Australian-Nudie

Deze man – Billie Brislane – is geen volgeling van Wim Hof. Deze man is niet eens een streaker. Deze man is gewoon compleet gestoord. En geef hem eens ongelijk. Hij woont waarschijnlijk al heel zijn leven in het Australische laagland en heeft nog nooit sneeuw gezien. En daarom moeten we nu allemaal kijken naar zijn heerlijke kinderlijke enthousiasme!

Geef die man eens ongelijk!

kangaroo

Op 13 juli schreven we al over kalfjes met dekentjes in Australië. Gisteravond krabde ik wel even over mijn bol toen ik in dit Canadese artikel las dat er voor het eerst sinds 1836 sneeuw in Sydney was gevallen. De foto van een kangaroo in de sneeuw sprak boekdelen. Welnu: die sneeuwval uit 1836 schijnt te kloppen. Met de huidige Antarctic Vortex is er echter zeker geen sneeuw in de stad op zeeniveau gevallen. Wel in de omliggende heuvels en bergen. Daar in Orange waar die kangaroo staat is het 50 jaar geleden, lezen we op metronieuws.nl. In de Blue Mountains op een steenworp van de stad de meeste in 29 jaar. Moet dat niet 31 jaar zijn? In dit artikel lezen we dat de laatste dergelijke sneeuwval in 1984 was met alleen in 2007 iets dat in de buurt kwam.

Deze vrouw laat met kleren aan zien hoe het is om voor het eerst in je leven sneeuw mee te maken. De uitspraak van een meteoroloog in het bijbehorende artikel in The Guardian spreekt boekdelen.

In Queensland, snow fell in Stanthorpe, Eukey and on the south east border with NSW, but Bureau of Meteorology (Bom) forecaster Gordon Banks said the bureau was having trouble measuring it. “We don’t actually measure the depth of snow fall, it’s so rare here in Queensland that really all we have to go on are rain gauges,” he said. “We didn’t really have any official observations that snow was recorded, just reports from the public and just from the vision, I think we can say it was in the range of 2 to 5cm.”

Wauw! Hoe lang zal het duren voor ze ook in Queensland systematisch sneeuwhoogtes gaan meten? Nee… nu geen moeizame discussie gaan voeren en gewoon eens met kinderlijke blijheid ingaan op de actualiteit. Zo van: “Wat een gave foto van die kangaroo zeg!”. Laten we dan over een paar jaar nog eens die dan misschien niet meer zo moeilijke discussie voeren. En ik zal de eerste zijn met een groot mea culpa mijn ongelijk te erkennen als mijn klimaatprognose niet blijkt uit te komen.

tefelberg

Je kunt ook reageren met: “Wauw wat een gave foto van de tafelberg in Zuid-Arika zeg!” Nadat je misschien dit artikel over de daar nu afgesloten bergpassen gelezen hebt.

sneeuwhawaii

Of bijvoorbeeld: “Het moet niet gekker worden! Sneeuw in juli op Hawaï?” Lees maar op Huffington Post. En surf vooral nog even verder in Australië voor alle sneeuw daar weer gesmolten is. Hier een artikel met verwarde dieren in de sneeuw. Hier schitterende foto’s. Hier de leukste posts op Twitter. Gekheid op een stokje. Het is hier behoudens de spelregels gewoon vrijheid blijheid in de reacties en iedereen man roepen wat hij of zij wil. Toch is het een altijd een gouden tip on topic te blijven.

PS Hieronder reageren op de actualiteit van vandaag in de Lage Landen en de Alpen en andere vakantiebestemmingen natuurlijk prima. Rond middaguur maak ik een artikel over wat we zien gebeuren. Met een kleine prognose erbij! 😉


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.