rete

In Prali in Piemonte zien we rond 2100m een dump van 70cm verse pow! Val Thorens ligt er ook puik bij en daar in het westen schijnt de zon vandaag weer. Het slechte weer zet nu door naar Oostenrijk na de hele Zwitserse hoofdkam al te hebben verrast.

2meipiemonte

Nog een plaatje uit Piemonte

stelvio

Stelviopas – sneeuwruiming was al begonnen…. kan nu weer opnieuw

kabben

Dankzij Leo waren de fruittelers in elk geval vannacht voorbereid op de vorst aan de grond. In heel Nederland zal het krabben zijn geweest vanochtend. Hoe houden de meivakantie kampeerders het uit? Hier vandaag op Sicilië is het vanochtend nog fraai maar hangen er nu al dikke cumulussen die op onweer vanmiddag wijzen. Gister rond 23 uur was er een spectaculair onweer midden op zee.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.