Oostenrijk toch zonnig?

Tja, het kan verkeren. Ineens berekenen de weermodellen toch ook een zonnige donderdag voor Oostenrijk. En GFS komt die dag juist voor de Franse Alpen met wat bewolking. Omgekeerde wereld dus ten opzichte van het bericht vanochtend. Ach ja, ik maakte vanochtend een nieuwe categorie aan: “weersoep”. En dat wordt het aankomende week. Erg onvoorspelbaar waar precies de bewolking komt te hangen.

Duimen dus! Qua temperaturen trouwens hetzelfde beeld als vanochtend: afkoeling pas na de krokus. Morgenvroeg zet ik alles nog eens op een rij!

Hieronder de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=359188937448651]

Typische plaat uit Kleinwalsertal met die nat glimmende asfaltweg. Gaan we meer zien de aankomende week. Eerst ff verse droge sneeuw komende zondag. Berekening zegt toch 10-20cm! 😉


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.