Oostenrijk toch zonnig?

Tja, het kan verkeren. Ineens berekenen de weermodellen toch ook een zonnige donderdag voor Oostenrijk. En GFS komt die dag juist voor de Franse Alpen met wat bewolking. Omgekeerde wereld dus ten opzichte van het bericht vanochtend. Ach ja, ik maakte vanochtend een nieuwe categorie aan: “weersoep”. En dat wordt het aankomende week. Erg onvoorspelbaar waar precies de bewolking komt te hangen.

Duimen dus! Qua temperaturen trouwens hetzelfde beeld als vanochtend: afkoeling pas na de krokus. Morgenvroeg zet ik alles nog eens op een rij!

Hieronder de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=359188937448651]

Typische plaat uit Kleinwalsertal met die nat glimmende asfaltweg. Gaan we meer zien de aankomende week. Eerst ff verse droge sneeuw komende zondag. Berekening zegt toch 10-20cm! 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.