Hierboven de webcam met de dikste sneeuw al vanochtend en die is uit de Jura in Zwitserland op 1520m. In diezelfde Jura zien we ook een cam met sneeuw op 920m en dat is vanochtend het record. Elders in de Franse Alpen en aan de zuidkant zien we een sneeuwgrens die nog hoger ligt dan 1500m. Ook in deze gebieden zakt de sneeuwgrens pas echt naar de laagste dalen komende donderdagochtend vroeg. Laten we eens wat plaatjes bekijken!   

Webcams ochtend 27 november Franse Alpen
[fbphotos id=507599745940902]

De Franse Alpen bijten echt het spits af. Hier zien we hooggelegen skigebieden snel de kleur krijgen die we willen zien: WIT!

Webcams ochtend 27 november Zwitserse Alpen
[fbphotos id=507599299274280]

Hier ook dat punt in de Jura met sneeuw op 920m. Verder mooie mystieke plaatjes ook uit die gebieden waar het nog niet sneeuwt.

Webcams ochtend 27 november Italiaanse Alpen
[fbphotos id=507600429274167]

Zullen we St. Catherina maar benoemen tot heilige van de kunstsneeuw? Twee skidorpen van die naam leggen in dit dooiweer (met wel nachtvorst) al hele kunstsneeuw pistes aan. Dan denk ik toch altijd met ietsje koudere winters in Nederland krijgen we hier ook ooit outdoor kunstsneeuwpistes! En dan die berghut Schöne Aussicht in het Val Senales. En leuk om te zien dat het in Livigno – waar al enkele liften open zijn – weer sneeuwt.[dc_slider slider=”7126″ captions=”true”]Hierboven zie je het moment van de omslag donderdagochtend vroeg waarop de sneeuwgrens keldert en de sneeuwval intensiveert. Noem het een sneeuwbom. Als je donderdag bij het ochtendkrieken cams gaat opspeuren…. dan hebben we echt andere plaatjes dan vanochtend!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

69 reacties

Gesloten voor reacties.