Hierboven de webcam met de dikste sneeuw al vanochtend en die is uit de Jura in Zwitserland op 1520m. In diezelfde Jura zien we ook een cam met sneeuw op 920m en dat is vanochtend het record. Elders in de Franse Alpen en aan de zuidkant zien we een sneeuwgrens die nog hoger ligt dan 1500m. Ook in deze gebieden zakt de sneeuwgrens pas echt naar de laagste dalen komende donderdagochtend vroeg. Laten we eens wat plaatjes bekijken!   

Webcams ochtend 27 november Franse Alpen
[fbphotos id=507599745940902]

De Franse Alpen bijten echt het spits af. Hier zien we hooggelegen skigebieden snel de kleur krijgen die we willen zien: WIT!

Webcams ochtend 27 november Zwitserse Alpen
[fbphotos id=507599299274280]

Hier ook dat punt in de Jura met sneeuw op 920m. Verder mooie mystieke plaatjes ook uit die gebieden waar het nog niet sneeuwt.

Webcams ochtend 27 november Italiaanse Alpen
[fbphotos id=507600429274167]

Zullen we St. Catherina maar benoemen tot heilige van de kunstsneeuw? Twee skidorpen van die naam leggen in dit dooiweer (met wel nachtvorst) al hele kunstsneeuw pistes aan. Dan denk ik toch altijd met ietsje koudere winters in Nederland krijgen we hier ook ooit outdoor kunstsneeuwpistes! En dan die berghut Schöne Aussicht in het Val Senales. En leuk om te zien dat het in Livigno – waar al enkele liften open zijn – weer sneeuwt.[dc_slider slider=”7126″ captions=”true”]Hierboven zie je het moment van de omslag donderdagochtend vroeg waarop de sneeuwgrens keldert en de sneeuwval intensiveert. Noem het een sneeuwbom. Als je donderdag bij het ochtendkrieken cams gaat opspeuren…. dan hebben we echt andere plaatjes dan vanochtend!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

69 reacties

Gesloten voor reacties.