Sinds december 2009 ga je in Zell am See „stylisch“ en comfortabel “auf die Schmitten”. De oude gondels die sinds 1968 hun rondjes draaiden zijn toen vervangen door twee superdeluxe cabines ontworpen door de Porsche Design-Studio in Zell am See. Elk van de twee oude gondels heeft in die 41 jaar 17 keer de omtrek van de aarde afgelegd en samen hebben ze 9,4 miljoen gasten vervoerd.

Er ging al sinds 1927 een gondel naar de Schmittenhöhe en daarmee is het het oudste lifttraject van het Salzburgerland. „Ons doel was om niet alleen deze erfenis te bewaren maar om de toekomst van de wintersport te definiëren. De Porsche Design-Studio was daarvoor de ideale partner“, aldus de liftmaatschappij. De nieuwe flitsende gondelcabines vormen de vijfde generatie. De nieuwe cabines brengen 40 personen binnen 8 minuten naar de 2000m hoge top van de Schmittenhöhe. Bijzonder is dat een van de gondels kan worden uitgerust met een bar en multimediassteem. Daarmee kan deze gondel ’s avonds worden ingehuurd voor feesten en incentives terwijl je van een adembenemend uitzicht op Zell am See geniet.

 porsche gondel zell am see

Voor zo ver je het niet wist: Ferdinand “Ferry” Porsche was ontdekte tijdens een autorit een prachtige almboerderij  – het Schüttgut – in Zell am See die zijn vader in 1941 kocht. De familie bracht er de laatste jaren van de oorlog door. Na zijn pensioen trok Ferry Porsche zich terug op die boerderij en hij overleed er 1998.  


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.