Bijna ongemerkt is afgelopen donderdag  15 november het sneeuwzekere skigebied van Obertauern al geopend. Hierboven zie je de geluksvogels op zaterdagochtend. Het dorp ligt op ruim 1700 meter dus dan zit je altijd goed. Toch is het landschap behoorlijk groen geworden de laatste dagen. Door de stevige vorst ’s nachts is volop kunstsneeuw geproduceerd waardoor nu de volgende liften en pistes al open zijn: Seekarspitzbahn, Panoramabahn, Kringsalmbahn en Hochalmbahn. 

De liften draaien dagelijks van 9 tot 4. Een heerlijk lange skidag voor een gereduceerd tarief van € 20,- per dag. En ook de gezellige après-ski bergrestaurants Kringsalm en Dikt’n Alm zijn al open. Wil je meegenieten? Kijk dan op onze net live gezette webcampagina voor Obertauern (alle partners krijgen een webcampagina).

We stonden al eerder stil bij de met trots door het Val d’Anniviers aangekondigde opening op 17 november van het hoogst gelegen skigebied daar: Zinal. Skiteams trainen er al sinds 5 november. Vanaf vandaag kan het algemene publiek los op de pistes rond middenstation Sorebois. Geniet nog even van onderstaande inmiddels 2 jaar oude video uit Zinal. 

Ondertussen wordt natuurlijk ook op de gletsjers Kitzsteinhorn bij Zell am See Kaprun en Stubai bij Innsbruck volop geskied. Deel hieronder met elkaar welke andere gebieden dit weekeinde al openen en waar je leuke plaatjes ziet. 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

56 reacties

Gesloten voor reacties.