche. Voor wie kan live kijken op tv!

  • marco schreef:

   start van de 2e manche is naar 13:30 uur verschoven, omdat een vliegtuig tijdens een vliegshow de kabel aan wat een zwevende camara hing kapotvloog. Delen van de camara landde op de grond bij de finish. Gelukkig niemand geraakt.
   Een deel van de kabel is ook op de stoeltjeslift geland, die de wedstrijdskiers naar de start moet brengen…

 6. Hanjo Vd Berg schreef:

  Ik heb het videobericht nog niet gekeken maar de titel en de stukjes tekst doen vermoeden dat we het hebben over de a.s. week? Volgens de ensembles helemaal geen sneeuw te zien (prikpunt Montafon)?

  Dacht even dat je het over week erna hebt? Lijkt dan nl wel een aardige dump te worden met een mogelijk vervolg op 2/3 maart.

  Voor een ieder die nu onderweg gaat/is; heel veel plezier en doe voorzichtig!

 7. MorRonski schreef:

  @hajo
  Van waar komen de kaarten die je steeds in het videoweerbericht laat zien

 8. Erik schreef:

  Wij gaan, voor de laatste x, naar Willingen Sauerland . Vorig jaar moest ik al duimen draaien ivm hoge temps en nu is het net zo. Natuurlijk kan er nog een hoop veranderen in de dagen. Een noord – noordwesten stroming zo wel even fijn zijn… Volgend jaar toch echt de hogere bergen weer opzoeken. Dit is niks…

 9. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ik denk en hoop dat de regen komende week achterwege blijft!Het is ook iets wat ineens tevoorschijn komt in de modellen en er vanavond weer uit kan zijn.de Oostenrijkers spreken ook nog gewoon van droog weer tot aan de dump van vrijdag die wel consequent word berekend.

 10. Prachtig, prachtig en nog een keer prachtig!
  Volop sneeuw nu @ Warth-Schröcken en Lech-Zürs en het zijn wel heel dikke en intense vlokken.
  De weergoden hebben netjes geluisterd want na een aantal tegenslaande jaren had ik ze eens goed bedreigd, blijkbaar waren ze hiervan onder de indruk en zijn ze werkelijk bang geworden. 😆 😆
  Ziet er prima uit zeg, wie had dat ooit kunnen danken? Zo vlak voor onze wintersportvakantie nog een laag vers poeder op de pistes.
  Kan niet wachten om in de auto stappen, ik rij in één ruk tot ginds denk ik omdat ik er echt naar verlang en uitkijk.
  Fijn weekend iedereen en voor wie naar de Alpen gaat een fijne vakantie ! 🙂

 11. Wouter schreef:

  Wat een enorme domper ! Dagen lang gingen we een mooie week tegemoet en 1 dag voor vertrek is het “3x nix” met zelfs mogelijk regen ???? Meteen een wijze les en goed voornemen, ik kijk en lees niets meer qua voorspellingen tot het moment dat ik vertrek….

  • Allie schreef:

   En misschien is dat nog te vroeg 😉

  • Mogelijk regen hoor, denk eerder dat het gewoon sneeuw zal zijn.
   Laat je vakantie er niet vroegtijdig door vergallen, komt allemaal wel weer goed
   maar als het toch mocht regenen dan is dat zwaar balen.
   Hadden we vorig jaar toen het op onze vierde dag van ‘s ochtends tot ‘s avonds pijpenstelen goot.
   Alvast een fijne vakantie gewenst !

 12. Arjan Ischgl schreef:

  Net aangekomen in stuben am arlberg. Al een mooie laag gevallen en het sneeuwt lekker door. Rond de middag regende het nog wel rond de 1300meter. Laat de zon maar schijnen, want sneeuw ligt er genoeg.

 13. Remko schreef:

  Leuke sneeuw in Sankt Moritz en Hochfilzen. ARD zend WK’s uit.

 14. Karin schreef:

  @Hajo dank voor de video en leuk om je te horen zeggen dat er tot mei volop geskied wordt. Dat is bij weinigen bekend, vandaag weer in de Volkskrant een stuk waarin wordt uitgelegd dat we binnenkort alleen nog maar vanaf 2500 meter terecht kunnen, vanwege de klimaatverandering… En dat we het rond de kerst in de toekomst wel helemaal kunnen schudden. http://www.volkskrant.nl/alle-nieuws-over-wintersport/

 15. Oelie schreef:

  @Hajo, mooi en duidelijk verhaal. Nu allen nog ff duimen om die sneeuwgrens een paar honderd meter naar beneden te krijgen.

 16. Roy schreef:

  Willekeurig prikpunt in de Haute Savoie hieronder laat zien dat de GFS06h heel erg slecht is qua neerslag in de vorm van sneeuw tov de 00h. De 24/25e wel erg bovenin met ook steun! Het zal toch niet gebeuren zeg.. Zo mooi als de 00h was voor de Westkant met nergens regen alleen maar zon en vervolgens dikke sneeuw! Afwachten waarmee de modellen vanavond komen. Kan wel eens alle twijfels gaan wegnemen.. Duimen!

 17. Bruno schreef:

  Allemaal super mooi nieuws, ik vertrek donderdag voor 10 dagen. Maar laat ons realistisch blijven is nog 8 dagen verwijderd dus eigenlijk meteofictie er kan nog zoveel veranderen!

 18. Daan schreef:

  Live vanuit Gaschurn (Silvretta Montafon) kan ik melden dat het hier sinds 10 uur vanochtend onophoudelijk sneeuwt. Het webcam beeld dat Hajo hierboven heeft geplaatst geeft het vermoeden dat er nog enig zicht was maar naar mijn idee zag je vooral op de open pistes geen hand voor ogen! Gister was een enorme topdag en dat wordt zaterdag hopelijk ook. Vandaag was het voor de skipret in mijn ogen echt bagger (door het weer). We zijn om 15u gestopt. Einde van de zaterdagmiddag weer naar NL. Gaschurn ligt op ca. 1.000m en in het dorp is tot nu toe ook een paar cm gevallen. Temperatuur zit in het dorp rond de nul (denk net er boven) dus het wordt wat pappig. Op de berg echter rond het middaguur al redelijke hoeveelheden. Ik schat nu al zeker 4-7cm en het sneeuwt nog onophoudelijk door in het dorp, dus boven ook. Degenen die onderweg zijn/gaan naar deze regio treffen een prachtig vers tapijtje aan en eigenlijk was het allemaal al erg goed naar mijn idee.

 19. Hans schreef:

  @Hajo je durfde het toch maar niet aan om GFS o6 te bespreken? 🙂
  Ja, je moet ook nog wat over laten voor @Ronaldo ‘s SNACKbericht vanavond. Oef, b…..knijpen of toch niet.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   interessanter is het om dit bbeeld ook voor de latere maanden van het jaar, maar ook voor de hier voorgaande jaren te zien. Korte meetreeks, ‘natuurlijke variatie’ etc. Ik kan hier geen conclusies op trekken

 20. Jannes schreef:

  Wat een mooie berichten toch en wat leuk dat dit laagje een kick start is voor de lucky ones deze week. Hoop dat het winters genoeg voor je wordt deze week Kirsten! Het is je gegund in ieder geval 😉

  Enjoy de vakantie iedereen!

 21. qlubtempo schreef:

  Hier de gfs 12h voor de franse Alpen.
  Roy, Hans, Ron roept u maar!

 22. Ronaldo schreef:

  Jammer.
  Al op14 feb. meldde ik de regen op dinsdag omdat het keer op keer terug kwam in de pluim.
  Dus geen verstoppertje van de modellen.
  Nu dus toch bewaarheid.
  En ik zit er middenin.
  Jammer.

  • Simon schreef:

   Het is je niet gegund! Jammer, maar zal de pret uiteindelijk vast niet bederven. Geniet er van 🙂

  • Roy schreef:

   Ik denk omdat je te vaak onze vrijdagavond hebt vergald! 😉 haha hèhè nee is flauw. Misschien valt het mee. Dat hoop ik voor je. En anders de overige 5 dagen allemaal zonnig! 🙂

 23. Roy schreef:

  Ai ai ai de GFS12h net net net niet! De cirkelzaag van Hajo komt niet diep genoeg 24/25e! Maar wat is ie dichtbij! Nog niets beslist hier.. ensemble en EC afwachten maar weer. Wat gaat dit spannend worden zeg!

 24. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 12 doet idd ook de regen voor de Alpen op dinsdag pffff .Ik ga ontzettend duimen voor ec zometeen!!

 25. Harm (Zutphen) schreef:

  EC is nu binnen tot 192h en het laat de kou zo te zien wel terugkeren naar de Franse Alpen (Nederland en rest van Europa ook trouwens). Lijkt haaks te staan op GFS voor wat temperaturen betreft..

  • nils schreef:

   doe die dan maar…
   Denk dat we pas woensdag duidelijkheid hebben over neerslag en temperatuur voor die vrijdag en zaterdag.
   Dus ook als er nu kl*te runs tussen zitten vrees ik niet. Heb er eigenlijk wel een goed gevoel over.

   • Harm (Zutphen) schreef:

    Op basis van de vrij constante runs de afgelopen dagen vrees ik ook niet echt, hoewel ik wel wat zenuwachtig wordt van Meteociel die 16 graden in Samoëns (700 meter) geeft voor eind februari en een 0-graden niveau rond de 3000 meter..

    Maar hoop dat dat een pub-run is.. :p

 26. Jeroen schreef:

  De Noordpool opnieuw bevriezen met kanonnen, kan dat? – http://nos.nl/l/2158756

  • Jannes schreef:

   Lekker laten smelten! Energie voor nuttige dingen gebruiken, natuur hou je toch niet tegen 😉

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Zo is het Jannes… we zitten tussen 2 ijstijden in met de bijbehorende afsmelt. Sowieso nog een wonder dat we hier in Europa elk jaar lekker kunnen wintersporten én dat er nog zulke belachelijke hoeveelheden ijs op bijv de Noord- en Zuidpool en Groenland aanwezig zijn..

 27. Jannes schreef:

  Oef zelfs ik krijg stress bij die GFS kaarten… Dat terwijl ik pas 25 maart richting Les Menuires vertrek haha. Beetje overtrokken…

 28. Wenshart schreef:

  Facebook Livigno zuid Alpen live beelden; t sneeuwt ook daar!

 29. seppe schreef:

  @kirsten .
  Ik ver wacht mooie foto’s van u.fijne vakati.

 30. Roy schreef:

  Hoofdrun van het EC12 is een stuk beter dan het GFS12 maar oh oh wat zit deze diep in het ensemble.. (geprikt in de Savoie) ja het is spannend momenteel!!

  • Leo schreef:

   Pfff. Inderdaad!
   Vooral op de hoogtekaart (500 hPa-vlak is ca. 5500 meter) is goed zichtbaar waar het net wel (EC) of helemaal niet (GFS) goed gaat:

   In het EC het hogedrukgebied op de oceaan net goed genoeg noord-zuid georiënteerd om de polaire kou en dus sneeuw door te laten dringen tot de Alpen;

   GFS laat die kou (vrij ver) noordwaarts langstrekken.
   Spannend!

 31. Hajo schreef:

  Geen avondupdate vandaag.

 32. Robbert schreef:

  Vandaag mijn 1e skidag in Westendorf; hele dag sneeuw., zeker 10cm gevallen. In de lagere contreien ook natte sneeuw. Ik heb in ieder geval eenbpravhtige dag gehad…, maar ik vind dan ook dat sneeuwval bij de wintersport hoort….

 33. Harp schreef:

  Boeien die fransen oosterijk is het land van de wintersport dichterbij beter eten vriendelijker beter verstaan etc etc

 34. Leo schreef:

  Haha mag ik Hajo toch weer eens tegenspreken. Er komt nog wel een avondupdate. Ik begin zo meteen; verschijnt over uiterlijk een uurtje.

 35. Mark (breda) schreef:

  Go Leo! Toppie!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.