overstroming

Breunis en Eric tipten me vanochtend over wat er vannacht in delen van Zwitserland en Oostenrijk is gebeurd. Ik kan nergens statistieken of kaarten vinden van hoeveel hemelwater er lokaal is neergedaald maar als de spectaculaire bliksemvideo in dit artikel een maatstaf is moet het echt idioot zijn geweest. Hierboven hoe het er vanochtend in de regio’s Sellrain Paznaun uit zag. Meer foto’s hierrr.

Unglück Dierikon: ...

We hebben de afgelopen periode herhaaldelijk opgemerkt dat de Alpen zeer neerslagrijk zouden zijn (bijvoorbeeld op 3 juni) maar dat we nog zouden moeten schrijven over een noodlottig ongeval waarbij een moeder van 32 en een dochtertje van 5 omkwamen…. Het gebeurde in Dierikon in het kanton Luzern. Een man wilde in de parkeergarage op de foto auto en scooter in veiligheid brengen. Moeder en dochter volgden hem in de kelder en werden daar door een soort tsunami verrast en overleden. In Graubünden waren eerder die dag al 3 mensen overleden bij dit auto-ongeluk.

beieren

Op dit moment onweert het al uren door in de regio München. Daar kunnen ook nog tientallen millimeters neerslag komen. Zo direct een weerbericht voor de Lage Landen. Excuus voor de trage start vanochtend…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.