sonna-alp-gr

De modellen hebben echt verstoppertje gespeeld de laatste dagen. Uiteindelijk lijkt de “cirkelzaag” uit de meteofiction met sneeuw in Nederland begin maart er echt te komen. Maar op de kortere termijn zijn er echt verassingen. En niet allemaal even leuk! Vandaag is het wel leuk om in de Alpen sneeuw met een lage sneeuwgrens te zien. Hierboven Kleinwalsertal en hieronder Montafon.

24

Een grauwe dag. Zondag en maandag is de zon volop terug gelukkig. Franse Alpen en zuidkant is er helemaal geen sneeuw en ook alleen lichte bewolking.

27

Aan de Zwitserse kant van de Portes du Soleil (Champéry, Morgins, Champoussin, Les Crosets) zien we vandaag inderdaad een heel ander beeld. Kies maar wat je liever hebt. Ik zou het wel weten!

barboos

De ontwikkelingen heb ik in een uitgebreide video doorgenomen. Het meest opmerkelijke verschil is de hevige sneeuw vrijdag én helaas ook zaterdag in de modellen vandaag. Dat is echt een ellendige reisdag zo met sneeuw tot thuis in Nederland. Dat zal Leo in zijn bericht gisteravond niet hebben gehad want toen was het nog meer regen in het laagland. Een ander droevig verschil is dat er komende week onder 1500m twee keer regen kan zijn aan de noordkant. Dinsdag en donderdag.

Duidelijk. En verrassend!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

74 reacties

Gesloten voor reacties.