Elm-Ämpächli, wintersport Zwitserland

Klik voor grotere afbeelding

Plaat van de dag of tenminste van de ochtend: in het skigebied van Elm het bergrestaurant Ämpächli op 1485 m. Heerlijke sneeuwplaat. Langs heel de Zwitserse noordkant en ook in Wallis sneeuwt het vanochtend al stevig tot in de allerlaagste dalen.

Hieronder een hele verzameling ochtendcams

Buienradar wintersport 20 december

Klik voor grotere afbeelding

Op de Europese buienradar is prachtig te zien hoe de neerslag in Nederland – vannacht ook al sneeuw – samenhangt met de sneeuw nu in de Alpen. Die stuwing gaat door tot morgenvroeg waarbij de sneeuw ook uitwaaiert naar Oostenrijk. Morgenochtend nog voor het stopt te sneeuwen arriveert alweer de volgende pluk sneeuw en ook die heeft nog een lage sneeuwgrens.

En nu genieten van de Zwitserse plaatjes van vanochtend – sneeuwgrens? niet! – ook de grote steden in het laagland worden wit:

[fbphotos id=312874485413430]

Prijsvraag van de dag: welke cam spotte de kerstman vanochtend?

Cams verzameld met www.kaikowetter.ch, de beste plek voor live sneeuwval in Zwitserland.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.