Bijna ongemerkt is afgelopen donderdag  15 november het sneeuwzekere skigebied van Obertauern al geopend. Hierboven zie je de geluksvogels op zaterdagochtend. Het dorp ligt op ruim 1700 meter dus dan zit je altijd goed. Toch is het landschap behoorlijk groen geworden de laatste dagen. Door de stevige vorst ’s nachts is volop kunstsneeuw geproduceerd waardoor nu de volgende liften en pistes al open zijn: Seekarspitzbahn, Panoramabahn, Kringsalmbahn en Hochalmbahn. 

De liften draaien dagelijks van 9 tot 4. Een heerlijk lange skidag voor een gereduceerd tarief van € 20,- per dag. En ook de gezellige après-ski bergrestaurants Kringsalm en Dikt’n Alm zijn al open. Wil je meegenieten? Kijk dan op onze net live gezette webcampagina voor Obertauern (alle partners krijgen een webcampagina).

We stonden al eerder stil bij de met trots door het Val d’Anniviers aangekondigde opening op 17 november van het hoogst gelegen skigebied daar: Zinal. Skiteams trainen er al sinds 5 november. Vanaf vandaag kan het algemene publiek los op de pistes rond middenstation Sorebois. Geniet nog even van onderstaande inmiddels 2 jaar oude video uit Zinal. 

Ondertussen wordt natuurlijk ook op de gletsjers Kitzsteinhorn bij Zell am See Kaprun en Stubai bij Innsbruck volop geskied. Deel hieronder met elkaar welke andere gebieden dit weekeinde al openen en waar je leuke plaatjes ziet. 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

56 reacties

Gesloten voor reacties.