noorwegen_haukeli_2402

In de nacht op zaterdag sneeuwt het stevig in het zuiden van Noorwegen. Hierboven een webcam uit Haukeli in de provincie Telemark. Ga naar de Scaninavische buienradar om te zien waar het allemaal dumpt. Ook in Finland is grote buienactiviteit (=sneeuw).

Als het zondag in Oostenrijk sneeuwt is het in Scandinavië juist “Zwischenhoch”. Ook morgenmiddag al trouwens. Zal ik ook plaatjes van tonen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het in Noorwegen ook een paar dagen flink zachter wordt medio volgende week.   

Hieronder de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=359763477391197]

Eric heeft een hele serie ingestuurd uit de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Een eerste paraglider in de lucht!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.