Elm-Ämpächli, wintersport Zwitserland

Klik voor grotere afbeelding

Plaat van de dag of tenminste van de ochtend: in het skigebied van Elm het bergrestaurant Ämpächli op 1485 m. Heerlijke sneeuwplaat. Langs heel de Zwitserse noordkant en ook in Wallis sneeuwt het vanochtend al stevig tot in de allerlaagste dalen.

Hieronder een hele verzameling ochtendcams

Buienradar wintersport 20 december

Klik voor grotere afbeelding

Op de Europese buienradar is prachtig te zien hoe de neerslag in Nederland – vannacht ook al sneeuw – samenhangt met de sneeuw nu in de Alpen. Die stuwing gaat door tot morgenvroeg waarbij de sneeuw ook uitwaaiert naar Oostenrijk. Morgenochtend nog voor het stopt te sneeuwen arriveert alweer de volgende pluk sneeuw en ook die heeft nog een lage sneeuwgrens.

En nu genieten van de Zwitserse plaatjes van vanochtend – sneeuwgrens? niet! – ook de grote steden in het laagland worden wit:

[fbphotos id=312874485413430]

Prijsvraag van de dag: welke cam spotte de kerstman vanochtend?

Cams verzameld met www.kaikowetter.ch, de beste plek voor live sneeuwval in Zwitserland.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.