siberie-ijszwemmen

In Siberië is de ijzige kou vroeger gearriveerd dan normaal. ’s Nachts zakt het kwik al tot -36ºC. Overdag is het -20ºC. De bewoners lusten er pap van. Deze foto’s zijn actueel!

Een van de thema’s op deze website is de gezondheid van koudeblootstelling. Zelf  zwem ik nog steeds buiten in het kanaal even verderop. In principe op elke zonnige windstille dag. Als je het met regen en harde wind doet dan ben je echt een bikkel. Met rustig weer is het juist heel vredig en sereen. Als je nu nog moet beginnen ben je laat. Het koude water doet nu al pijn. Meestal op plekken in je lichaam waar een kwaaltje zit. Je moet het dus omarmen. Maar het is moeilijk als je het nooit eerder gedaan hebt het alleen te doen. Misschien tuig ik als Wintersportweerman nog wel eens een weekeinde op! Hoeven we ook helemaal niet naar de Alpen. Mensen zie er zin in hebben?

Categorieën: Koudddd

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Peter · 31 januari 2021 op 16:00

2009 hadden we 60 centimeter sneeuw in maart in Friesland.

Gesloten voor reacties.