Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Kleinwalsertal
Lees verder >

In welk dorp je ook verblijft, Kleinwalsertal doet je verbazen.

In Slowakije hebben ze wel het lef om in bikini de piste op te gaan

check ook eens

25 Reacties

 1. Joke, Riederalp schreef:

  Jammer genoeg krijg je verwondingen als brandwonden als je een schuiver maakt…….

  • Hajo schreef:

   Dat moet je dan dus niet doen dus. Geldt ook als je in Holland naar de Albert Heijn fietst.

   • Joke, Riederalp schreef:

    Sorry als ik van mijn fiets val krijg ik in principe geen brandwonden!!! Wel een schuiver in de sneeuw en helaas zijn dat erg pijnlijke en moeilijk te genezen wonden……Ik zie ze elk jaar weer voorbij komen……. Maar natuurlijk iedereen moet zijn eigen risico bepalen!

    • Willem schreef:

     Ik weet niet, maar de laatste keer dat ik op het beton vloog met mn fiets hielp die pleister echt niet meer….

    • Joke, Riederalp schreef:

     Je moet het eigenlijk vergelijken met een schuiver maken op een zandingestrooid kunstgrashockeyveld en dan 50 meter doorrollen!!!!!het enige voordeel is dat de sneeuw meestal schoon is en het hockeyveld niet!

     • Hajo schreef:

      Recent onderzoek heeft aangetoond dat het voor je immuunsysteem goed is om vrij regelmatig kleine wondjes op te lopen. Sommige auto-immuunziekten worden versterkt omdat in onze te beschermde wereld het immuunsysteen te weinig te doen heeft. Ergo: een goede skiër kan heus bloot de piste op met een risico van 1% op vallen en een kans daarbij van 50% op kleine wondjes. Ergo: pak een baksteen en schaaf eens goed over je arm. Doe dit 1x per week. Is goed voor je… en ik meen dit serieus…

     • Willem schreef:

      Beetje radicale oplossing voor 1 dagje bikiniski lijkt me toch?

     • Joke, Riederalp schreef:

      Sorry Hajo ik heb het over brandwonden en misschien omdat ik een vrouw ben, zit ik niet lelijke littekens te wachten haha

 2. Jelte schreef:

  Pff Hajo, vorig jaar ook genoten van korte broeken weer.
  Kon dit jaar weer alleen had niets bij mij, anders weer gegaan 🙂

 3. Hajo schreef:

  @Joke, Riederalp: toen ik onlangs in Saalbach op 1 been door de waterbak skiede bleef aan de overkant die ski in het plastic hangen en viel ik hard met mijn blote schouder op de sneeuw. Ik weet dus uit eigen zeer recente ervaring dat je geen brandwond op loopt maar een ondiepe ruwe schaafwond. Niks aan het handje. 🙂

  • Joke, Riederalp schreef:

   Ik bedoel niet een beetje kneuteren op een oefenwei maar op een normale afdaling waar als je valt naar beneden rolt…….. Maar iedereen z’n eigen lol, maar ik ga wel burnen op het terras haha

   • Joke, Riederalp schreef:

    En ik moet natuurlijk het goede voorbeeld geven aan mijn kleinkinderen(die krijgen al op hun donder als ze hun handschoenen uit doen)!!!!!!! Haha

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Waar gaat dit over??? Ik denk dat @Joke, Riederalp het goed verwoordt en op de gevaren en gevolgen wijst !

   • Joke, Riederalp schreef:

    Ik ben niet roomser dan de paus hoor want ik heb ook weleens in bikinie geskied(achteraf gelukkig niet gevallen) maar later heb ik wel behoorlijke brandwonden gezien vandaar dat ik reageerde. Laten we nu het maar weer over het weer hebben……..het is hier nog steeds bikinieweer haha

    • Asten schreef:

     Als ik 8 uur in de zon ski in mijn boxershort hoef ik niet eens te vallen om onder de brandwonden te zitten… Verder weet ik uit eigen ervaring dat kijken naar in bikini skiende skiesters erg goed is voor de sfeer…

    • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

     Je hebt gelijk om het te noemen, een gewaarschuwd mens……

 4. Snowqueen schreef:

  Die baksteen ken ik nog uit de tijd dat ik motor reed. ‘ haal je duim een snel over een baksteen en kijk wat er gebeurt’ : daarna heb ik het nooit meer in mijn hoofd gehaald om zonder handschoenen motor te rijden of te skiën. Bikini’ ‘s zijn voor op het strand, hoe leuk het er ook uit ziet: kleding aan en helm op.

 5. Patrick schreef:

  Toch rare kerel soms die Hajo . Leuk is anders .

 6. Hajo schreef:

  Waar het om gaat is dat het voorzorgsprincipe zinloos is. Je maakt altijd een afweging welk risico je neemt. En zo zul je niet bloot als een dolle sprongen gaan maken die je normaal nog nooit gedaan hebt. Maar een motorrijbewijs heb ik ook en op de motor kun je ook best eens een stukkie 40km/u rijden zonder helm in een T-shirt. Ik ben bereid een bak kritiek over me heen te krijgen hiermee. We leven in een extreem beschermende tijd waarin de overheid overal wel veiligheidsregeltjes voor heeft verzonnen. Toch zul je zelf een inschatting moeten maken. Wat is meer risico? Bikiniski op een blauwe piste? Of volledig uitgerust en getraind een toerskitocht maken? Als een ervaren toerskiër op een ochtend zegt: “Ik ga met 3 vrienden een toerskitocht doen”. Dan zeg je ook niet direct: “Zou je dat nu wel doen”. Als iemand zegt: laat me eens gek doen en bikiniskiën… dan komen de Pavlov reacties meteen los.

  Klopt het dat jullie deze nog hadden gemist?

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Interessante discussie. De visie van Hajo is in mijn ogen genuanceerd. Bij felle zon zijn factor 50 bescherming en een bril met UV-filter belangrijker dan andere attributen.
   Zelf heb ik ijzige pistes met toerlanglaufski’s geskied. Klettersteige zonder touw geklommen. Steile bergwanden met sneeuw zonder touw beklommen. In een groepje van 2 personen zonder touw en met goede verstelbare skistokken gletsjers overgestoken.
   Als je geen ervaring hebt op deze gebieden, raad ik je af om dit te doen!

 7. Henri schreef:

  Vorig jaar al eens in Reutte met de korte broek en shirt skiën, heerlijk om een keer te doen! Zoals het er nu naar uit ziet, ga ik eind april/begin mei een dagje in m’n korte broek op de restsneeuw in het dan al gesloten Winterberg skiën. 🙂
  Ieder z’n ding en inderdaad goed om even mensen te waarschuwen, maar ik heb toch wel liever een heerlijke en bijzondere dag skiën met wat onschuldige (brand)wondjes, dan niet skiën.

  Jasná Chopok is overigens ook een erg mooi gebied! Afgelopen januari daar een dagje geweest. Verrassend groot en modern gebied, mooie concurrentie voor de middelgrote gebieden in de Alpen. Ik wil er best wel een review van maken.

 8. Robin schreef:

  Joke, bedankt voor jouw waarschuwing voor brandwonden. Waarschijnlijk ben ik het met Hajo eens dat we in een wel heel beschermde tijd leven (misschien wel té) en juist daarom vind ik Joke’s reactie een heel goede.
  Ik zal het uitleggen; ik lees een waarschuwing voor brandwonden als je hard gaat en valt. Niet dat het verboden zou moeten worden.
  Hierdoor kan een ieder zelf kiezen welk risico hij/zij bereid is te nemen. Zelf zou ik nooit klettersteigen zonder touw, maar zullen sommige mensen dat soms prima kunnen.
  Naar mijn mening zou het ideaal zijn als je zelf een goed afgewogen keuze kan maken op basis van de risico’s. Daar heb je informatie bij nodig, en die heeft Joke bij mij net wat verder aangevuld!
  Net als de lawine-verhalen van vooral Hajo. Maar ik zou graag de betutteling een halt toe willen roepen.
  Ons land ‘vertrut’ naar mijn gevoel. Steeds meer wordt met verboden en regeltjes afgeschermd. Goede bedoelingen, maar laat de mensen toch alsjeblieft zelf een afgewogen keuze maken; licht voor in plaats van verbiedt!
  Maar dit dwaalt wel erg ver af van het (winter?)weer.
  Het wordt een prachtige dag vandaag in de LL; laten we daar vooral van genieten.
  Vanmiddag eerst nog een rondje rennen in mijn lunchpauze en daarna ga ik op tijd naar huis en kan ik nog even genieten van de zon in de tuin. Nu nog even sneeuwfoto’s kijken………

 9. Hajo schreef:

  Afdwalen? Nee hoor! Allemaal on topic! Hoop voor jullie ook heel waardevol dat op dit blog soms een even een pittige discussie ontstaat en uiteindelijk toch altijd wederzijds begrip. @robin: erg gave aanvulling!

 10. nils schreef:

  Waarom ziet bikiniski er mooier uit dan bikinisurf…
  Afgelopen winter stapte ik boven uit de gondel zonder mijn handschoenen. 3 opties: met de lift naar beneden, wachten tot ze weer boven komen of naar beneden boarden zonder handschoenen. tsja… strakke eerste afdaling met 800 meter hoogteverschil kon in niet weerstaan. Beetje dom misschien met die harde pistes. maarja een risicootje op zijn tijd 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.